RockStation

A legrosszabbtól a legjobbig, avagy így tetszettek nekünk az új Metallica-videók

2016. november 19. - theshattered

metallica-hardwired-album.jpegTegnap jelent meg a Metallica új lemeze, a Hardwired... To Self-Destruct, melyről az elmúlt napokban már mindegyik dal ismertté vált (legálisan is). Ahogy már mindenki tudja, valamennyi szerzemény kapott egy-egy klippet is, melynek köszönhetően nézni is érdemes a dalokat, nem csak hallgatni. Ezeket a videókat vesézzük most ki, megmondjuk, hogy melyik hogyan tetszett nekünk. FONTOS! Nem feltétlen a dalok tetszési sorrendjéről van szó, persze az is belejátszik, inkább a kisfilmeket értékeljük az összeállításban. És mint tudjuk, minden lista szubjektív, így ezt is érdemes úgy kezelni, egyéni véleményeket szívesen látunk!

13. Lords of Summer

Egy egyszerű koncertklip a legrégebben ismert dalhoz. Jó kis lendületes téma, még ha nem is a legerősebb 'Tallica szerzemény, de talán kicsit túlzottan is hagyományos. Lehet, hogy ezért is került végül csak a limitált kiadás bónuszlemezére?

12. Atlas, Rise!

Egy kis stúdiós, "így készült" filmecske. A videó leginkább csak a rajongóknak lehet érdekes, de a zene az nem lett rossz egyáltalán. Ráadásul ennyi vigyorgást és ökörködést is ritkán látni ennyire öreg fószerektől.

11. Dream No More

Az első volt a hirtelen ránk zúdított "új" klippek közül. Sajnos a zene nem sok extrát mutat, de legalább a videó látványos a köralakra vetített zenekari montázsokkal. Mert mindenkiben benne él a metal!

10. Hardwired

Az új album egyetlen talán egyetlen igazi slágere, amely megmutatja, hogy tudnak még thrashelni az öregek, ha akarnak. A villódzó klip igazodik a zenéhez, de ahhoz, hogy végignézzük, sajnos nem eléggé érdekes.

9. Now That We're Dead

Egy átlagos zenekari videónak indult, de aztán egyfajta "így készült a borítónk" imidzsklippé formálódott a múvi'. Semmi extra, de úgy isten igazából nem is rossz.

8. Moth Into Flame

Egy újabb zenekaros videó, ezúttal bogarakkal. Itt sem kapunk semmi különösebbet, de az ízeltlábúak és az izzók legalább feldobják egy kicsit a filmecskét.

7. Halo On Fire

Ha az utóbbi évek kevésbé sikeres vállalkozásait nézzük, még akár azt is elképzelhetnénk, hogy a Metallica a verekedős kiscsaj, akiknek meg kell vívniuk az igazukért a feltüzelt rajongók gyűrűjében. De lehet, hogy csak tisztelegni szeretnének néhány filmtörténeti klasszikus előtt, ki tudja.

6. Confusion

A második lemez nyitódalának kezdő taktusai szinte sikítottak valami katonás tematikáért, amit meg is kapott a videó. Furcsa kettős sztoriról van itt szó a mindennapok harcáról, kellemes nézni- és hallgatnivaló.

5. Am I Savage?

Itt is az a helyzet áll fenn, hogy a videó sokkal-sokkal érdekesebb, mint a zenéje. Az ötlet és a megvalósítás is nagyon jó: biztos mindenkiben lakik egy kisördög, amit néha jólesne elengedni ebben az átlagszerű, arctalan világban. Ez a kisfilm épp erről szól.

4. Here Comes Revenge

Ez a szinte már Steven Wilsoni magasságokba törő animációs videó is egész penge lett. A nyomasztó, már-már thrillerre emlékeztető alkotás egy jó kis sztorit takar, érdemes megnézni - talán néhol bele lehetett volna rajzolni a zenekart, de ez legyen a mi véleményünk. A videó értékéből ez nem von le semmit.

3. Murder One

Egy Lemmy előtt tisztelgő dal ugyan milyen videót kapott volna, mint ha nem egy, a Nagy Öreg munkássága előtt fejet hajtót? Már alanyi jogon is előkelő helyen kellett, hogy végezzen nálunk, így fel is szaladt a dobogóra, ahogy van. Tán' még Lemmynek is tetszett volna, ha valamilyen időzavar folyamán végignézi.

2. ManUNkind

A Budapesten, a Fáklya klubban forgatott videót kvázi promóciós céllal lőtték be Papa Heték, hiszen a már javában készülő Lords Of Summer Chaos film szereplői alakítanak benne egy black metal bandát. A film egyébként a Mayhem és a norvég black metal korai történetét lesz hivatott feldolgozni, így a műfajt jobban ismerőknek nem lesz ismeretlen néhány arcfestés.

1. Spit Out the Bone

A Hardwired... egyik, ha nem a legjobb dala, ráadásul a klip maga is a posztapokaliptikus világával és lendületes vágásával abszolút megfogott minket. Talán slusszpoénnak be lehetett volna rakni a zenekart is a videóba, de mint már eddig is láttuk, nem ez az első ilyen alkalom, hogy kimaradtak. Ettől függetlenül nagyon baba lett, reméljük, élőben is sokszor hallhatjuk majd.


Szóval nektek mi a saját "sorrendetek"? Melyiket hoznátok előre, melyiket tolnátok hátrébb? A kommentekben szívesen látjuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6611971804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Figy L M 1 ideYEeeah 2016.11.19. 16:02:11

A Dream No More pont az egyik jobban sikerült daluk. Azt ne akard már lehúzni.
A Lords Of Summert is a jobb dalok közé sorolnám. Nem is értem miért lett száműzve a bónusz lemezre.
A klippek sorrendje nálam is hasonló lenne. Egyedül a Murder One-t sorolnám hátrébb a hetedik helyig. Számomra nem elég érdekes, sok benne az ismétlődő jelenet.
Amúgy nem értem mért kell minden dalhoz klipp. Inkább a zene érdekel nem a klipp.

karikaV43 2016.11.20. 12:50:57

Ride,MastermKill,Justice,black és vége :(
Ez a lemez sem lett jó,sőt.
Idén a többi trash öreg legalább valamit odatett ők meg semmit.
Testament,Sodom,Slayer ennyi 2016-ból az igazi thrash.

tjames 2016.11.20. 19:06:43

Te ur isten... Ti tenyleg nagyon ostobak vagytok gyerekek. Szinte mar latlak is magam elott titeket. Nektek halvany-lila fingotok sincs semmirol. Regota olvasom az oldalt vagyis inkabb figyelem mik jelennek meg, hatha vmirol lemaradok. Olvastam mar sok baromsagot, de par napja sajnos mindegyiken tultesztek. Hany evesen vagytok ennyire butak? De komolyan. Tenyleg ennyire nem ertesz semmit? Utalod oket vagy fizetnek erte, hogy butus legyel?
En jol elszorakozom, csak biztos van,aki sajnos el is hiszi ezt. Mondjuk en meg nem hallottam, pedig korbekerdeztem rendesen. En is irok haver, nem ezen a neven es mindegy, hogy hol, de szerintem neked nem kellene folytatnod. Nem megy ez, lasd be. A Metallica a metal zene Schumaher. Ezt lehet szeretni vagy utalni, mint ot, de valtoztatni rajta nem. A sok hulyeseg es ostobasag miatt most sok olvasot vesztesz. Magatok alatt vagjatok a fat, ha nem veszitek figyelembe a tobbseg erzeseit, allaspontjat. Ez biztos.

tjames 2016.11.20. 19:08:42

@tjames: A Metallica a metal zene Schumahere (javitva)
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum