RockStation

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.12

2018. március 25. - sunthatneversets

lamb-of-god-2018.jpgItt a hétvége, itt az Adj egy ötöst! Benne durvulat metal, amint hardcore punkot játszik, északi folkos epikus fém, germán EBM nagyágyú, sztóner/szpész rock, valamint fura hardcore/thrash. Hallga' csak!

Tovább

Satelles - Some Got Saved (Pongo Pongo, 2018)

Valahogy el kell mondani, ha valami nem működik...

29357089_1468441399952071_9183954562705080111_n.jpgValószínűleg semmi túlzás nincs abban a kijelentésben, hogy a hardcore, mint zene, komoly hagyományokat teremtett azon a kicsi szigeten, ami tulajdonképpen a mindenkori hazai színtér. Ez pedig annak köszönhető, hogy a hardcore, mint hozzáállás, számtalan banda közvetítésében tudott olyan hiteles lenni és addig izgatni másokat, hogy az újabb és újabb zenekarok eljövetelét hozta és hozza magával. Így szerintem voltak olyan idők is, amikor körülbelül minden öt hazai rajongóra jutott egy patent banda. Mondjuk az ezredforduló környékén szerintem simán. Tucatnyi név, akik azokból az évekből inspirálóan hatnak ma is. Például egy olyan banda tagjaira, mint a budapesti Satelles.

Tovább

Spanyolul is életképes a Sons Of Apollo!

sonsofapollo2017promo2_638.jpgEgy új, csakis virtuális formában elérhető EP-vel jelentkezett a Sons Of Apollo. Az augusztus 19-én a Barba Negra Trackbe is tiszteletét tevő, enyhén szólva is legendákból álló ötös az Alive című dalról gondolta, hogy megérdemel egy középlemezt, mely hogy speckóbb legyen, az alapból háromféle angol verzió mellett a dal spanyol nyelven is felkerült a képzeletbeli korongra, szintén háromféle kiadásban. Az Alive / Tengo Vida című EP alább meg is hallgatható.

Tovább

Itt egy újabb dal a Behemoth koncertlemezéből

0behemoth2015_03.jpgMár csak szűk három hét és mindenki láthatja, hallhatja a Behemoth új koncertanyagát, a Messe Noire, melyről korábban már ITT írtunk kicsit részletesebben. Az anyagról most elérhető lett egy újabb részlet, mégpedig a legutóbbi The Satanist című nagylemez címadójának felvétele. Könnyű, mint a tavaszi szellő, ugyebár?

Tovább

Újravett egy negyedszázados dalt az At The Gates

atg2017.jpgA Decibel magazin a flexidisc-sorozatával igazából egy nagy szolgálatot tesz a zenerajongóknak, hiszen mindig valami finomságot sikerült előkeríteniük. A legújabb csemege az éppen új lemez kiadására, a To Drink from the Night Itselfre készülő At The Gatestől érkezett, akik az eredetileg a With Fear I Kiss the Burning Darkness albumon megjelent Raped by the Light of Christot öltöztették bele egy mai köntösbe.

Tovább

Tony Iommi nyitott a Rob Halforddal közös munkára

0b07.jpgMiután a Black Sabbath nyugdíjba vonultatta önmagát, Tony Iomminak rengeteg szabad ideje és valószínűleg lekötetlen energiája maradt, hiszen mit is csinálna egy zenész, aki világ életéből a dalaiből élt meg, mint hogy újra zenélgessen, ha úgy alakul. A legújabb, bár már régóta a levegőben lógó tervéről, azaz a Judas Priest énekes Rob Halforddal való közös munkáról beszélt pár szót nemrégiben.

Tovább

Itt a tavasz, jönnek a méhek - Meg egy új dal az Amorphistól

amorphis2018b.jpg

Május 18-án jelenik meg a legújabb Amorphis album, a vonósokkal, kórusokkal, valamint a dalszövegírójuk, Pekka Kainulainen narróciójával is gazdagított, így várhatóan nagyívű Queen Of Time. A hozzánk szinte hazajáró finnek új korongjának (mely az első lesz Olli-Pekka Laine alapító-basszer visszatérése óta) első dala, a The Bee már elérhető, ezt egy dalszöveges videóval tuningolták meg a veteránok, ez lentebb látható, hallható.

Tovább

Hamarosan visszatér a Decapitated!

decapitated_2017_1.jpgA tavaly ősszel kezdődött, csoportos szexuális zaklatás, meg még ki tudja, milyen vádakkal indított Decapitated elleni eljárásról mindenki hallott már, nem is részleteznénk. Valószínűleg azt is tudja mindenki, hogy a csapat elleni vádakat végül peren kívül ejtették. Szerencsére ez a zenekar lendületét hosszú távon nem törte meg, a kiesést követően hamarosan visszatérnek, újra útra kelnek, erről, illetve az elmúlt bő fél év történéseiről a Facebookon számoltak be.

Tovább

Ilyen volt Red Hot Chili Peppers jótékonysági akusztikus koncertje

0rhcp2016_12_eredmeny.jpgVasárnap este kivételesen nem egy arénát, hanem egy kisebb helyet, a Silverlake Conservatory of Music előadótermét töltötte meg a Red Hot Chili Peppers. A legendák egy jó ötven perces akusztikus jótékonysági bulit adtak (a bevétel a már említett intézmény részére lett továbbítva), melyről egy több kameraállásos felvétel is készült.

Tovább

Tool studio update - hagyományos módszerrel készül a lemez

tool2016.pngAz, hogy a Tool stúdióban van, már köztudott info. Lehet, hogy talán már sokan jobban unják, mint a "sohasenemlesztoolalbum" híreket. Viszont úgy éreztük, be kell számolnunk róla: a hagyományos, azaz a szalagra rögzített módszerrel készül a négyes legújabb korongja, ami majd valamikor egyszer napvilágot lát. Erről Adam Jones számolt be az Instagram fiókján.

Tovább

DYSTOPIA: érkezik az új lemez, itt az első klipes dal

dystopia_2018.jpg

Új dallal és videóklippel jelentkezik a szegedi DYSTOPIA. A 2016-os Wacken Metal Battle Hungary győztese a Purge Yourself című számukra forgatott videót, amely a tervek szerint tavasszal - a HammerWorld magazin mellékleteként - megjelenő Building Bridges című új nagylemezük előfutára. A klipet Porkoláb Norbert készítette, akire több hasonló előadóval készített munkái (Leander Kills, Perihelion) miatt esett a srácok választása, és így ez az első ilyen videó a zenekar történetében.

Tovább

Új klippel jelentkezett a Siberian Meat Grinder!

Április 2-án lemezbemutató a Dürer Kertben

siberian-meat-grinder.jpg

A moszkvai Siberian Meat Grinder visszatérő vendég hazánkban, legközelebb április 2-án mutatják be új lemezüket a Dürer Kert Room041-es termében. A bemelegítésről a itthoni crossover, hardcore, metal műfaj krémjei gondoskodnak majd. Fél 8-kor kezd a legutóbb a Napalm Death előtt bizonyított Blackmail, utánuk az idén 15 éves egri hardcore alapbanda, a Tisztán a Cél Felé nyom majd egy best of műsort, az oroszok előtt közvetlenül pedig a szekszárdi Don Gatto mulattat majd. Ma indul a zenekar európai turnéja, ennek örömére megérkezett az új klipjük amit alább nézhettek meg, a koncertről pedig ITT találtok még információkat. 

Tovább

Feldolgozáslemez lesz a Lamb Of God papégetős murija

Itt az első dal is

lamb_of_god_2015_2.jpgMár napja újra bedobta a köztudatba a Burn The Priest nevet a Lamb Of God. A csapat, mint ismeretes, 1994-99 között viselte ezt a nevet, erről váltottak át az eggyel szelídebb titulusra. Nos, ha hihetünk az egyre valószínűbb feltételezéseknek (az Amazon azért elég megbízható), akkor egy május 18-ra várható, Legion: XX nevű feldolgozásalbum kedvéért melegítették fel a régi cégért, ennek a borítója és a dallistája lentebb látható. A lemezről az Inherit The Earth című The Accused feldolgozás már meg is hallgatható.

Tovább

Itt az új Marilyn Manson klip, a Tattoed In Reverse!

marilyn_manson_2017_tour_1000-920x603.jpgCourtney Love lett Marilyn Manson ápolónénije a Tattooed In Reverse régi, azaz a Manson fénykorát idéző videójában. Az amúgy is az utóbbi időszakhoz mérten (azaz az elmúlt tíz évhez viszonyítva) kiemelkedőre sikerült Heaven Upside Down egy újabb klippel gazdagodott, melyet lentebb csekkolhattok le.

Tovább

"A kufárok rég kizavarták Jézust a templomból. Nincs kontroll!" - új lemezt ad ki az Európa Kiadó

europa_kiado_2018.jpg

Ahogyan az Európa Kiadó elmúlt három és fél évtizede is sokféleképpen szól arról, ahogyan és ahol élünk, úgy Menyhárt Jenőék négy dalt tartalmazó új EP-je, a Nincs kontroll igazi Európa Kiadó-lemez. A világ dolgait és az életünk legszemélyesebb ügyeit egyszerre felvillantó dalokban jéghegyek, csokor vörös rózsák, Budapest és New York váltogatják egymást. Ráadásul kapunk egy megkapó feldolgozást is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum