RockStation

Jon Schaffer is ott volt a Capitoliumot megrohamozó tüntetők között

2021. január 07. - theshattered

bildschirmfoto-2020-11-15-um-05-17-06-png.jpgElőször még csak feltételezésként jött elő, azóta viszont már teljesen biztos, hogy az Iced Earth főnöke, Jon Schaffer is ott volt abban a tömegben, ami a tegnapi napon egy szimpátiatüntetést követően megrohamozta a Capitolium épületét. A politikát mindig is szívügyén kezelt zenészről, aki szerint a COVID-járvány is egy nagyobb összeesküvés része, kép is született, ezt lentebb mutatjuk meg - ahogy két, elég beszédes, a képre adott reakciót is.

"Bassza meg Jon Schaffer és bassza meg az Iced Earth is!"

"Ez Jon Schaffer az Iced Earth-ből. Miért kell annyi metalosnak gyökérnek lennie?"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5316375790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mezocyclone 2021.01.07. 11:22:23

Miert kell annyi, velenyformalasban kuldetestudatos, posztolasi- es irasmaniaban leledzo arcnak gyokernek lennie?
Ha mar ennek ekkora hirerteke van, siman elferne egy ilyen cim: az ismert heavy metal zenesz is reszt vett a Capitolium megrohamozasaban. Vagy valami ilyesmi.
Aaah, dehogy. A cimvalasztas egyertelmuen azt sugallja, hogy a metal zeneszek gyokerek. Sot, a metalosok. Miert gyokerek? Mert van egy zenesz aki politiailag aktiv es valamilyen velemenye van?
Azt gondoltam, hogy aki a zenerol akar irni, annak a zene az elso. Egy pentaton skala az mindenhogy pentaton skala. Hala az egnek ezen egy politikai meggyozodes sem tud valtoztatni. Mert nem hagzik jol. Ahogy a cikk sem.
A heavy metal kifejezetten szereti egyebkent a tarsadalomkritikat. A mainstream kritikajat. Az alapveto emberi gyarlosagokra valo ramutatast, az alapveto emberi ertekekre valo ramutatast. Szamos kepviseloje magasan kepzett zenesz, hangszere virtuoza, a zenemuveszet mestere. A zenemuveszet egyik csodaja mindannak, amit az emberi minoseg jelent. A zenet szereto metalos arcok nem gyokerek. Akkor sem ha egy ilyen zenet jatszo zenesz politikiailag aktiv. Ez az o dolga es velemenye. Nem zeneszkent es nem a metalt szeretok kepviseleteben tette amit tett. Tehat a posztiro hazudik. A heavy metal hangos vagy epp a jazz jatekosan melankolikus lazadasa pontosan az ilyen hazug firkaszokkal szemben is kepes lesz a magasabb emberi minoseget kifejezni. A polarizalasra utazo, megbelyegzo, embereket egymasnak ugraszto politikai firkasz hadakkal szemben a zene mindig menedek fog maradni.

theshattered 2021.01.07. 11:37:21

@Mezocyclone: Köszi az észrevételt! Nem a blog belső rendszerében megadott, az Indexes kiemeléshez szánt cím került bele a blogketreces bejegyzésbe, amihez nekünk semmi közünk. Az eredeti, kiemeléshez szánt cím a "Suszter maradjon a kaptafánál?" lett volna. Az ottani szerkesztők valószínűleg hatásosabbnak találták a cikkben található Twitter-bejegyzés lefordított szövegét.

A zenészek nagy részének képzettségével természetesen semmi okom, okunk vitatkozni, ez tagadhatatlan tény! A politika is magánügy, itt a rockzenei érintettség adta a cikk apropóját.

Mezocyclone 2021.01.07. 12:29:18

@theshattered: ez igy korrektebb hangvetel es respekt, hogy atlathatova tetted a poszt kikerulesenek korulmenyeit. Gyakori sajnos hogy a hivatast osszemossak a maganemberi megnyilvanulasokkal. Egy hosszabb iras temaja lehetne, hogy egy adott szakma kepviseloje viszont milyen erkolcsi mercehez kellene hogy tartsa magat es mennyi felelossege van. Legyen szo barmely hivatasrol, pl. Zenesz v. Ujsagiro. Orokzold es soha ki nem meritheto tema, es persze borzasztoan nehez tema is. J. Hendrix mondta, a bluest konnyu jatszani, de nehez erezni. Hat ez is pont olyan.

Motorhead 2021.01.07. 12:53:22

Mintha másjellegű amerikai tüntetéseken meg a balos hírességek sora lett volna lefényképezve - akik még büszkék is voltak rá.

Andriska07 2021.01.07. 14:01:01

@Motorhead: Ott a pont! A túloldaliak nem gyökerek, ők valódi hősök, akik ki mernek állni az igazság(uk)ért! Egytől egyig talpig úriemberek, kinek szava szentírás. Érdekes módon nem téma az a kép, amin az eltorlaszolt ajtót védik belülről, hárman fegyverrel, az egyik épp célozva a tüntetőkre, a pisztoly előtt pedig egy lyuk az üvegen. Belegondolni is szörnyű, hogy mit szóltak volna akkor, ha épp fordított lenne a helyzet, ahol a gonosz konzervatívok védik magukat a csakis igazságosan berontó demokratákkal szemben? Vagy netán ugyanez itthon.

nemecsekerno_007 2021.01.07. 15:35:45

Kettős mérce rulez :))))))))

Alick 2021.01.07. 17:04:04

@Sir Gombóc: Martin Looter King és társai :)

]{udarauszkasz 2021.01.07. 19:08:07

Hm. A Covod jarvany marpedig nem veletlen. Kinabol jott, es Kina jart a legjobban vele, foleg az ottani politikai elit. Ez nem konteo, ez teny.

Madarász Henrik 2021.01.07. 19:56:33

Inkább a gyökerező kommentelő volt egy gyökér, semmi köze ahhoz hogy mi a zenész politikai nézete, ha nem tetszik neki, nem kötelező hallgatnia a zenéjét.

]{udarauszkasz 2021.01.07. 20:15:47

A politika ebbol a szempontbol hasonlo a szexualis izleshez.
Freddy Mercury meleg volt, megis baromi jo zeneje van szerintem, pedig nem vagyok meleg.
George Michael is meleg, de az o zeneje viszont nem hoz lazba. A politika ugyanez. Ismertem meg neonacit is, aki civilben meg tok jo gyerek volt. Es hippi csajt, aki meg full s****j, annak ellenere, hogy inkabb vagyok bekeparti, mint neonaci. Kivetelek mindenhol vannak, az emberek egyszerusitenek, skatulyaznak. A legujabb divat az az, pl, hogy ha nem ertesz egyet a kormany koronavirus intezkedeseivel (ami valojaban nem is a kormanyok dontese; gyokeresen ellenkezo politikai szinezetu kormanyok ugyanolyan egyenlepesben menetelnek ugyanazon altalunk nem ismert cel fele..), szoval, ha nem ertesz egyet vele, akkor mar konteos, naci, irtanivalo allatfaj leszel, es ebben a sajto keze is kemenyen benne van.
Tudatosan leepitik a demokratikus berendezkedest, es aki ellenall, azt lejaratjak.

midnight coder 2021.01.08. 07:53:21

@]{udarauszkasz: Ebben persze az is benne van, hogy ha viszont netán beoltatod magad mint mentõs, és ezt kipostolod a faszbúkon, akkor egy rakás gyökér lesz aki a halálodat kívánja. Ha Orbán azt mondja hogy oltasd be magad, akkor a túloldalon azonnal elindul a reakció, hogy ne tedd.

metal · http://electric.blog.hu 2021.01.08. 09:36:35

Jé a metálosok között van egy hülye? Valaki gondolta azt, hogy egy sincs köztünk?
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum