RockStation

Kattant metaltöri angolosoknak

2020. február 02. - theshattered

goniloc.jpgKíváncsi vagy, hogyan alakult ki a thrash, a grindcore, a doom, vagy a power metal? Itt a lehetőség, most mindenkinél okosabb (vagy éppen hülyébb) lehetsz! A Goniloc névre hallgató YouTube-felhasználó ugyanis elkészítette, illetve folyamatosan készíti a metal alfajainak történetét, melyekbe nem kevés pihentséget is igyekszik beleszuszakolni. Ennek megfelelően senki se várjon szó szerinti lexikális tudásanyagot, de a dübörgő állatságok közepette azért valami még ragadhat is rátok! Angolosok masszív előnyben!

Tovább

Nagyroham indult a My Chemical Romance koncertjegyeiért, pár óra alatt elkelt az összes

mcr.jpgMintegy 6-7 óra leforgása alatt csutkára elvitték az összes koncertjegyet az idén fullos erővel visszatérő, nem mellesleg a Volt Fesztivál nyitónapján is fellépő My Chemical Romance észak-amerikai turnéjának értékesítésénél. A Ticketmaster rendszerén keresztül értékesített beugrók árát ráadásul az igény miatt meg is dobta a rendszer, volt, aki az alap 59 dolláros tiketteket már 269 zöldhasúért tudta csak megvenni. Gondolhatjátok az ezzel járó népörömöt...

Tovább

Szólólemezre készül K.K. Downing!

k_k_downing-steel-mill-2015-2-018.jpgEgy saját dalokkal megrakott korongra készül a Judas Priest volt gitárosa, K.K. Downing. Az éppen a fennállásának ötvenedik évét ünneplő, nyáron Budapestre is ellátogató fémlegendáktól 2011-ben távozó riffmester várhatóan még idén kiadja az anyagot, de előtte még jár a magyar fanatikusoknak egy önéletrajz is!

Tovább

Új lemezen dolgozik a ZZ Top

ZZ TOP 2012.jpgNekiállt az új nagylemez megírásának a blues-rock veterán csapat, a ZZ Top. A már fél évszázada nyomuló szakállas/bajszos legendák, akik hamarosan DVD-n és BluRayen is kiadnak egy róluk készült filmet, a ZZ Top: That Little Ol' Band From Texast, Rick Rubinnal ülnek majd neki a friss témáknak, aki a legutóbbi anyagon, a 2012-es La Futuran is segédkezett a triónak.

Tovább

Együtt nyomult Snoop Dogg és a Guns N' Roses!

guns_n_roses_2018.jpgPersze nem kell megijedni, semmilyen személycsere, vagy csapatbővülés nincs a Guns N' Roses háza táján, egyszerűen csak a Bud Light Super Bowl Music Fest színfalai mögött futott össze a legendás rockcsapat három fő arca és a veterán rapper, aki elég fura módon Axl Rose-ék előtt lépett fel a bulin. Erről persze fényképet is posztoltak az érintettek.

Tovább

Hallgasd meg a Gojira dobosának új szólóját!

gojira_2016_1.jpgMiközben a nyáron a Korn társaságában Budapestre látogató Gojira a stúdióban ügyködik, a dobosuk, Mario Duplantier megírta az új dobszólóját is, melyet Budapesten is be fog mutatni. A Minotaur címre keresztelt, két és fél perces technikázásról egy profi, stúdiós videót is készített Duplantier, érdemes ráfülelni - nem csak a dobosoknak!

Tovább

Leszerződött a volt Bullet For My Valentine, Still Remains és Throw The Fire tagokat felvonultató Kill The Lights

kill_the_lights_2020.pngA Fearless Recordson keresztül fog megjelenni a Kill The Lights bemutatkozó, egyelőre még ismeretlen beltartalmú nagylemeze. A James Clark (ex-Throw The Fight), Jordan Whelan (ex-Still Remains), Michael 'Moose' Thomas (ex-Bullet For My Valentine) és Travis Montgomery (ex-Threat Signal) által alkotott csapat a bejelentés mellé be is dobott egy új dalt, a klipes Shed My Skint, amit az elsőként kiadott, tavaly év elején kiadott The Facelesszel együtt az alábbiakban találtok meg.

Tovább

Catatonia - Új dallal jelentkezett a The Amity Affliction

taa2018.jpgEveryone Loves You... Once You Leave Them címen adja majd ki a legfrissebb anyagát a The Amity Affliction. A szellemes borító mögé rejtett anyagról a Soak Me In Bleach után most megérkezett a következő mézesmadzag, a záró dal, a Catatonia, melyhez ezúttal semmi különösebb körítés nem járt.

Tovább

Lakat a szájon - Itt a Hiinaar második videója

hiinaar_lakat.jpgElkészült a Hiinaar formáció második videója, a Lakat a szájon címmel. A tavaly megjelent, XIX albumon minden számot más felállás készített el kisebb-nagyobb átfedésekkel. Ezt a dalt a Vörös András - ének (Ordog, Diabolus In Musica), Pál Zoltán - harsona (Sear Bliss), Veres Gábor - gitár, basszus (WMD) és John Novak - gitárszóló - négyes rakta össze. A videó érdekessége, hogy a Fortepan archívumában szereplő, első világháború környéki fotókból készült.

Tovább

Visszatért a közönség elé James Hetfield, megnyitott a kiállítása

0metallica2018_25_eredmeny.jpgÁtvágta a piros szalagot James Hetfield az autókiállítása megnyitásán, így ő maga is visszatért a nagyközönség elé. Az elvonón részt vett Metallica-frontember Los Angelesben mutatja be tíz különleges verdáját, aki esetleg arra járna, Reclaimed Rust: The James Hetfield Collection címen kell keresnie a tárlatot.

Tovább

Jövő szombaton Budapesten játszik a Dream Theater

dreamtheater.jpg

Február 8-án ismét Budapesten játszik az amerikai progresszív metal zenekar, a Dream Theater. A tavalyi fesztiválos fellépés után most egy teljes, majdnem háromórás koncertre készülhetünk a Papp László Sportarénában, ahol a Distance Over Time című új lemez, és a 20 éves Metropolis Pt. 2: Scenes From A Memory dalai is szerepelnek majd a programban.

Tovább

Equilibrium | Lord Of The Lost | Nailed To Obscurity @ Dürer Kert, 2020.01.28.

Mennyire erős a nosztalgia varázsa?

_mg_7009.JPG

Az Equilibrium stílusforradalma után kétszer meggondoltam, hogy elmenjek-e megnézni őket az új lemezt promótáló turné budapesti állomásán. A nosztalgia győzött hisz a zenekart az első lemez megjelenése óta, kb. 14 éve hallgatom. Volt egy több éves időszak, amikor a német srácok (sőt anno akkor női tag is volt köztük) a legkedvesebb zenekar díját vívták ki nálam a folk és fantasy témákkal felturbózott extrém metaljukkal. Két bandataggal azóta jó haverságot is ápolok és szerintem többször láttam őket Németországban, mint itthon. Azóta sok minden történt nálam és náluk is, de úgy érzem zenei ízlésileg már nem vagyunk egymásra hangolódva a Renegades megjelenése óta.

Tovább

Hallgasd meg a problémás énekessel kiadott Lorna Shore-lemezt!

lornashore2019.jpgMa jelent meg a sokáig bizonytalan sorsú Lorna Shore-album, az Immortal. A tízdalos anyag természetesen a megjelenéssel együtt elérhető lett az Interneten is, ezt lentebb találjátok meg. Mint ismeretes, ez az a lemez, amit a tavaly év végén kidobott, rasszista és bántalmazási ügyekbe keveredett CJ McCreeryvel vettek fel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum