RockStation

Szimfo The Dark - Iron Maident szimfonikusan, valaki?

2021. április 02. - theshattered

0ironmaiden2018_27_eredmeny.jpgTöbb mint száz zenész egyesítette az erejét, hogy előadják az Iron Maiden klasszikusának, a Fear Of The Darknak a nagyzenekarra átértelmezett verzióját. A természetesen online összehozott muzsika felvétele az alábbi, az ötletgazda Ulf Wadenbrandt, a Svéd Szimfonikus Zenekar karmestere, valamint az Orosz Filharmonikus Zenekar vendégkarmestere.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2816487234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2021.04.03. 11:38:54

a szinfonikus metállal az a baj, hogy a metálnak általában olyan iszonyúan szimpla dallamvilága, hogy ez a szimfonikus zenekarnak kb. a kezdő, bemelegítő ujjgyakorlat. A ear of the Dark dallama valójában idióta szinten szimfonikus hangszereken ráadásul még hangsúlyosabban ki is jön ez. A Fear of the Dark dallama valójában idióta szinten szimplisztikus. Csak a gitár hangjával, torzításával hangzik jobban. Még egy dolog, hogy ugye énekest nem adnak hozzá.

Neo07 2021.04.03. 12:30:51

@andras_1: Ezt úgy mondod, mint ha csak a metál lenne "iszonyúan szimpla", a többi könnyűzenei stílus meg nem. Hát, nagyon nincs így, az Iron Maiden esetében semmiképp sem, az Iron Maiden zenéjére sok mindent lehet mondani, de hogy "iszonyúan szimpla" lenne, azt nem!

Ez a zenekar az egész könnyűzenei kínálatot lealázza komplexitásában, változatosságában, élvezhetőségben! Nincs két egyforma számuk; sok daluk klasszikus lett mára. Nem véletlen, hogy komolyzenei oldalról többször, többen is megpróbálkoztak szimfonikus hangszerekre való átültetéssel, és nem ez az egyetlen Maiden dal, amivel ezt megtették.

G.Tibor 2021.04.03. 13:55:48

@andras_1:
Kb. egyetértek. Szerintem is gagyi lett. De még mindig jobb, mintha a 3 hangos riffekből álló AC/DC slágerekből választottak volna. :-)) Amik saját műfajukban zseniálisak egyébként.

Figy L M 1 ideYEeeah 2021.04.04. 12:08:05

@andras_1: Utolsó kommenteknél rákattintasz a Tényleg ez lenne az évszázad száz legjobb rockdalára.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum