RockStation

Itt a márciusban megjelenő új 3 Doors Down-album első dala

2016. január 17. - sunthatneversets

3-doors-down1.jpg

A Republic Records gondozásában március 11-én érkezik a Grammy jelölt Mississippi állambeli 3 Doors Down hatodik albuma. A lemez a Us And The Night címet viseli majd és Matt Wallace producerkedése mellet készült. Alább In The Dark címmel már meg is hallgatható az első új dal, melyet azoknak ajánlunk, akik szeretik a stadionrockot, de ki nem állhatják a Nickelback-et.

Tovább

A 21 leginkább utált rock/metal zenekar

...akik nem igazán érdemelték ki azt

i-hate-you-this-much-quote-3.jpgNa, ácsi! Mi az, hogy utált? Mi az, hogy nem érdemelték ki? Mi alapján lesz egy zenekar "rosszabb", mint a másik? Meg úgy egyáltalán!? Ez nem olyan boszorkányság szerű izé lesz, hogy kitaláljuk, vagy megmondjuk, hogy most kit nem kell szeretni. Vagy kit nem kell annyira mégsem nem szeretni. Ezt az Ultimate Guitar egyszerűen csak megszavaztatta az olvasóival. A hét közepén tették fel a nem kis számú olvasónak a kérdést, hogy mégis... Melyik az a zenekar, akit a legnagyobb mértékben, de egyáltalán nem kiérdemelten utálnak az emberek? A lista kattintás után olvasható. Természetesen észrevételek, javaslatok, ötletek jöhetnek hozzászólásban.

Tovább

Íme egy új Entombed A.D. szerzemény

ob_390f89_635373330082187239.jpgHála az égnek, LG Petrov kapitány és hétpróbás legénysége, az Entombed A.D. is hallat magáról, mivel megjelent egy új nóta Midas In Reverse címmel. Amely dalt a február 26-án, a Century Media Records gondozásában megjelenő legújabb, Dead Dawn című lemezen hallhatunk majd a több remélhetőleg hasonlóan böszme nóta mellett. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy nagyon állatul sikerült ez az új dal, de bizonyosodjon meg róla mindenki saját maga. Mahlzeit, mert ugye jó ebédhez szól a nóta!!

Tovább

Itt egy új Soulfly szöveges-videó

soulfly_2015.jpg

A brazil szépség, azaz Max Cavalera vezette Soulfly legénységéről nem mondhatjuk, hogy téli álmot alszik, mivel megajándékozták a rajongó táborukat egy official szöveges videóval. A szöveges videó pedig a Titans című szerzeményre készült. A banda amúgy január végén Európa turnéra indul, a tavalyi év számomra egyik kedvencével, az über-suttyó King Parott zenekarral. Sajnos minket kihagynak a szórásból, így legközelebb február 21-én csíphetjük el őket Bécsben. Most pedig jöjjenek a titánok!

Tovább

Ace Of Space - Zseniális tisztelgés Lemmy és David Bowie emléke előtt

bowie-lemmy1.jpg

A rockzene a közelmúltban két hét leforgása alatt két ikonikus alakját is elvesztette Lemmy és David Bowie személyében. Ezek a szomorú alkalmak szolgáltatták az ötletet a híres dalátalakító mágusnak Andy Rehfeldtnek, hogy amolyan tisztelgésképpen a Motörhead Ace Of Spades és David Bowie Space Oddity című dalát egybegyúrja. Alább a végeredmény.

Tovább

Így készül a Black Sabbath az utolsó turnéra

Január 20-án a nebraskai Omaha-ban elstartol a Black Sabbath The End névre keresztelt búcsúturnéja. A turnén, ahogy azt korábban már írtuk ismét Tommy Clufetos ül majd a dobok mögött, a zenekar pedig nagyban próbál már a bulikra. Erről van fentebb egy amolyan "színfalak mögött" típusú videó. A zenekar június 1-jén Budapesten is fellép.

Ha lesz új lemez, ha nem, egy Tool-koncert kellene ide

tool2016live.jpg

Tíz éve jelent meg a Tool eddigi utolsó albuma a 10,000 Days. A csapat új lemeze már készül vagy két éve, elég kétséges, hogy idén lesz-e belőle karika. Viszont a zenekar a januárt turnézással tölti, alább részletekben az egész San Antonio-i koncertet meg tudjuk mutatni. Ez alapján csak azt tudjuk mondani: sürgősen egy Tool-koncert kellene ide. Mondjuk erre még kevesebb esély van, mint egy új lemezre.

Tovább

Itt a Death By Metal Vol. 2. fesztivál teljes programja

kataklysm_2015_2.jpg

Tegnap véglegessé vált a Dürer Kertben január 24-én megrendezésre kerülő Death By Metal Vol. 2. fesztivál komplett programja. A kanadai Kataklysm, a görög Septicflesh és a belga Aborted társaságában 28 (!) hazai banda is fellép a fesztiválon, totálisan belakva a Dürer Kert mindhárom termét. Alább a teljes program. További infók ITT.

Tovább

Pereskedés mellett készül az Avenged Sevenfold új albuma

Avenged SEvenfold 2013.jpg

Februárban stúdióba vonul az Avenged Sevenfold, hogy elkezdje új albumának felvételeit. Zacky Vengance gitáros korábban baromi agresszívnek nevezte a készülő új dalokat, bár szerinte a dallamosság is megmaradt és sok olyan elem van a dalokban, amiken annak idején felnőttek [ezzel már a Hail To The King-en sem volt baj :-)].

Tovább

Négy új dallal jelentkezik a Black Sabbath

Black-Sabbath2.jpg

Még mielőtt valaki egy búcsúalbumot is vizionálna a búcsúturné mellé, elmondjuk nem erről van szó. A The End címet kapta az a limitált kiadású Black Sabbath-CD, amelyet kizárólag a jövő héten startoló búcsúturné állomásain lehet majd beszerezni. Az anyagon a 2013-ban kiadott 13 című lemezre írt, de arra fel nem fért 4 dal mellett másik négy koncertfelvétel kap majd helyet. Az anyagot vélhetően a június 1-jén sorra kerülő budapesti koncerten is be  lehet szerezni. A Black Sabbath előtt a Rival Sons lép majd fel.

Tovább

Zsír új The Morning Star-videó

12075094_1049002898473443_196573040989597527_n.jpgA tavaly szeptemberben megjelent és nálunk is kivesézett új The Morning Star lemez, az Eleve egyik dalához készült most videó klip. A dunaújvárosi zenekar a Paetitentia / Vezeklés című dalhoz készítette el a képi anyagot egyik jó barátjuk Nil segítségével. A kliphez pedig Bazsó Green énekes a következőket fűzte hozzá :"Ez itt az Eleve album első videója, a Paenitentia, illetve a látvány, amit sokadik hallgatásra "felöklendezett" belőlem a dal.A forgatókönyv írásakor pont ugyanez a képi világ sejlett fel előttem – a szöveg hiteles újragondolására tettünk kísérletet. Igen, ez a fekete-fehér, nagyon kontrasztos és torz világ; hősünk látogat el saját lelkivilága legsötétebb bugyraiba, amiket a zenészek szobái testesítenek meg – és vándorútja során minden szembesülés alkalmával rákerülnek a saját bűneinek stigmái. Folyamatosan ostorozza magát miattuk – éppen ezt vívódást szerettem, szerettük volna megjeleníteni képi formában." A klipet magát pedig itt láthatod a hajtás után.

Tovább

AVANTASIA – Ghostlights (Nuclear Blast, 2016)

Metal opera már sokadik alkalommal

avantasia_ghostlights.jpg

Van egy olyan érzésem, hogy idén sem fogunk unatkozni, hisz rendesen el leszünk látva „kivesézni való”, reményeink szerint jobbnál jobb lemezekkel. Alig léptük át az újév küszöbét és máris itt az első ínyenc falat. Németország egyik legnépszerűbb metál zenekara, az Edguy frontembereként ismertté vált Tobias Sammet, 1999-ben alapított, eklektikus operába áthidaló szimfonikus metál projektje az ezredforduló kapujában alapított Avantasia, a nyáron tett ígérethez híven új – sorban a hetedik – nagylemezzel, a 2013-ban kiadott The Mystery Of Time folytatásával örvendezteti meg a becses nagyérdeműt.

Tovább

Új Sex Pistols-os cipők a láthatáron

sexpistolscsuka.jpeg

A Converse-t, mint márkát szerintünk senkinek sem kell bemutatni. Láttunk már a cégtől Black Sabbath-os, AC/DC-s, Pink Floyd-os, Metallica-s, Nirvana-s cipőt is, hogy csak a hasunkra csapva párat említsünk. A punk rock negyven évének megünneplésére pedig a cég most előrukkol a Sex Pistols-os csukákkal. Egy biztos, nem fogják olcsón mérni a piacon ezeket a cipőket. A kérdés csak az, hogy ez egy újabb bőr lehúzása a zenéről, vagy inkább viruljon a fejünk és mindannyian vegyünk egyet?

Tovább

Parkway Drive-koncert a Barba Negrában

parkway_drive_2015_2.jpg

A hazai metalcore közönség kedvence, az ausztrál Parkway Drive idén jelentette meg ötödik albumát. A minden eddiginél grooveosabb, fogósabb Ire pedig a zenekar eddigi legérettebb, legkerekebb munkája, ami ismét bebizonyítja, hogy miért is örvend Winston McCall bandája akkora megbecsültségnek – nem csak a stílus rajongóinak körében. A Budapesten utoljára tavaly decemberben járó – és akkor teltházas koncertet adó - zenekar ezzel a lemezzel tér vissza február 2-án a Barba Negrába, egy újabb forró hangulatú klubkoncert erejéig.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum