RockStation

Minden Metallica-koncertlátogató jótékonykodott

2018. április 06. - sunthatneversets

metallica_gyermeketk.jpg

Percek alatt telt házas koncertek, híresen jó hangulatú és barátságos meet & greetek – ez a két dolog már-már hagyománynak számít a Metallicánál. Tegnap este írtuk meg azt is, hogy a zenekar, több, mint négymillió forintot adományozott a Gyermekétkeztetési Alapítvány számára.

A Metallica a nagy sikerű bulik mellett egy jó ügyet is támogatnak: minden turnéállomásukon kiválasztanak egy olyan, hátrányos helyzetű fiatalokkal vagy étkeztetéssel foglalkozó, helyi alapítványt, amelynek részére csekket állítanak ki (minden eladott jegy után 1 Ł vagy 1 € értékben).

Magyarországon a Gyermekétkeztetési Alapítványra esett a választásuk. A szervezet 1993 óta működik, azóta pedig több tízezer gyermeken segítettek. Két fő programjuk a Mindenki ebédel és a Fel a fejjel! Előbbi azoknak a gyermekeknek segít, akiknek péntek déltől hétfő reggelig (tehát amíg az iskola zárva tart) nincsen lehetőségük arra, hogy melegételt egyenek. A Fel a fejjel! kezdeményezés pedig azoknak a mélyszegénységben élő családoknak segít egy havi fix összeggel, akiknek szinte egyáltalán nincs pénzük élelmiszert (sem) vásárolni.

A Metallica több mint 4 millió forinttal járult hozzá az alapítvány működéséhez, amiért innen is, mégegyszer maxiriszpekt!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5813813914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum