RockStation

Februárban új EP-t ad ki Ihsahn

2019. november 29. - theshattered

ihsahnfeb2018promo_638.jpgTelemark címen, február 14-én fog megjelenni Ihsahn legújabb nagylemeze. A kétrészes, norvég szövegeket felvonultató EP sorozat első, az ígéretek szerint súlyosabb felén öt dal fog helyet kapni, a második, szintén öt tételt felvonultató "kistestvér" majd a progresszívebb irányban fog jeleskedni.

Ihsahn: "Tizenhat éves korom óta majdnem minden második évben kiadtam egy nagylemezt, úgy éreztem, hogy itt az ideje valami mást is kipróbálni. Mindezt egy olyan megközelítésben szerettem volna megvalósítani, ami természetesnek hat, de egyben alkalmazkodik is a mai zenék előadásához és élményéhez. Már van hét szólólemezem, így az első EP egyfajta kisebb visszatekintés lesz. Hasonló témákhoz nyúltam vissza, mint az Arktis esetén, de ezúttal sokkal közelebb az otthonomhoz mind zeneileg, mind - merem mondani - kulturálisan is.

Az a terv, hogy a folytatáson ennek az EP-nek az esztétikai és zenei ellenpárját adom majd ki, ahol meg tudom mutatni a zeném progresszív, kísérleti és kiforrott oldalát is. Mindent összevetve ez az egész számomra az ötletek kiadásáról szól, illetve hogy teret engedjek magamnak, mielőtt beleásom magam a következő nagylemezbe."

Az eredeti, angol nyelvű interjú IDE KATTINTVA érhető el.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4915329410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum