RockStation

ROAD - friss klippel jelentkeztek az “Ölj meg december” című dalhoz

Jövő pénteken nagyszabású koncert a Barba Negra Trackben

2018. szeptember 08. - sunthatneversets

road_promo_03.jpg

A tavasszal kiadott az A tökéletesség hibája című album Ölj meg december című dalához készült el a ROAD új klipje a Mihaszna Film stábjával, de a frontember Molnár Máté ötletei alapján. "Viktorral megbeszéltük, hogy a szerepemen túl még a rendezésben is szeretnék aktívan részt venni, így még inkább magaménak érzem az egészet." - mondja Máté a kisfilm kapcsán.

Fontos tudni, hogy pontosan egy hét múlva, szeptember 14-én a Road egy nagyszabású koncertet ad a Barba Negra Trackben, a “Bátrak éjszakája” elnevezésű buli vendége pedig a Cadaveres lesz.


Nagy Viktor (MihasznaFilm) kommentátrja a kliphez:

“Életünk minden jelentős évfordulós eseményét nagy csinnadrattával üljük meg. Viszont a születésnapok, névnapok, ballagások, évfordulók, karácsonyok, legénybúcsúk mellett csak egyetlen eseményről tudjuk, hogy biztosan bekövetkezik az életünkben: ez pedig nem más, mint a halálunk. Milyen érdekes, hogy pont ennek időpontjáról nincs fogalmunk, pedig soha, senki nem kerülte még el, mióta világ a világ.

Ha viszont tudnánk, hogy mikor üt az utolsó óránk, akkor ez az ünnep is közhellyé züllene-e, mint a legtöbb? Vajon itt is megjelenne-e a képmutatás, az érdekérvényesítés, a simli, a dörgölőzés, a mikor-megyünk-már-haza-attitűd?

Amikor legelőször hallottam az “Ölj meg december”-t, és Máté felvázolta az alapötletét, azonnal tudtuk, hogy a zene és szöveg által lefektetett bölcsen keserédes és nihilista hangulatot csakis egy groteszk tor keretei közé lehet beszorítani, és meg is egyeztünk gyorsan, hogy a többi közös projekttől eltérően itt most a lehető legkevesebb digitális utómunkát akarjuk használni.

Van viszont helyette sok-sok metafora, átértelmezett gesztusok, szokások, őszinteség, képmutatás: csakúgy, mint az összes többi ünneptelen ünnepünkön. Szerintünk ez a dal és klip kiváló illusztrációként szolgál ahhoz, hogy eljátsszunk ezzel, az egyébként nem is annyira beteg gondolattal.”

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8014228477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum