RockStation

Mood @ Barba Negra, 2019.01.04.

…mert a nagy becsben tartott emlék örökre velünk marad

2019. január 06. - magnetic star

0mood2019_07_eredmeny.jpg

A negyedszázados évforduló (esetünkben az alapítástól számított huszonöt év értendő ezen), amely a rá következő esztendőben került megünneplésre. No, de végül is mindegy. Megünnepeltük, és ez a legfontosabb.

Tovább

Már készülnek az új Korn-lemez éneksávjai

korn_2016.jpgA Korn jó ideje dolgozik már az új nagylemezen, a 2016-os The Serenity Of Suffering utódján, több helyen is nyilatkozták, hogy ki szeretnék használni az időt, nem akarnak elkapkodni semmit. Viszont mivel már jó ideje mennek a munkálatok, nyilván előrehaladott állapotban van az anyag is, melyet Jonathan Davis is alátámasztott: a tavaly szólólemezt kiadott, valamint a feleségét elveszített énekes ugyanis már a saját sávjait rögzíti az idénre várható koronghoz.

Tovább

Crosta - II (2018)

A portugál pokol egy darabja

crosta_2.jpg

Az ismerősök nagy része mindig azt mondja, hogy nem fogad meg semmit Újévkor. Csomó ember szerint ez az egész fogadalmasdi egy baromság. Tavaly Theshattered kollégával tettünk közösen egy fogadalmat, amit tartottunk is 2018-ban. Erre az évre az az új fogadalmam, hogy minden héten írok egy számomra új lemezről kritikát. Kezdjük is az évet a Crosta zenekar új lemezével.

Tovább

2019 legjobban várt metallemezei

gojira_2016_1.jpgMinden évben van pár album, amelyeket ilyen-olyan okokból, de jobban várunk a többinél. Legyen az azért, mert egy olyan legenda csinálja, amely régóta nem adott ki semmit, vagy épp azért, mert az előző korong volt annyira erős, hogy a szokásosnál jobban érdekel a folytatás, mindig lehet találni egy jó okot arra, hogy huncut mosollyal kacsintsunk a megjelenés pirosbetűs dátumára. 2019 sem lesz lesz egy szikár év, több nagy név is piacra fogja dobni a legújabb termést, melyek közül néhányat mi is kiemeltek között fogunk közölni, ezekből szedtünk össze húszat mindenféle sorrendiség nélkül. Persze ez nem azt jelenti, hogy a kimaradtakat éppen figyelmen kívül hagynánk majd, csak ezek birizgálják jobban az agytekervényeinket, ezek lesznek azok, melyek vélhetően nagyot fognak durranni az előttünk álló évben.

Tovább

Ide told el a biciklit! - Februári koncertajánló rockereknek

0metallica2018_06.jpg

Új rovattal jelentkezünk 2019-ben, aminek a célja öt koncertet kiemelni azok közül, amik a következő hónapban várnak ránk. Természetesen nem fogunk tudni mindenki ízlésnek megfelelni, de azért igyekszünk változatos programajánlót készíteni. Nézzük is, hogy mi vár ránk februárban!

Tovább

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala 2019/vol.1.

0queen2017_23.jpg

Azt hittétek megússzátok?! Dehogy! 2019-ben is itt a RockStation heti dalmegosztása. Benne most a Queen legendája szólódallal, finn doom, Rob Zombie gitárosának agymenése, magyar/amerikai rocksztár egy másik oldaláról, valamint a Linkin Park Bring Me The Horizon új dala. /Fotó: Réti Zsolt/

Tovább

Nézd meg a Zanzibar, az AWS és a Tankcsapda nyári Gellért-hegyes koncertjeit!

0t_18_eredmeny.jpgKözkézre adták a tavaly augusztus 19-i, a Gellért-hegyen, a Szent Gellért szobornál adott koncertjüket az akkor fellépő zenekarok. A Zanzibar, az AWS és a Tankcsapda teljes értékű, nyilván profin megvágott bulijait az alábbiakban találjátok. Ideális szombati program, ha nem lenne kedvetek kimozdulni a hidegbe.

Tovább

Csak a serital'! - Új dalszöveges videót adott ki a Korpiklaani

korpiklaani.jpgEgy friss videóval támogatta meg a tavaly megjelent Kulkija című nagylemezét a finn folkmetal nagyágyú Korpiklaani. Az ivós dalainak sorát gazdagító Beer Beer egyértelműen a folyékony kenyérnek állít emléket, a nótában az Alestormos Christopher Bowes is tiszteletét teszi. Nem elfelejteni, a Korpiklaani a Turisas és a Trollfest társaságában március 13-án Budapesten is tiszteletét teszi, a táncoslábúaknak a megjelenés kötelező!

Tovább

Nézz be a Pumpkins United turné színfalai mögé!

helloween_pumpkin.jpgÍgy hogy egyelőre szünetel a klasszikus és új Helloween tagságot magába tömörítő Pumpkins United turnésorozat, az illetékesek gondoltak egyet és összedobtak egy kisfilmet, hogy az egyszeri rajongó is belásson a színfalak mögé. Ha már úgyis kis szünetre vonul a produkció, legalább fel lehet eleveníteni akár a Fezenes emlékeket is.

Tovább

Jövő héten valamit bejelent a Megadeth

megadeth_2017_1.jpgHa hihetünk a logika engedte következtetéseknek, a Megadeth folytatja a klasszikus lemezeinek újrakiadását. Legalábbis erre merünk gondolni a január 11-re belengetett bejelentés miatt, mely alatt a Take No Prisoners szól, a Rust In Peace egyik dala. Tavaly már megjelent a Killing Is My Business cafatosra extrázott változata, lehet, hogy az 1990-es alapmű is megkapja majd a "magáét"? De akkor hol a Peace Sells... és a So Far... hasonló verziója?

Tovább

Upon The Water - Új dal érkezett a Swallow The Suntól

swallowthesun2017promonov2018_638.jpgAz EP-n külön megjelentetett Lumina Aurea után most egy valóban az új nagylemezen, a When A Shadow Is Forced Into The Lighton helyet kapó tételt is kiadott a finn, a metalt nem igazán a vidám oldaláról megközelítő Swallow The Sun. Az Upon The Water, mely ilyen formában az első hivatalos előzetes tétel az a nagylemezhez, az alábbiakban hallgatható meg.

Tovább

Kész vannak az Tool-lemez énekfelvételei

maynard-james-keenan-net-worth.jpgMaynard James Keenan büszkén jelenti: amíg a rajongótábor nyavalygott, addig ő szépen fel is énekelte az új Tool-nagylemez összes dalát. Már csak a keverés, meg néhány hangszeres sáv van hátra, aztán jöhet is a menet. Viszont lesz még izgalom 2019-ben a Keenan-fanoknak: a Puscifer is új anyaggal jön majd, igaz csak 2020-ban - de legalább már lehet készülni.

Tovább

Hamarosan érkezik Téglás Zoli szólócsapatának lemeze!

zb2018.jpgAz év első szakaszában fog megjelenni a Zoli Band nagylemeze, a Death Or Liberty. A Téglás Zoli, Lukács Peta, Szebényi Dániel és Geröly Mártyás által alkotott csapat az Angel Wingset be is mutatta a készülő anyagról, melyet majd egy Európa-turnéval is meg fognak támogatni. Utóbbihoz két magyar dátum, egy budapesti (április 20) és egy debreceni (április 25) is kapcsolódik, szóval érdemes készíteni a mozgásszervi izmokat.

Tovább

Welcome Home - Újabb előzetest kapott King Diamond DVD-je

maxresdefault.jpgAz illetékesek rendesen megnyomják az idén nagylemezre is készülő King Diamond új koncertanyagának, a dupla Songs For The Dead Livenak a promócióját. A legfrissebb előzetes szeletecske a 2016-os Graspopos fellépésből való, ez a Welcome Home (egy részlete), mint ismeretes, emellett még a 2015-ös Filmoreban adott koncert is kap majd egy külön korongot.

Tovább

Sose nyomd fullban a popot! - Új dalt adott ki a Bring Me The Horizon

bring-me-the-horizon-2018-crop.jpgSenkinek sem újdonság, hogy a Bring Me The Horizon egyre jobban kacérkodik a könnyedebb hangvételű dalok írásával, így aki ezt nem csipázza, már tekerhet is arrébb. Ugyanis a Medicine címre keresztelt újabb Amo-előzetes (a lemez most 25-én érkezik), sem fog arcszaggató breakdownokkal operálni, sőt, mondhatni totál a másik pólusról született: szinte teljesen gitármentes lett. Viszont mindezek mellett egész kellemes hallgatnivaló, és a klipjében is van valami bájosan beteg.

Tovább

Hamarosan új dallal jelentkezik a Watch My Dying

wmd2018.jpgValamikor a közeljövőben új dallal (meg aztán még kettővel) jelentkezik majd a Watch My Dying. Az idén húsz éves gárda a Harmadik fejezet, avagy a Valótlan város című tételt fogja hamarosan kiadni (élőben már jövő pénteken is elcsíphető lesz a Dürerben), majd ezt követi valamikor az Első, illetve a Második fejezet.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum