RockStation

Minden évben kell egy Brujeria koncert!

Ismét Csehországig kellett utazni érte

2019. május 11. - csigaur

brujeria-2018.jpg

Ugyan tavaly elért hozzánk a Brujeria turnéja – akkor éppen a Rockmaratonra- de valamiért nem járnak Magyarországra ezek a (majdnem) mexikói srácok. Összetenném a két kezem, ha a harmadik hazai koncertjük egy klubban lenne (az első az a tíz évvel ezelőtti Sziget Fesztiválon volt), főleg olyan zenekarral, mint a Venomous Concept… De hát sajnos erre még várni kell, azt pedig nagyon utálok, szóval kedves barátaimmal Csehország felé vetettük utunkat…

 …aztán milyen jól tettük. Ez egyébként egy ilyen „ha a hegy nem megy Mohamedhez, akkor Mohamed megy a hegyhez” effektus. Párszor volt szerencsém a Brujeriahoz, a fent említett két hazai koncerten kívül az összes többi a cseheknél történt. Percre pontosan kezdésre sikerült kiérni, ami egyenlő azzal, hogy a Sangre nevű metal(core?) nevű banda csapott a húrok közé. A zenéjük számomra olyan semmilyen, annyi extra van a dologban, hogy az énekesük El Sangron a Brujeria vokálosa. Itt természetesen bandana nélkül, de csak az nem jön rá, aki vak, vagy nem használja az internet adta lehetőségeket. :)

Az Aggression nevű old school thrash metal „legendákkal” folytatódott az este. Lehet, hogy tényleg legendák meg mit tudom én, de engem annyira hidegen hagyott, hogy inkább elmentem egy italért és bámészkodtam a merchandise asztaloknál. Ezt amúgy nagyon jól tettem, ilyenkor ellehet kapni a zenészeket egy fotóra vagy pár jó szóra. Gyorsan lőttem is egy képet Kevin Sharp mesterrel (is), ez már azt hiszem a negyedik alkalom volt.

A hely egyébként valami régi színház, ami most már klubként üzemel. Körülbelül olyan 400 fős lehet, de valószínűleg jóval többen voltunk, mert mozdulni se lehetett. Mire visszaverekedtük magunkat, már ment a Venomous Concept. A doboknál valami idegen forma Danny Herrera helyén, akit be is mutattak, de sajnos csontra elfelejtettem, pedig jól küldte ezeket a paraszt témákat. Kevin Sharp végigbohóckodta az egészet, néha még Shane Embury is mosolyra penderedett, pedig inkább fáradt szokott lenni, mint jókedvű. Zseniális koncert volt, jó hangos és koszos, amilyennek lennie kell. Szerettük minden percét.

Azért az meglátszott, hogy mindenki a Brujeria fellépést várja, pedig a cseheknél nem olyan ritka esemény… Itt már mozdulni se lehetett a teremben, valahogy mégis sikerült a színpadhoz odaférkőznöm, konkrétan Anton Reisenegger elé. Innen nem is mozdultam egy tapodtat sem, pedig ment rendesen a lökdösődés. Egy elég frankó best of (mennyire utálom az ilyen kifejezést) koncertet nyomtak, jó pár újabb tétellel elvegyítve. Szóval érted, régi slágerek és pár újabb dal. Valami ilyesmi J.

Aki szerette volna, az megtudta vásárolni a legfrissebb Brujeria kislemezt, ami 2 dalt tartalmaz, zöld színű vinyl és 200 darabra limitált verzióban feküdt a merchpulton. Emlékeim szerint 3500 forintért dobálták a nagyérdeműnek.

Kicsit sajnálom, hogy végül nem Brno-ban lett megrendezve, hanem a kimondhatatlan nevű Uherksé Hradiste városában, de zseniális koncerteket láttunk. Jövőre remélem Budapesten is elcsíphető lesz a Brujeria. Ha lehetne választani, akkor egy klub bulit szeretnék…. Köszönöm! :)

Ha nem jönnek, akkor viszont bepattanunk a kisbuszba, ahogy ez lenni szokott és irány Csehország!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6914821150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum