RockStation

Suicidal Tendencies - STill Cyco Punk After All These Years

2018. szeptember 13. - Frogfoot

suicidaltendenciesstillcycopunkaftercd.jpg

A több mint 35 éves fennállása alatt a Suicidal Tendencies mindig képes volt megújulni és sosem adták ki kétszer ugyanazt a lemezt, most mégis egy "újrahasznosított" albummal jelentkezett Mike Muir csapata.

Ugyanis a Still Cyco Punk After All These Years Muir '96-os debütáló szólóalbumának ismételt felvételét takarja, amelyet Cyco Miko név alatt adtak ki. Az album címe nyilvánvaló utalás a Still Cyco After All These Years-re, a '93-as albumra, amelyik szintén újra felvett anyagot tartalmaz (a zenekar ikonikus 1983-as, saját neves debütáló albumának újrafelvételét), és most valami hasonlót kaptunk.

Dean Pleasants gitáron, Ra Diaz basszusgitáron és Dave Lombardo dobokon, Muir számára tökéletes alap és zenei háttér, hogy a "Cyco Punk" agresszióját és a régisulis, dallamosabb skate punk újrahasznosítását megismertesse a hallgatókkal, de a zene egészen új szintre emelkedett-ami nagyrészt a legendás dobos Dave Lombardónak köszönhető, ugyanis jórészt tőle kapják meg a "húzást" a számok.

suicidal-tendencies-2017-press-pic-suplied-671x377.jpeg

A Still Cyco Punk az eredeti album 12 dalának 10 darabját tartalmazza és a zenekar legkorábbi munkájának szellemét idézi fel. Olyan dalok, mint az All Kinda Crazy, F.U.B.A.R és az All I Ever Get remek példák arra, hogy milyen nagyszerűen működnek együtt a zenekar tagjai, ezt követően viszont a Lost My Brain...Once Again, Gonna Be Alright és a Is not Gonna Get Me elkezdenek kimerülni, bár a zenekar továbbra is lenyűgöző, de ezek a dalok egy kicsit gyengébbek és könnyen elfelejthetők.

Az újra felvett dalok tisztábbak, egyenletesebbek és a gitárszólók is kissé bőségesek az eredetihez képest és a frissített verzió annyira tiszta és polírozott, hogy elvesztette agressziót a tisztább hangért, valamint a valódi frusztrációt és a dühöt, ami az eredeti anyag sajátja volt.


Örülök, hogy hallgathatom a korábban felvett dalok frissített verzióit, de ugyanakkor a Still Cyco Punk After All These Years egy kicsit furcsa kiegészítő a Suicidal Tendencies diszkráfiájához. Ha a frissített felvételeket bónuszként szerepeltetnék egy új anyag mellé kapcsolva, értékesebb lett volna és a lemezen elhangzott három új számot önmagában nézve nyilvánvalóvá válik róluk, hogy nem voltak elég erősek ahhoz, hogy megérdemeljenek egy Suicidal nagylemezre kerülést.

Részemről 3/5 ugyanakkor az is biztos, hogy sokat fogom hallgatni pedig úgy tűnhet egyáltalán nem tetszik a lemez. De ez nincs így! A számok mindenképpen szórakoztatóak, élettel teliek és a melodikus riffek által hordozott fülbemászó dalok rendkívül sok pozitív energiát bocsátanak ki! És úgyis az lesz a vége, hogy megveszem, mert ez sem hiányozhat a gyűjteményből...

3kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8014236011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum