RockStation

Az Ektomorf új felállása pedig...

2017. december 17. - theshattered

0ektomorf2010_21.jpgAhogy már tudni lehetett, ma megtörtént az Ektomorf új tagságának bejelentése. A Farkas Zotya mellől egyszerre távozó háromnegyednyi zenekar helyét, ahogy a lent látható, némi új dalrészlettel vegyített videóban is elhangzik, Szabó Dániel dobos, Asztalos Attila basszusgitáros és Simon Sebasztián gitáros tölti be, akikkel az új lemez, a február 16-ra várható Fury turnéján is találkozhattok majd.

Tovább

Star Wars metal? Metal Star Wars? Star Metal Wars? - inkább csak nézd meg ezt a videót!

galacticempire.jpgA tematikus feldolgozásbandák (nem, most nem a tribute zenekarokról van szó, legalábbis nem a hagyományos fajtákról) mindig érdekes színfoltjai voltak a metalzenének. Ott van például a Metallicát a The Beatles-el keverő Beatallica, a Mac Sabbath, akik a McDonalds ízeit oltják bele a Black Sabbath klasszikusaiba, vagy éppen a lent látható Galactic Empire, akik a Star Wars tematikáját kívánják követni mind zenében, mind látványban. Ez a csapat most egy videót is kiadott, elég (jó értelemben) furcsa látványt nyújtanak a többkilónyi maskarával. Meg amúgysem mindennapi esemény egy gitárszólót odaERŐsítő Darth Vader, nem igaz?

Tovább

Karácsonyi varia - Anthony Vincent újra alkotott

anthony-vincent-press.jpgAnthony Vincent, a Ten Second Songs agya újra összeállt a másik YouTube-huszár Erockkal és ismét odanyestek, mégpedig a néhány karácsonyi dal átszerkesztésével. Persze utóbbi csak a gitárral kísért dalokba segít be, de így is rendesen van szerepe, a hozzánk közelálló bandák közül megidézésre kerül többek között Ozzy, a Slipknot, az Iron Maiden, a Green Day és a SOAD is. És ez még nem a teljes lista.

Tovább

Új videó érkezett a Stone Temple Pilotstól

stone-temple-pilots-with-jeff-gutt-2017.jpgMár korábban írtunk róla, hogy a Stone Temple Pilots megtalálta a legújabb énekesét, Jeff Guttot, akit az amerikai X-Faktorból akasztottak le maguknak. Az énekessel készült, felvett a Meadow című dalt is megmutattuk akkor, mint friss dalt, ezúttal pedig szintén ez kerül terítékre (mármint a Meadow), mert egy dalszöveges videót rittyentettek hozzá.

Tovább

Concerto Music: Rhapsody, Angra, Nightwish és Within Temptation 2018-ban

accept2017e.jpg

Koncertekben gazdag 2018-as évre készül a Concerto Music, mely 1997 óta szervezi nemzetközi rock és metal zenekarok hazai fellépéseit. Bár a program még nem teljes, már most jó egy tucat csapat fellépésére készülhetünk: jövőre érkezik a Nightwish, a Within Temptation, az Accept, az Angra, a Rhapsody, a Therion, a Satyricon, az Orphaned Land, Anneke van Giersbergen és az Insomnium is.

Tovább

10 magyar lemez, amit igen kajáltunk az idén

apey_and_the_pea_2017.jpgA múlt héten már két listával is találkozhattatok nálunk, egyikben a szerkesztőség a maga idei tíz kedvencét sorolta fel, a másikban pedig ezekből készítettünk egy összesített 15-ös lajstromot. Habár megjelentek rajta magyar nevek is (rögtön az élen az Ørdøg lemezével), felmerülhet a kérdés, hogy milyen egyéb hazai korongokat csipáztunk még ebből az évből. Ezekből, azaz az általunk is jobbnak ígért magyar korongokból mazsolázunk most egy kicsit - szigorúan sorrend nélkül!

Tovább

Ha még nem lenne programod, márciusban egy jó húzós death-thrash metal este lesz a Barba Negrában

suff2017.jpgMárcius 25-én karöltve fog Budapestre támadni a Suffocation és a Venom Inc., akik erősítésnek a Nervosat és az Aeternamot hozzák majd magukkal. A már kimondva is húzós estére már kaphatók a jegyek, szóval tessék csak bátran, szaporán!

Tovább

„Csak volna egy kicsit több napfény nálunk, akkor lennék igazán boldog!”

Interjú Jens Sjöholmmal, a Crazy Lixx basszusgitárosával

crazy_lixx_1.jpg

A Frontiers Records istállójának egyik legreménytelibb és legéletrevalóbb fiatal csapata, a svéd Crazy Lixx nem küzd ugyan megélhetési gondokkal, de egyelőre még úton vannak a srácok a főállású zenészélet felé. De ha csak időszakosan is tudnak koncertezni, a szerencsés hazai hajmetal-rajongók idén kora ősszel elcsíphették a bandát a Barba Negra Trackben tartott IV. Rock On! Festen, már az új felállásban. Itt került sor az alábbi beszélgetésre is a basszusgitáros Jensszel a koncert után.

Tovább

Peace Creep - Az év lemezborítója!

peace_creep.jpg

Hálátlan dolog ez az év végi tízes lista, mert vegyük csak a jelenlegi évet. Összeraktam az általam legjobbnak ítélt tízes kupacot, lenyomtam az entert, ami aztán órákkal később már meg is jelent. És ilyenkor az ember észbe kap: basszus, lemaradt ez, lemaradt az, de hát mit van mit tenni ilyenkor? Írhattam volna tíz egészen más zenekarokból álló listát, akkor is nyugodt lettem volna a végeredménnyel.

Tovább

Áprilisban lesz magyar Tormentor buli is!

tormentorbp.jpgIgaz, áprilisig kell várni rá, de április 21-én Magyarországon is fel fog lépni a black metal legenda, a Csihar Attila vezette Tormentor. Az Anno Domini lemez harmincadik születésnapját ünneplő csapat vendégei a cseh Cult On Fire és az idén friss albummal, a remek Örvénnyel jelentkezett Perihelion lesznek. A helyszín az A38 lesz, így érdemes minél hamarabb lecsapni a jegyekre.

Tovább

Az első, az utolsó, az egyetlen – XXI. Keep It True fesztivál

keep_it_true_2018.jpg

A németországi Baden-Württemberg tartomány egyik legeldugottabb zugában rendezett Keep It True fesztivált 2003 óta tartjuk számon a világ – értsd: csekély számú kivételtől eltekintve Európa és az amerikai kontinens – kultikus heavy metal zenekarainak első-utolsó-egyetlen seregszemléjeként. Aki (úgy-ahogy) ép és egészséges, és egyáltalán szóba jöhet még a műfajban, mind fellépett már itt. Legalábbis azt hihetnénk…

Tovább

Shane Embury sorbaállította a Napalm Death albumokat

Napalm Death 2014_1.jpgMárcius 1-én visszatér Magyarországra a grindcore legenda Napalm Death. A csapat széphajú basszusgitárosa, Shane Embury a Decibel magazin számára sorba is állította a zenekar életművének ékköveit, azaz a tizenöt sorlemezt, melyet az elmúlt harminc évben pakoltak le az asztalra. Kapcsolódó hír, hogy a zenekar jövőre egy új nagylemezt és egy ritkaságválogatást is ki fog adni, így a fanoknak (szia, Csiga!) lesz mibe befektetni.

Tovább

Egy kis karácsonyi metalos csillogás-villogás

feny.jpgA lelkes rocker Karácsonykor is lelkes. Felcicomázza a házát, felrakja a fényeket, beprogramozza az égősorokat és... Indul a rock! Igaz, nem két perc munkát igényel az egész, hogy passzoljon a zenére és patent legyen a látvány, de nagyon király végeredményt tud szülni az egész procedúra. Erre mutatunk néhány példát a lenti videóválogatásban.

Tovább

„Miért is kifogásolnánk bármit, ami bejön az embereknek velünk kapcsolatban?”

Interjú Aaron Beammel, a Red Fang basszusgitáros énekesével

rfang.jpg

Az USA Oregon államából származó Red Fang nem csak humorban nem ismer tréfát, de úgy általában a zenekari melót sem veszi félvállról. A hosszas és kitartó munka eredményeként ma már egyik csábító turnéajánlat esik be a négyeshez a másik után, amilyen a közelmúltban a Mastodon vendégeként lefutott európai kör is volt. Ennek bécsi állomásán volt alkalmunk kicsit eldumálgatni Aaraon Beam bőgős énekessel röviddel a koncert kezdete előtt.

Tovább

At The Drive In-koncert Berlinben, ami felett mindig kék az ég!

at-the-drive-in-2016.jpg

A post-hardcore koronázatlan királyai hosszú inaktivitást követően újra összeálltak, és végigjárták a Föld fesztiváljait, koncerttermeit, majd ezen felbuzdulva lemezírásra adták fejüket, ami egészen remekbe szabott lett. És új lemezhez turné is dukál, ami ugyan (nem meglepő módon) elkerüli hazánkat, és a környező országokat, de az egy főre jutó döneres büfék Mekkájába, Berlinbe eljut a csapat február 26-án.

Tovább

Ők az idei év legjobb gitárosai a Total Guitar magazin olvasói szerint

0queen2017_26_eredmeny.jpgAhogy minden sajtóorgánum, a neves szaklap, a Total Guitar Magazine is lehozta az év végi listáját. Ők viszont nem albumokkal, dalokkal álltak elő, hanem inkább megkérdezték az olvasókat, hogy vajon szerintük ki volt idén a legjobb rock, metal, illetve prog gitáros 2017-ben. Összesen 136000 szavazat érkezett a kérdésekre, melyekből összeállt a három darab tízes lista, melyeknek néhány helyére lehet mondani, hogy várható volt, de azért kisül, hogy az olvasók valóban a zenei résszel törődnek és nem a népszerűséggel, vannak ha nem is meglepő, de azért váratlan nevek a listákon.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum