RockStation

SOAD + A7X + RATM = Radiohead

2020. január 24. - theshattered

john_dolmayan.jpgMegérkezett a System Of A Down dobosának, John Dolmayannak, vagyis az általa vezetett These Grey Men nevű projektnek már általunk is beharangozott dala, a Street Spirit (Fade Out). A nóta címe többeknek is ismerős lehet, mivel eredetileg egy Radiohead tételről van szó, melyben a két neves muzsikus, az Avenged Sevenfold énekese, M. Shadows és Tom Morello is tiszteletét teszi. Mi ez, ha nem tökéletes összeállítás?

John Dolmayan: "Ez a dal egy igazán érzelmes és magával ragadó nóta. Szeretem a morózus, a kinti eső közben bent a szobában ülös, hideg, a barátnőd kidobott érzést benne, amit mindig is éreztem a hallgatása közben... Amikor füleltem, mindig bennem volt a gondolhat, hogy bárcsak hamarabb kezdődne a dob. Vagy hogy John Bonham vajon hogyan játszaná ezt, ha ez egy Led Zeppelin-dal lenne? Mivel rajongok ezért a számért, szerettem volna tisztelgésből egy saját verziót készíteni rá."

M. Shadows: "Amikor John mondta, hogy át akarja értelmezni néhány kedvenc dalát, hogy lemezt csináljon belőle, egyből izgatott lettem. Mindig is tiszteltem a Radioheadet, de nem ismertem minden dalukat. Amikor John elküldte a Street Spiritet, egyből magával ragadott a hangzása. Azóta Radiohead-rohamom van. Tom Morello bevonása már csak a hab volt a tortán. Úgy gondolom, ez a felvétel hű maradt az eredeti dalhoz, mégis sikerült hozzáadni John elképzeléseit."

A február 28-án megjelenő, csak a projekt nevét viselő nagylemezen a következő átértelmezések fognak helyet kapni:

1. "Hung Up" — Madonna
2. "Street Spirit" — Radiohead
3. "Beautiful Thieves" — AFI
4. "Road to Nowhere" — Talking Heads
5. "Rock Bottom" — Eminem
6. "Runaway" — Del Shannon
7. "Starman" — David Bowie
8. "What You Know" — Two Door Cinema Club

A dalokban több neves vendég is tiszteletét fogja tenni, a System Of A Downos csapattárs, Serj Tankian két dalban, a Starmanben és a Road To Nowhere-ben is énekel majd. Természetesen a These Grey Men többi, állandó tagjáról is illik megemlékezni, ők James Hazley (gitár), Tom Copossela (basszus) és Danny Shamoun (billentyűk).

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6015423648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum