RockStation

Nincs többé Apey & The Pea, de van LAZARVS!

2019. szeptember 22. - KoaX

lazarus.jpg

Mint azt sokan tudjátok az Apey & The Pea csütörtökön adta TÍZ éves jubileumi koncertjét. A srácok a koncert végén bejelentették, hogy ez volt az utolsó Apey & The Pea koncert. Na, azért nem kell parázni, Apeyék maradnak együtt, senki se megy hentesnek, csak LAZARVS néven folytatja a trió a jövőben a munkásságát.

Tovább

Monolord - No Comfort (Relapse Records, 2019)

DOOMmal az űrbe!

2019. szeptember 22. - KoaX

monolord_last_leaf.jpg

Svédország bővelkedik a jobbnál jobb zenekarokban. Egyszerűen ontja magából az olyan zseniális bandákat, mint az Opeth, a The Haunted vagy az Entombed, hogy csak egy párat említsünk a teljesség igénye nélkül. Jó pár éve pedig a nyakunkba kaptuk még a Monolordot is. A zenekar most hozta ki a legújabb, No Comfort című lemezét, amit mi már tűkön ülve vártunk.

Tovább

Lényegében készen van a kettes Times Of Grace

times-1568x1045.jpgHabár a Killswitch Engage zakatol előre, a rajongók felől időnként jogosan merül fel a kérdés, hogy hol van a folytatása a gitáros Adam D és az első Times Of Grace korong még KSE-be vissza nem tért Jesse Leach 2011-es bemutatkozó lemezének, a Hymn Of A Broken mannek folytatása. Nos, a két arc örömmel számol be a hírről: elkészült az alkotás, melyet elvileg hamarosan hallani is fogunk, igaz, még némi énekfelvétel hátra van még. Jesse Leach egy hosszabb Instagram-bejegyzésben számolt be a fejleményekről.

Tovább

Hallucinogen - Jön a Blut Aus Nord új nagylemeze!

blut_aus_nord.jpgImmár a tizenharmadik albumának kiadására készül a Blut Aus Nord. A francia black metal erőmű egy kisebb stílusváltást ígér az új alkotására, a Hallucinogenre, melynek kicsit dallamosabb, kevésbé sötét, szellősebb, helyenként már-már rockos világába a lent is hallható lemeznyitó, a Nobos Nebuleam által enged egy kis betekintést. A teljes, kilenc dalos anyag október 11-től lesz majd elérhető.

Tovább

Ivós dalt vett fel a Korpiklaani!

korpiklaani.jpgNyilván minden Korpiklaani-fan a szívéhez kapott, hogy kedvenceik egy alkoholról szóló dalt adtak ki. A szinte minden albumán "ivó" csapat most nem kiemelten egy italfajtát szemeltek ki témának, hanem az amcsi turnéjuk "alá" nyomtak egy Land of a Thousand Drinks című tételt, csak hogy legyen mire abajkodni majd, ha úgy hozza a szerencse. A dal, mivel a legutóbbi korong, a Kulkija után készült, lehetséges, hogy jön majd az albumbejelentés is, de jó eséllyel arra még várni kell kicsit.

Tovább

Jön a volt Type O Negative tagokat is magába foglaló Silvertomb új nagylemeze

silvertomb2019.jpgA valamikori Type O Negative-os Kenny Hickeyt és John Kellyt is magába foglalja a Silvertomb, akiknek az új nagylemeze, az Edge Of Existence már a kanyarba van. A csapat a Waiting című (egyébként a lemezt záró) dallal folytatja a nagylemez előzetes megismertetését, az előző a Love You Without No Lies című tétellel kezdtek el. Az össz-vissz' negyed óra alatt összeállt dalt, ahogy az előző tételt is lentebb megtaláljátok.

Tovább

Alleviate - Friss dal és videó érkezett a Leproustól

leprous2019.jpgOktóber 25-én jelenik meg a Leprous - saját elmondásuk szerint - kicsit másabb stílus felé nyitó új nagylemeze, a Pitfalls. A korábban már bemutatott Below, mint az albumra elsőként megírt dal még nem nagyon mutatott nagy változást, viszont a frissen kiadott és klippel is megerősített Alleviate című nótán már valamennyire érezni, mire is gondoltak az azért még mindig összetett zenék mezsgyéjén munkálkodó srácok, amikor ezt állították. Minden promóciós szöveg ellenére egy újabb zseniális dalról van szó, nagykanállal ajánljuk!

Tovább

Paediatrician - Harlequin Fetus (Sirius Records, 2019)

Kiváló minőségű hazai darált hús

p.jpg

Harlequin-szindróma egy elég kemény születési rendellenesség. A csecsemők bőre hüllőszerűen pikkelyes, vastag és kérges, sokszor csonka füllel és orral jönnek a világra. Gyógymód nincs rá, csak enyhítés és sokszor túl sem élik az újszülöttek az első hetet. Ilyen témába is csak a hazai brutal death/goregrind Paediatrician nyúlhat bele, főleg, hogy egy ilyen betegségbe belehalt kisdedről nevezze el az új anyagát. Nem sűrűn kerül a kezem közé hazai korong, de örülök, hogy betalált, mert egy nagyon mocsok lemezt tartok a kezemben, ahhoz képest, hogy nem a fő területem a műfaj.

Tovább

Amikor Robert Plant és Brian Johnson beszélgetnek a Led Zeppelin kezdeteiről...

robertplantbrianjohnson_638.jpgBrian Johnsonnak, az AC/DC énekesének van egy műsora, a Brian Johnson: A Life On The Road, melyben nagynevű zenészekkel találkozva beszélget el azok karrierjének történetéről, jobbnál jobb sztorikat előszedve. A legújabb interjúpartner egy hasonlóan nagynevű frontember, Robert Plant lett az első lemez kiadásának ötvenedik évfordulóját ünneplő Led Zeppelinből, aki nem is volt rest elmesélni ezt-azt a kollégájának. Ebből találtok lentebb egy kis ízelítőt.

Tovább

Végre ismét Brutal Assault! - Beszámoló a harmadik napról

Brutal Assault @ Jaromer, Josefov Erőd, augusztus 7-10.

_mg_7583.JPG

A pénteki program jóval szellősebbnek ígérkezett mint az előző nap, ezért kicsit ráérősebben vágtam neki a fesztiválozásnak. Mire délután bekeveredtem a nagyszínpadhoz már kezdett is Anneke Van Giersbergen zenekara a Vuur.

Tovább

A Pokol Tüze élőben is rommá éget! - Koncertvideó a Torche-tól

torche-2019.jpgKoncertvideót készített a Torche az egyik újlemezes dalához, az Infiernohoz. A konkrétan masszív, de jó értemeben vett büntetésként leírható nótát élőben sem restek bemutatni a srácok, erről egy videóval is igyekeznek beszámolni. Mind majdnem minden jó szerzemény, ez is jobban odakarcol a deszkákon előadva, konkrétan lepörköli az bőrt az ember arcáról!

Tovább

Lecsapott Damoklész kardja! - Novemberben jön a Lord Mantis új albuma!

lord-mantis-2019.jpgUniversal Death Church címen, november 22-én érkezik a Lord Mantis legújabb nagylemeze, mely az első lesz az alapító dobos Bill Bumgardner 2016-os halála óta. A Charlie Fell basszer / énekes és Andrew Markuszewski gitáros alkotta csapatot a fél Abigail Williams segíti ki a korongon, Ken Sorceron gitáron, Bryce Butler dobokon hallható az alább is hallható, Damocles Falls című dalban - majd az egész korongon is.

Tovább

Elkészült a Sepultura új lemeze!

sepultura.jpgÖrömmel számolt be a Sepultura a rajongóinak: befejeződtek a legújabb anyag felvételei! A várhatóan jövő februárban a boltokra (és egyéb digitális platformokra) kerülő albumnak már a szalagon vannak az ének és gitársávjai is, már csak a keverés, maszter és miegymás van hátra. A koncepció és a cím már korábban is megvolt a csapat fejében, lényegében ez irányból már csak a bejelentés várat magára.

Tovább

Utazz egyet a Turbo új dalával!

turbo_tulafenyeken_2019.pngMegérkezett a hol létező, hol szüneten lévő, de legalább mindig tökéleteset szaggató Turbo friss dala, a Túl A Fényeken. A megszokottan magas színvonalú nóta lendületből kapott egy videót is, mely tökéletesen passzol a dal mondanivalójához, az asztrális utazáshoz és a tudati ébredéshez, azaz úgy utaztat, ahogy csak kell. Ez mind Vigh Dávidnak, a csapat gitárosának a műve. Természetesen a zenekar nem "csak úgy" adta ki a tételt, jön a friss nagylemez is, melynek bemutatója október 18-án lesz az A38-on.

Tovább

Leaves’ Eyes, Sirenia: 5 női-frontos zenekar fogott össze európai turnéjukon, koncert a Dürer kertben

unnamed_1.jpgLeaves’ Eyes, Sirenia, Forever Still, Lost in Grey, Asphodelia - Ismét a hölgyeké lesz a főszerep a Dürer Kertben idén december 8-án, Magyarországra is érkezik a Female Metal Voices Tour, melyen 5 női frontemberes zenekar osztozik a színpadon, ráadásul hozzájuk további hazai fellépők is csatlakoznak, kilétükről már lehet szavazni a koncert facebookos eseményében.

Tovább

Der Weg Einer Freiheit | Downfall Of Gaia @ Dürer Kert, 2019.09.16.

Őszi (post) black metal abszorpció

70350079_3048616431877523_7374969540318330880_o.jpg

Szeptemberi hétfő este, progresszívan szürkülő hangulat - lassú kimért léptekkel közelítünk az őszi melankólia felé. Egyre több doom és merengős black metal kerül elő a zenetárakból, hogy valahogy akklimatizálódjunk a rövidülő nappalokhoz és a csökkenő hőmérséklethez. Ennek fejében kiváló programként ajánlkozott az eddig hazánkat külön-külön már meglátogató Downfall Of Gaia és a Der Weg Einer Freiheit. A két komor germán black metal formáció soros barátságban áll egymással, ami nem véletlen, hisz sok bennük a közös. Emiatt hibátlan szervezői munka volt őket összerakni egy turné erééig.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum