RockStation

A 21 leginkább utált rock/metal zenekar

...akik nem igazán érdemelték ki azt

2016. január 17. - theshattered

i-hate-you-this-much-quote-3.jpgNa, ácsi! Mi az, hogy utált? Mi az, hogy nem érdemelték ki? Mi alapján lesz egy zenekar "rosszabb", mint a másik? Meg úgy egyáltalán!? Ez nem olyan boszorkányság szerű izé lesz, hogy kitaláljuk, vagy megmondjuk, hogy most kit nem kell szeretni. Vagy kit nem kell annyira mégsem nem szeretni. Ezt az Ultimate Guitar egyszerűen csak megszavaztatta az olvasóival. A hét közepén tették fel a nem kis számú olvasónak a kérdést, hogy mégis... Melyik az a zenekar, akit a legnagyobb mértékben, de egyáltalán nem kiérdemelten utálnak az emberek? A lista kattintás után olvasható. Természetesen észrevételek, javaslatok, ötletek jöhetnek hozzászólásban.

21. Slipknot

slipknot-2014.jpgRögtön egy nagy hal (egyértelműen csak ezek lesznek a listában, hiszen az utálat a népszerűséggel kéz a kézben jár). Igen, minden bizonnyal sokan pont ezért, a nagymértékű (el)ismertség miatt vették elő maguknak Corey Taylorékat.

20. Dream Theater

dream-theater-2015.jpgA többek által istenségként éltetett zenészek, akik egyben lélektelen gépekké is avanzsáltak az évek folyamán. De mégis a legtöbben James LaBrie ének- és Jordan Rudess billentyűtémái miatt szedik elő őket. De komolyan. Sehol nem kérkednek, hogy mekkora banda is a DT, csak teszik a dolgukat és játszanak. Nem olyan nagy baj ez. Ráadásul sokan eladnák a veséjüket ilyen hangszeres tudásért.

19. Linkin Park

linkin_park_2014_1.jpgAz utálók nagy része azzal érvel, hogy amit az első két album után műveltek, már semmit sem ér. De gondoljunk csak bele. Azelőtt is kaptak hideget-meleget a nu metal köntös miatt. Meg miért is kellene ugyanolyan zenét játszaniuk, mint 10-15 évvel ezelőtt?

18. Bring Me the Horizon

bringmethehorizonband2015new.jpgAkármelyik korszakukban akármilyen zenével álltak elő a metal/deathcore vonaltól kezdve a mai, popos rock/metalig, mindig folyamatos utálat lengte körül őket. Viszont akkor nem értjük, hogyan lesznek mégis egyre népszerűbbek.

17. Bullet for my Valentine

bullet_for_my_valentine_2015.jpgEmo? Nem. Screamo? Nem. Metalcore? Az lehet, de inkább modern heavy metal, amik ők leművelnek a korongokon. Valljátok be: Akárhogy pocskondiázzák őket, ti is elő-előkaptok egy-két jobban sikerült tételt tőlük. Ráadásul úgy néz ki, hogy egy kis bizonytalanságot követően ismét rátaláltak a helyes útra.

16. Dave Matthews Band

dmb-bar.jpgTöbb egymást követő Billboard első helyezés? Lágyabb zene? Eegen... Egyértelmű, hogy sokaknak kinyílik a bicska tőlük. De biztos, hogy olyan rossz zenét játszanak? Nem hiszem.

15. Muse

dronesmuse.jpegMert hogy a kezdetekkor milyen jók voltak és hogy azóta semmit sem tudtak felmutatni. Viszont ahogy a Linkin Parkot, a BMTH-t, őket is sokan szúrós szemmel nézik a kezdetek óta. Ha belegondoltok, a régebbi szerzemények közül lehet bőven csemegézni, nagyon sok pöpec témát leraktak az asztalra.

14. Five Finger Death Punch

fivefingerdeathpunchband2015promo_638.jpgAz UG olvasói közül sokan egyetértettek abban, hogy a zenével nem lenne gond, hiszen jó gitárosok vannak ott, viszont Ivan szövegei sokat rontanak az összképen. Lehet, hogy így sem egy világverő zene, de azért aki rákap, annak szerethető dolgokat tud kínálni.

13. Green Day

green-day.jpgSokaknál az verte ki a biztosítékot, hogy Billie Joe-ék a punkot összekeverték a mainstream zenei hatásokkal és így rakétaként szállhattak az ég felé. De biztos, hogy a Dookie sem egy ugyanolyan pop rock album volt, mint az American Idiot?

12. Coldplay

Coldplay.jpgA Coldplay is sokak szemét szúrja, de az UG egyik hozzászólása rávilágított: Az erős albumok mellett többfelé is kísérletező zenekar többféle stílust is képes volt egybeolvasztani eleinte úgy, hogy érdekes ízű elegy szülessen belőle.

11. Black Veil Brides

Black Veil Brides.jpgAz excentrikus kinézet és a sok fiatal (elsősorban lány) rajongó a már a kezdetekben megbélyegezte Andy Biersack-ék karrierjét. De hallgassátok meg bármelyik dalukat. Azért van bennük fémes csillogás bőven.

10. KISS

KISSband2012.jpgMicsoda? Ők? Hogyhogy? Itt egy rövid lista, hogy sokan mit nem szeretnek a Kiss zenéjével kapcsolatban: az imidzs, a nyitás a discozene felé, Gene Simmons maga. De érdemes belegondolni: még ha nem is a legtechnikásabb zenéről van szó, a rock and rollos dög ott van azért a veterán formációban. És még nem említettük a fejsze alakú basszusgitáron előadott dallamos sávokat, a füstölő gitárokat, a villogó logókat, tüzet, emelkedő dobtalapzatot, hegyekben álló Marshallokat... mi kell még?

9. DragonForce

dragonforce.jpgA Guitar Hero sikere által csúcsra járatott DragonForce többektől megkapta már a Nintendo metal jelzőt, ahogy azt is, hogy mindegyik számuk ugyanolyan, a dalszövegek meg bugyuták. De ha képesek vagyunk túllátni ezeken, meglátjuk a sok gitárost, akik épp Herman Li-ék hihetetlen technikázása miatt kapta fel a hathúrost.

8. My Chemical Romance

mcr.jpgA MCR egyértelműen megszívta azt, hogy emoként lettek elkönyvelve. De sokan ezért nem is látják a jó dalokat és albumokat, amiket leszállítottak. Nem mellesleg a My Chemical Romance régebben lett alapítva, minthogy az emo mánia felütötte volna a fejét.

7. U2

1112329-u2-show-bbma-2011-617-409.jpgTermészetesen Bono miatt alakult ki az ellenszenv a millió éves U2 körül. A mások nyomorúságából megélő napszemcsis énekes éhező afrikai gyerekek melletti pózolással, jótékonysági eseményekkel tartja fenn a hírnevét. De adott valamit a multimilliomos zenész afrikának valamit? Minden bizonnyal, de ezt sokat nem akarják észrevenni. Sokaknál a tavalyelőtti Songs of Innocence offenzív terjesztése is kiverte a biztosítékot, elhomályosítva a zenekar múltját.

6. Metallica

matallica-last-photos-from-2014.jpegLars Ulrich nem tud dobolni. Alaptétel. Na, hogy ezen gyorsan túl vagyunk, nézzük, még mit lehet összeszedni a legnagyobb metalzenekar listájára. 1984 óta szinte bármit. Mint kemény zenekar, elő mertek állni a Fade to Black balladájával, majd jött a basszusmentes And Justice for All, eladták magukat a Fekete lemezzel, Load, Reload, szimfonikus lemez, Napster botrány, St. Anger, Death Magnetic, Lulu... A nagyméretű ellentábor mellett viszont ott van a rajongók serege. És ne merjük tagadni: sokunknak ők voltak az isteneik évekig, a nagybetűs METAL zenekar.

5. Oasis

oasis_band_2.jpg
Sosem voltak a legjobb rockzenekar, mégis ha az utálatról van szó, mindenki a Wonderwallal áll elő. De vajon bárki tud bármi mást is mondani tőlük? Meg egyébként is. A Wonderwall egy egész faintos dal.

4. Creed

cr.jpgMark Tremontit szeretik, Scott Stappet nem. És mivel az utóbbi a frontember, ez hosszú évek óta kihat a Creedre. De Tremonti egy bitang jó gitáros, a ritmusszekció is adja és végső sorban Stapp is egy egész jó énekes. Ezért kell vigyázni a szájára a frontembereknek.

3. Avenged Sevenfold

Avenged SEvenfold 2013.jpgElérkeztünk a dobogós helyekhez. Az A7X sem kis utat járt be az alakulás óta, a metalcore-ból eltűnt a "core", hogy végül épp hogy csak nem Metallica és Guns dalokat nyúljanak a legutóbbi termésen, a Hail to the Kingen. De mi sem értjük, hogy miért nem kedvelik őket annyian. Egy egész szakajtóra való metalslágert adtak a világnak, ráadásul a City of Evil egymaga egy modern metal alapvetés.

2. Limp Bizkit

limp_bizkit_pic.jpgMiért is? Ha belegondoltok, a hangszeresek mind kitűnően uralják instrumentumaikat: Wes Borland jó gitáros. Sam Rivers jó basszer, ízes sávokat tud írni. DJ Lethal jó DJ. John Otto olyan ritmusokat üt, amire nem lehet nem beindulni. Ja, hogy Durst hülye szövegeket ír, meg egyébként is tenyérbemászó? És ha ez része az imidzsnek? A nu metal egyébként sem a mélyfilozófiáról szólt.

1. Nickelback

nickelback-2014-billboard-650.jpgNem lepődtetek meg, ugye? Sokakat kiver a víz tőlük, de ha kellene, biztosan tudnátok mondani 2-3 dalt, ami be tudott ragadni a fejetekbe akár órákra, akár napokra. Meg egyébként is. A szövegek, a dalok jók, a ritmusszekcióról nem is beszélve. Lehet, hogy nem a legjobb, legegyedibb zenekar a mezőnyben, de biztosan nem is a legrosszabb. És jó kis zsetont hoztak a Roadrunnernek, amíg náluk voltak.

A futottak még kategóriába pedig a következő bandák kerültek be: a Jeff Hanneman halála utáni Slayer, a Motley Crue, Arcade Fire, Papa Roach, Cradle of Filth és a Tokio Hotel.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr478277410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

caseyjones 2016.01.17. 19:08:14

Linkin Parkon nem csodálkozom, én is úgy gondolom, hogy a Meteora óta nincs egy normális albumuk.

teddypicker 2016.01.17. 20:40:50

nem mintha hiányolnám, de a koRn nincs rajta (és nem is baj)

Nihil_AK 2016.01.18. 10:38:33

"És jó kis zsetont hoztak a Roadrunnernek, amíg náluk voltak."

Hát ez egy érv, tényleg. Lehetne kérni egy "22 érv az Éjjel-Nappal Budapest mellett" cikket is? Van aki szereti, van aki utálja, de sokan nézik, és jó pénzt hoznak az RTL Klubnak, meg a műsor együttműködő partnereinek. De nem idegesítem magam ezzel, inkább beteszek most egy jó kis 3+2 lemezt. Lehet, hogy sokan utálják őket, és Bugyi Zoltán nem a legjobb gitáros a földön, de a kilencvenes években baromi sok lemezt adtak el. A szövegek, a dalok jók, mert nekem tetszenek, és valljátok be, ti is énekeltetek már egy-egy olyan jobban sikerült dalt, mint a Kombiné. Nem lehet rájuk nem beindulni.

karikaV43 2016.01.18. 12:39:45

Jó kis lista,az A7X a cpoygenerali leány vállalata,nincs egy saját ötletük,pár lemezt hallottam tőlük,csak nyúlás a 80-as évekből.
A Metallica mint legnagyobb metál zenekar,hát nem is tudom,90-en táján nem voltak olyan hű,de nagyok és még most sem az elsők,legfeljebb árbevételben,mert az egész már csak üzlet nekik.A fekete album óta szar amit csinálnak,rocker füllel,de valakinek az jön be.Mindenesetre az AC/DC,Iron Maiden,Judas Priest(Hallforddal) azért inkább lehetnének elsők egy ilyen listán vagy a Motörhead,Black Sabbath is.

MEDVE1978 2016.01.18. 13:02:31

Mindenkinek más a szar. Akinek nem tetszik, ne hallgassa. Ez olyan, mint amikor beülsz egy blockbusterre a mozikban. Ma már a filmek többségében vannak kisebb-nagyobb logikai bakik, ugrások stb. és túltolják ezerrel a látványt. Ha például a Star Warsban folyamatosan azt veszed észre, hogy a főhősök zárt terekben szaladgálnak és senki se veszi őket észre (nincs egy kamera se), valamint miután kikapcsolják a pajzsot, senki sem veszi észre és tesz bármilyen ellenintézkedést, és ettől nem tudsz elrugaszkodni, akkor szarnak fogod látni. Ha ezt el tudod engedni és a hangulatra, a karakterekre, a látványra koncentrálsz, akkor jónak.
A Limp Bizkit és az itt leírt zenekarok egy jó része is ilyen. Ha megnézi valaki a Woodstock 99 Break Stuffot, amire elkezdték szétverni a koncert helyszínéül szolgáló területet, az szerintem ma is páratlan. Ahogy rutinból tudnak egy jó bulit is nyomni. Az más kérdés, hogy ha valaki mondjuk páratlan virtuozitást vagy valódiságot, netán "üzenetet" vár el a dalaiktól, az rossz helyen keresgél.
Metallica amióta sikeres, azóta megosztó is. A Metallica követett valamennyire trendeket is, ugyanakkor a műfaj egyik legnagyobb bandája. Nekem is sokáig kedvencem volt.
Dream Theater valószínűleg pontosan azért utált, mert annyira profik a hangszerekkel. A művészet és a művészkedés között van különbség és nyilván az őket utálók már művészkedésnek és így ellenszenvesnek tartják.

*rockstar* 2016.01.18. 13:13:50

@MEDVE1978: +1
Így van ez rendjén, a világ változik, a zenekarok is változnak, ahogy a tagok is.
A barátnődet/feleségedet sem úgy kívánod, ahogy a megismerkedéskor, és nem is pont ugyanúgy szólsz hozzá. A gyerekeddel is másképpen kommunikálsz, ahogy telik az idő.
Ezt nem lehet senkin számonkérni szerintem.

És igen, a Metallica tényleg egyet jelentett a metál zenével egy időben, ezt nem lehet tagadni.
Én még a Foo Fighterst is hiányolom a listáról, mert az elmúlt két produktumuk nekem már erősen idézi a késői Beatlest, ahol már rá sem lehetett ismerni a zenére.
De ezzel sincs semmi baj, csak nem hallgatom meg őket :)

Globetrotter2014 2016.01.18. 13:34:03

A listával az a baj hogy felkerültek olyan zenekarok amelyek zenetörténelmet írtak (U2, Metallica) egykor és most abból a hírnévből élnek, illetve azok akik ezt kicsiben csinálták (zenei áttörés, mint a Limb Bizkit és Linkin Park, vagy estleg csak simán minőségi zenét aztán kicsit (?) megzuhantak, lásd Nickelback, a Leader of Men még mindig üt).

Mellesleg, azért a Metallica finoman szólva is olckúl heavy-vel indult, és hasonló áttörést ért el mainstreambe mint a Limb Bizkit. De nem lehet hogy egyszerűen csak reagáltak az idő szavára és nem akarnak kopaszon hosszú hajjal bohóckodni, mint Som Lajos?
Ha a pédakép rokkereink érett korba érve megváltoztak, lehet hogy a magyar rockszférának (és most nem csak a zenészekre gondolok) is érdemes lenne magába szállénia...

Azt meg végképp nem értem miért kellene ezeket gyűlölni a fentieket? Ha ellustultak, nem vesz az ember CD-t, nem néz youtube videókat. Ignorálni kell és kész, majd csinálnak rendes zenét újra.

Minden évben kijön 1-2 kiéhezett ifjú tehetség, nem kell ezekkel a dinoszauruszokkal foglalkozni.

NINJA 2016.01.18. 13:48:47

Szerintem ha valaki utál egy zenekart mert nem tetszik a zenéje, annak komoly problémái vannak az élettel.
Már a focidrukkereket sem értettem soha, miért gyűlölik az ellenfelet,hiszen csak sport, ráadásul lehet hogy a következő szezonban onnan igazol át valaki.
Azt hallgasd ami tetszik, és a probléma megoldva:)

RobertJ 2016.01.18. 13:54:28

Én is, én is hadd szóljak be! Nos, valami oknál fogva egészen meg tudom érteni, hogy miért utálják ezeket a zenekarokat. A Dream Theaterről meg Slipknotról nem nyilatkoznék, mert nem ismerem őket. Hallottam őket játszani, de hamar kiderült számomra, hogy azt a stílust én nem fogom soha szeretni. De ez egyszerűen az egyéniségemből adódik. Viszont van pár zenekar akiket valóban nem szeretek:
1. Coldplay - azért nem szeretem, mert az nem rock zene, mégis annak próbálják minősíteni. Nem is értem hogy került erre a listára... Az énekes hangja jó hang popzenére, a zene popzene a legpopzenébbikből. A gitáros számomra egy nagy nulla. Azokat a szólókat Slash egymillió ember előtt eljátszaná egy íjon is. Persze a coldplay gitárosának is elég lenne egy húr...
2. U2, azon kívül, hogy volt pár slágerük, nekem az utóbbi időben ők is a popzene felé tolódnak el. Mármint a mai popzene felé. Van egy egyedi U2 hangzás, ez az alap egy jó zenekarnál. Csak ez a hangzás szerintem rendkívül olcsó, és igénytelen. Gitár valamivel jobb mint a coldplaynél, de amúgy nulla, Bono hangja viszont jó.
3. A Creedet amúgy kedvelem. Scott Stappnek bipoláris zavara van ami sokat megmagyaráz a viselkedéséből. Nagyon jó hangja van, remekül énekel. Mark Tremonti pedig egy remek gitáros.
4. Muse ugyanaz mint a Coldplay, csak kicsit keményebb hangzásban. Legalább köze van a rockhoz...
5. A Nickelback utálatot sosem értettem. Mármint, soha nem hallgattam őket, mert nem szólít meg a zene, de azért pl. egy coldplaynél ezerszer jobb. Aztán egy nap gugliztam és találtam egy videót, ahol több számuk volt összevágva. Minden egyformának tűnt :D.
6. My chemical romance egy mtv-s poprock zenekar.

RobertJ 2016.01.18. 14:06:43

NINJA, nem hinném, hogy azért utálnak egy zenekart mert nem tetszik a zenéje. Ill. biztos van ilyen is. De némelyik zenekar esetében azért erről többről van szó, mint pl. a rajongókkal való viselkedés, a túlzott anyagiaskodás, az, hogy valaki valaminek látszani akar de nincs tehetsége hozzá, botrányok, stb. pl. Ákos. Nem azért utálják most sokan, mert nem jól zenél.
Ami engem illet, engem az zavar, hogy rengeteg tehetséges zenész kerül háttérbe rengeteg kevésbé tehetséges zenész miatt. Az zavar, hogy tágabb értelemben eszközként szolgálnak milliók manipulációjára. Bizonyos szinten örülök, hogy pl. nem szól Warren Zevon az MTV-n ill. a Sláger rádión, de a másik oldalon zavar, hogy az unokahugom fejébe ezt az emos, szar, sírós sápadt kisfiús, depressziós hulladékot nyomatják, ami zenei szempontból a végsőkig lebutított hangzást nyújtja. Idegesít, hogy a zenei hiányosságokat vizuálisan pótolják a zenében. Régen a tinik lázadtak, Motley Cruera, Twisted Sisterre, Van Halenre. Ma meg ilyen öngyilkos, depressziós engem "senki sem ért meg" borotvapengés szarokkal sírnak a sarokban.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.01.18. 14:15:50

Baromság ez a lista. Azt meg végképp nem értem, Bonot miért is kell ennyire gyűlölni. Mondjuk én csak a zenéjüket ismerem valamennyire, de ha utálni való egyedet keresek a rockzene környékén, akkor pataky attila viszi a pálmát.

2016.01.18. 14:20:14

Nirvana? Pearl Jam? Sehol egy grunge banda?

aegithalos 2016.01.18. 14:28:31

@MEDVE1978: "Ha megnézi valaki a Woodstock 99 Break Stuffot, amire elkezdték szétverni a koncert helyszínéül szolgáló területet, az szerintem ma is páratlan." Megneztem, utanaolvastam a fesztivalnak. Ja, az aztan tenyleg paratlan. Jarok fesztivalra, de olyan paratlan elmenynek igenyet meg sose ereztem.

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2016.01.18. 14:39:50

@Nihil_AK: :D A Nickelbacknak megvan a maga heyle és ideje. Sokszor jut eszembe egy egy daluk, főleg reggel, miközben a Lidl akciós újságait forgatom a rötyin.
Van az énekstílusában valami, amitől a székrekedés jut eszembe. Segít a tudat, hogy nem vagyok egyedül szorult helyzetemben.

tudjukkik 2016.01.18. 15:08:36

mehet mind a tuzre a kihagyottakkal egyutt

Le Orme 2 2016.01.18. 19:32:40

Az baj, ha kénytelen vagyok fos zenét hallgatni, mert pl. közterületen, étteremben, benzinkúton szól valami tipikusan fos zene a rádióból. De azokat alig ismerem név szerint. Ezért teljesen értelmetlen egy ilyen típusú lista. Aki nem tetszik, nem hallgatom, de nem utálom, és ha esetleg utálnám, akkor se biztos, hogy tudnám, melyik együttes.. A fenti listából is csak négynek ismerem a nevét, de azokat nem hallgatom, mert igénytelen fosok.

Naaaa! 2016.01.18. 22:31:02

Ezek közül egy csomó nemhogy nem metál, de még csak nem is rock.

xporolyke 2016.01.19. 19:37:39

Nightwish, NIN-t szerintem sokan utaljak, Ghost, Gwar, Lordi meg meg ra is szolgalnak.
Skandinav orszagokbol lehetne egy rakat iritalo szart mondani, de ahogy nezem ez a lista nem a valoban utalni valo bandakat szedte ossze, hanem azokat akik meltan hiresek lettek, mert a maguk mufajat, jo idoben, jo helyen, jol toltak, es persze volt akinek savanyu vot a szolo.

devilstrueface 2016.01.19. 19:56:43

dj lethal már nincs a lb-ben. igaz eddig még nincs új albumuk, zenéjük nélküle (najó egy két szám kijött), csak gondoltam szólok. ha esetleg nem tudná valaki.

amúgy meg jah, nirvana

Syracuse 2017.08.30. 00:44:46

Azokat a hozzászólásokat nem tudom mire vélni, hogy "értelmetlen/szar ez a lista". A szerző nem formált véleményt, a lista egyáltalán nem szubjektív, csak tényeket közölt. Maximum ott csúszhat el a dolog, hogy bizony a Coldplay minden, csak nem rock/metal, bár a szó szoros értelmében véve a Green Day sem, hiszen eredetileg punkok lennének, vagy mifene, az utóbbi időben meg inkább lettek valami punk-rock-power pop egyveleg. Akkor már inkább lenne helye a listán az alul említett Tokio Hotelnek, vagy a Twisted Sisternek, esetleg a Nirvanának.

Megjegyzem, nálam is az az általános, hogy egyszerűen nem jön be a zene és nem hallgatom, kész (Slipknot, Marilyn Manson, Dream Theatre, stb.), vagy csak simán leszarozom.
Viszont megesik, hogy én is utálok egy előadót, de az nem azért van, mert a zenéje szar, hanem más okok állnak mögötte. Pl. Axl Rose-t rühellem, mert egy öntelt pöcs, egy igazi akasztani való faszfej volt mindig is és jórészt neki köszönhető a Guns feloszlása, de ettől függetlenül a zenéjét amúgy bírom, még a Chinese Democracyn is találtam üdítő pillanatokat. A hazai palettáról a Hooliganst gyűlölöm, mert volt egy fesztiválos koncertélményem jó egy évtizede, ahol lekezelőek voltak a közönséggel (mondjuk az ő zenéjük szar is meg nem is igazán rock).
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum