RockStation

Lenyomta az első Frusciantes buliját a Red Hot Chili Peppers

2020. február 09. - theshattered

redhotchilipeppers1.jpgTavaly év végén lényegében felrobbantotta a rockzenei internetet a Red Hot Chili Peppers azzal, hogy bejelentették: harmadjára is a csapat tagja lesz John Frusciante, sőt, már az új album is vele készül. Ez persze azzal járt, hogy az utód/előd Josh Klinghoffer tíz év szolgálat és két nagylemez után kikerült a legendáktól, helyette viszont mindenki inkább azzal foglalkozik, vajon Frusciante hogy nyomja majd újra az anyacsapatával. Nos, ezt meg tudjuk mutatni, mivel a csapat szombaton a Beverly Hillsben található Green Acres Estateben adott egy háromszámos minibulit (a buli a tegnapelőtt elhunyt Andrew Burkle előtti tisztelgésből került megrendezésre), melyről egy rövidebb felvétel kiszivárgott a nép közé.

Tovább

Dream Theater @ Budapest SportAréna, 2020. február 8.

Egy este az álmok színházában

_mg_9590.JPG

Előre bocsátom, hogy súlyosan szubjektív és érzelmektől sem mentes beszámoló következik. Örök hála régi barátomnak, aki valamikor 2000-2001. környékén megmutatta nekem a Dream Theater Scenes from a Memory lemezét, holott tudta, hogy többnyire a súlyosabb zenékre gyógyulok. A lemez teljesen beszippantott, erről annak a távolsági busznak az utasai is megbizonyosodhattak, akik kénytelenek voltak végighallgatni a művet kettőnk előadásában egy nyári szigorlatot - és néhány levezető malátakoktélt - követően.

Tovább

Vizet a Pokolra! - Megérkezett a Heaven Shall Burn új dala!

heaven_shall_burn_bandfoto.jpgÚjabb megfilmesített dallal gazdagította a legújabb nagylemezének, az Of Truth And Sacrificenak a körítését a germán metalcore csapat, a Heaven Shall Burn. A My Heart And The Ocean című dalhoz egy komoly hangvételű klip lett a körítés, ezt, valamint a korábban kiadott dupla klipet lentebb találjátok meg. A teljes nagylemez március 20-án jelenik meg.

Tovább

Újra az Aerosmith-szel próbál Joey Kramer

aerosmith_2019.jpgAzért nem mondhatnánk, hogy egy-kettőre a szőnyeg alá fogja söpörni a pár héttel ezelőtti esetet az Aerosmith és a csapat dobosa, Joey Kramer, de úgy néz ki, üzleti szempontból már szent a béke a két fél között. Mint ismeretes, Kramer a sérülése miatt nem kerülhetett vissza a zenekarba, így a Grammy és a MusiCares gálán is a csapat dobtechnikusa, John Douglas lépett be csépelni a bőröket. Azt nem tudni, hogy a per hogy áll, de Kramer sajtóértesülések szerint már újra a csapattal próbál, így a magyar buli is vélhetően vele megy majd le - persze, ha hozza majd a produkció által elvárt szintet.

Tovább

Rolling Stones-feldolgozással jelentkezett Leo Moracchioli

frog_leap.jpgMivel az eredeti, április 6-ra időzített Frog Leap buli csutka teltházas lett, a szervezők június 30-ra is lekötöttek egy koncertet. Az új esemény - nyár lévén - már a Barba Negra Trackben lesz, így szabad ég alatt lehet majd bálozni a jól ismert megmetalosított átiratokra. Ezeknek a feldolgozásoknak a sorát gazdagítja mostantól a Paint It Black is, mely eredetileg a Rolling Stones fejéből pattant ki.

Tovább

Gyerünk Ihsahn, gyerünk északra!

ihsahnfeb2018promo_638.jpgNord címen bemutatta a Telemark EP legújabb dalát az Emperor frontembere, vezére, Ihsahn. A teljes hallgatnivaló, mely egy kétrészes sorozat első fejezete, február 14-én fog megjelenni. A Mester a dalokat úgy oszlatta el a két korongon, hogy míg az elsőn a karcosabb, blackesebb témák vették át a hatalmat, a majdan érkező kettes fejezet az éteribb, elszállósabb tételek játszóháza lesz.

Tovább

Készül a Machine Head új dala!

0machinehead2019_01_eredmeny.jpgA rendszeres turnézás mellett Robb Flynn-nek jut ideje némi dalírásra is. Jó, mondjuk a Circle The Drain című nóta munkálatai nem most kezdődtek, olyannyira nem, hogy már a felvételek zakatolnak, jó eséllyel hamarosan hallhatjuk is az eredményt. Addig is, mintegy étvágygerjesztőnek, ízelítőnek itt egy negyed órás kisfilm a munkálatokról, természetesen, mint mindig, az angolosok most is előnyben vannak.

Tovább

Logic Ravaged By Brute Force - Megérkezett a Napalm Death új EP-je!

napalmdeath2019.jpgMa jelent meg a Napalm Death új kiadványa, a kétdalos Logic Ravaged By Brute Force. Az EP a ma startoló turnéjuk megtámogatására került kiadásra, mely némi ízelítőt ad majd a várhatóan még idén megjelenő új nagylemezhez. A kislemez B oldalán a Sonic Youth-féle White Cross átirata hallható.

Tovább

Visszatér Budapestre a Deez Nuts!

deez-nuts-band.pngEgy jó kis négyes összeállításban tér vissza Budapestre a tufa HC-punkot nyomo Deez Nuts. A Magyarországon rendszeresen megforduló ausztrálok az amcsi First Blood, a cseh Skywalker és a szintén amcsi Unity-TX társaságában fog döngetni egy egészségeset, a helyszín a Dürer középső terme lesz. A jegyek már kaphatók!

Tovább

Áprilisban érkezik Chester Bennington Linkin Park előtti zenekarának újravett nagylemeze

greydaze.jpgKét hónap és megjelenik a Grey Daze válogatás-nagylemeze, az Amends. Persze a kimondottan tájékozott Linkin Park fanokon kívül nem sokaknak mond ez bármit is, úgyhogy letisztázzuk: ez az a banda, ahol Chester Bennington a nagy hírnevet hozó csapat előtt énekelt. Mielőtt még bárki pénzhalászatot kiáltana, a Grey Daze és Bennington már az énekes halála előtt is dolgozott az anyagon, a megjelenést az utóbbi esemény hátráltatta erőteljesen. Az Amendsen az újravett hangszeres sávok mellett Bennington remaszterelt éneke lesz hallható, erről most a Sickness került napvilágra.

Tovább

Living The Dream - Újabb dalt mutatott a Five Finger Death Punch

five-finger-death-punch-2019.jpgMindenki készül a február 20-i Five Finger Death Punch-koncerte? Ha igen, itt egy újabb csemege, újabb "gyúró" alapanyag a csapat jóvoltából. A lent hallható Living The Dream a február 28-án megjelenő F8 című nagylemezen fog ott figyelni, melyről már amúgy is kaptunk egy-két ízelítőt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum