RockStation

Ez áll a Toto átszerveződése mögött

2020. november 04. - magnetic star

toto2020.jpeg

Tavaly a Toto leállásáról jöttek a hírek a veterán rockcsapat negyvenéves jubileumi turnéjának befejezését követően. Ehhez képest a közelmúltban Steve Lukather gitáros és Joseph Williams énekes „a jövőt illetően frissítő, optimista lelkesedéssel” új felállást jelentett be, amely november 21-én online koncerten mutatkozik majd be. Luke mester most megvilágította a történések hátterét is, kezdve a 2019 októberében, a túrát záró koncert előtt nem sokkal bekövetkezett töréssel, amelyet „iszonytató, borzalmas, alantas, ’Ez most komoly?!’ szintű pereskedés” váltott ki. E jogi csatározásokból Lukather vesztesen került ki.

Egy friss, az Innerviews magazinnak adott interjúban Luke az alábbiakat nyilatkozta: „Tíz éven át kegyetlen keményen dolgoztunk azon, hogy visszahozzuk a Toto-t. Rengeteg gondunk volt a korábbi menedzsereinkkel és ezt sok-sok pénzünk bánta. A régi menedzserek a Toto név tulajdonjogai kapcsán is kibabráltak velünk. Valaki előállt egy sor valótlan állítással, ami agyon is vágta a zenekaron belüli hangulatot.”

Hozzáfűzte, hogy „az egyik legjobb barátommal, Steve Porcaróval immár több mint egy éve nem beszéltem és nem tudom, szóba álluk-e még valaha egymással. Olyasmivel vádoltak meg, amihez semmi közöm és ez rendesen feldühített. David Paich és jómagam elveszítettünk egy elképesztően költséges bírósági tárgyalást valami miatt, amiben én nem hibáztam, mégis az én nyakamba varrták. Kitalált dolgokkal hozakodtak elő. Roppant kacifántos ügy volt.”

Az utolsó néhány bulit Lukather „nyomorúságosnak és nehéznek” titulálta, jóllehet a zenekar a turné végére is a lehető legjobban igyekezett teljesíteni. Az átéltek hatására azonban úgy érezte, eltávolodott a többiektől és olyan dolgok miatt okolják, amelyekhez nem volt köze. Utóbbit még az ártatlanságának bizonyítása után sem vonták vissza, „mert valaki tönkre akart tenni bennünket és a barátságunkat.”

„Hát hol a hála azért, hogy akkor is mozgásban tartottam a Toto-t, amikor rosszul állt a banda szénája?” – méltatlankodott a gitáros. – „Ki is vitte a hátán a csapatot, hogy minden hónap végén be tudjuk fizetni a számláinkat? Aztán feltörtünk és újra jól kezdett futni a szekér, ami viszályokat szított. Olyan ez, mint egy negyvenöt éves házasság, amely durván félresiklik. Sőt, ha a gimis éveinket is beszámítjuk, akkor már közel ötven évről beszélünk! Lélekölő ez az egész. Nem szerettem volna, hogy vége legyen a történetnek, a jogi hercehurca azonban ide juttatott bennünket és most fuldoklunk a perköltségekben, én pedig már nem akarok emiatt hadakozni.”

Luke ugyanakkor gyilkosnak nevezte az új felállást. Ahogy említette: „A próbák nagyszerűen alakulnak. David is itt van velünk a próbák zenei rendezőjeként és egy-egy koncerten is felbukkanhat, ha már az egészségi állapota miatt nem turnézhat. Ettől még persze ez az ő bandája. Ő kezdte el az egészet. Alig várom, hogy ismét útra keljünk és játsszunk. Ihletett hangulatban vagyok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1916272890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum