RockStation

Stoner űrutazás - Autopilot, Red Swamp, CroworD koncertek a Robotban

2018. szeptember 06. - BETH

39065793_2197283787182441_1192106024551579648_n.png

Szeptember 8-án, azaz most szombaton a Robotban a füstös stoner/sludge metált játszó Red Swamp az elszállós, spacerock/postrock ügyekben utazó Autopilot, és a súlyos osztrák metálzenekar, a CroworD szedi szét az Akácfa utcát.

Az estét a 2012-ben alakult osztrák Croword kezdi. Tavaly adták ki első lemezüket “Manifest of Mortal Sickness” címmel, az azonos nevű dalhoz tartozó első klip pedig kifejezően mutatja be az öttagú banda dallamos death metal-ját. A komplex szerzemények egészségesen kemény és megkapó dallamokkal tűzdelt egyvelege a 90-es évek götheborgi death metal szcéna nagyjait idézi.

Az este második fellépője, az Autopilot az a zenekar, akikre érdemes odafigyelni. A budapesti banda hol nyers, hol örvénylő gitártémákkal, elszállós énekekkel, atmoszférikus hangzással egyedülálló koncertélményt nyújt, ezúttal pedig a budapea Robot koncerttermét lövi ki az űrbe, hogy a közönséggel közösen tegyenek egy utazást az univerzum távoli szegleteibe. A Mastodon, Tool, Alice in Chains vagy épp Pink Floyd hatásokat felmutató banda klubszezont megnyitó koncertjére érdemes nyitott füllel és elmével érkezni! 

A húzós szombatot végül a Red Swamp zárja, akik zenéjében súlyos riffek és groove-ok úsznak húzós, mocsárba-süppedős ütemeken, amit a változatos, dallamos, de egyben karcos ének tesz teljessé. A budapesti redneck feeling hű úttörőiként minden koncertnek úgy állnak neki, mint egy házibulinak, ahol mindenki derékból bólogat, gyomorból üvölt, üvegből iszik és izomból tép. Második nagylemezük idén áprilisban jelent meg Desertdrive címmel, az első klipet a Waste c. dalhoz forgatták, amely egyedi bepillantást enged a zenekar próbatermi állapotaiba. A fesztiválszezont és a nyarat lezárva alig várják, hogy a Robotban rúghassák be őszi turnéjuk ajtaját. 

Az eseményről még több részletet találtok itt. Ott találkozunk! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6514223519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum