RockStation

Antimatter és arkhē koncert a Gozsduban

2017. március 09. - sunthatneversets

antimatter02.jpg

Bánatrockzenei találkozóra készülhetünk március 11-én: ekkor lép fel a Gozsdu Manó Klubban a brit rockzenekar, az Antimatter, amely 10 éve megjelent, Leaving Eden című lemezét állítja majd a program középpontjába. A koncert hazai vendégzenekara az arkhē lesz.

Az Antimatter egy dallamos, progresszív elektro-rock zenekar, mely jelenleg a régi tag énekes-dalszerző, Mick Moss projektjeként működik. A zene hangulatát leginkább Moss karizmatikus, érzelmekkel teli énekhangja teszi különlegessé. Az együttest egykor Duncan Patterson, az Anathema korábbi zenésze alapította, aki az Eternity és az Alternative 4 lemezek idején határozta meg az Anathema zenéjét. Patterson és Moss közösen aztán igazán sokszínű és különleges zenei világot alakított ki, és ezt az örökséget folytatta Moss Patterson 2006-os távozása után – ezen új korszak első mérföldköve volt a Leaving Eden című album megjelenése abban az évben.

antimatter2015.jpg

A márciusi An Epitaph Tour (Egy sírfelirat turné) ennek a lemeznek a 10 éves jubileumát ünnepli, egy visszaemlékező szettel az 1998 és 2007 közötti időszakra. Emellett persze friss dalokra is lehet számítani, hiszen két új kislemez is megjelent a közelmúltban, Welcome To The Machine és Too Late címmel. Előbbi kiadvány a Pink Floyd - klasszikus darkwave változata két további dal mellett, utóbbi pedig egy digitálisan már 2014-ben kiadott dal, mely mellé Mick 2012-ben rögzített INXS feldolgozása (By My Side) és egy további tétel került.

A legutóbbi stúdiólemez, a The Judas Table 2015 őszén jelent meg a Prophecy Productions-nél. A konceptalbum azokat a negatív energiákat fedezi fel, amelyek akkor jelennek meg az emberi pszichében, ha egy kellemetlen, toxikus személyiségű emberrel kerülünk se vele – se nélküle típusú párkapcsolatba. Emellett a lemez az árulás, a hazugságok és a manipuláció vezérlő erőit is igyekszik feltárni – a Stillborn Empires című dal videóját itt láthatjuk. 

Az idei év friss kiadványa egy koncertfelvétel: a Live Between The Earth & Clouds egy kétlemezes anyag, amelyet Hollandiában rögzítettek. 

A március 11-ei budapesti koncertre a Gozsdu Manó Klubban kerül sor, a hazai vendég pedig az arkhē zenekar lesz. Az együttest a Sear Bliss frontembere, Nagy András alakította. Különleges, kísérletező megoldásoktól sem visszariadó, sosem hallott kompozíciókat készítenek, melyeket az Λ című első lemezen foglaltak össze. A Fergeteg hava című dalt itt nézhetjük meg. 

A két zenekar közös koncertjére nagy az érdeklődés, így valószínűleg telt ház előtt zajlik majd a fellépés. A még elérhető jegyeket érdemes elővételben megvásárolni, ami megtehető a Wave és a CD Pince lemezboltokban. További infó ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3112323979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum