RockStation

So Called Life - Új dal érkezett a Three Days Grace-től

2021. november 30. - theshattered

threedaysgrace2021.jpgBemutatta a soron következő albumának az első előzetesét a Three Days Grace. Az Explosions című korong május 6-án fog megjelenni, erről a So Called Life jött ki ízelítőnek.

Tovább

ZAC CRAIN: FEKETE VIGYOR - DIMEBAG ÉS A PANTERA (Konkrét Könyvek, 2021)

dimebagkonyv.pngMi, rajongók a zenei életrajzok közül többnyire a szubjektív olvasmányokat részesítjük előnyben, azokat, amelyekben az adott szereplő a maga szemszögéből, saját kezűleg, esetleg egy bértollnok közreműködésével önti formába memoárját. A zenekari biográfiáknál természetesen semmi gond azzal, ha egy mindenre elszánt, az érintett banda pályáját töviről hegyire ismerő mániákus vállalja magára a feladatot.

Tovább

Egy Iommi-dal is lesz Ozzy friss albumán

0b03_1.jpgZakk Wylde gitározik rajta, de egyébként nem ő írta a nótákat. Viszont hallható lesz az anyagon rajta kívül Jeff Beck, Eric Clapton és Rob Trujillo, a produceri székben, ahogy az Ordinary Mannél is, ugyanúgy Andrew Watt ül. Ez az, amit eddig kb. tudni lehetett Ozzy következő, várhatóan jövőre megjelenő lemezéről, viszont most jött egy újabb érdekes adalék: Tony Iommi egy egész tételt leszállított rá, de úgy tokkal-vonóval. A Black Sabbath-ban sokáig együtt zenélt csillagok ezen együttállásáról maga Tony Iommi beszélt pár szűk szóban.

Tovább

Barna öves lett Maynard James Keenan

rs-maynard-james-keenan01.jpgIgen komoly szintre tornázta fel magát a brazil Jiu Jitsuban Maynard James Keenan. A Tool, az A Perfect Circle és a Puscifer egyébként borászattal is aktívan foglalkozó énekese a barna övet érte el a napokban, ami azt jelenti, hogy  "színekben" már csak a sokak számára ismert fekete van hátra, persze ott is van még szigorítani - már ha ő is úgy akarja.

Tovább

Törölték az Aborted / The Acacia Strain turnét

aborted-2020.jpgAkármilyen jól hangzott és akárhogy jó lett volna, végül nem lesz semmi a Hell Over Europe 4 turnéból. A koncertsorozaton az Aborted és a The Acacia Strain lett volna a két headliner, nekik Budapesten a Benighted, a Hideous Divinity és a Fleddy Melculy melegített volna be. A törlés miértjét talán nem kell részletezni...

Tovább

Black Label Society - Doom Crew Inc. (Spinefarm Records, 2021)

Művészlemez

doomcrewinc.jpeg

Miután több mint egy évig aszalták a fiókban, Zakk Wylde és barátai úgy döntöttek, nem várnak tovább, és kiadják a tizenegyes sorszámú lemezüket. A Doom Crew Inc. tisztelgés a zenekar stábtagjai előtt, és köszönetnyilvánítás a lojális rajongóknak. És nem mellesleg egy kiváló lemez.

Tovább

Friss dalokon dolgozik a Lorna Shore

ls2021.jpgMegkezdte az augusztusban kiadott EP-jük, az ...And I Return To Nothingness utódjának a munkálatait a Lorna Shore. A szimfo és prog elemekkel vegyített deathcore-t nyomó négyes énekese, az előbb említett anyagon bemutatkozott Will Ramos lelkes az anyaggal kapcsolatban, reméljük hozza majd a középlemezük szintjét! A lemez vélhetően 2022-ben jelenik meg.

Tovább

Kifacsart Metallica-átdolgozásban a Carcass, Mastodon és Bad Wolves tagjai

blackenedcover.pngGwarsenio Hall (Two Minutes To Late Night) ismét egy jópofa ötlettel állt elő. A műsorvezető ezen agymenésében a Metallica klasszikusát, a Blackened-et variálja meg (a Black Friday tiszteletére), mégpedig a következő csavarral: a gyors részek lassan, a lassúak gyorsan lettel feljátszva. A tettestársak: Troy Sanders (Mastodon), Doc Coyle (Bad Wolves), Nate Garrett (Spirit Adrift) és Daniel Wiling (Carcass). Hogy mennyire jó, vagy nem, az persze egyéni hozzáállás kérdése, egynek azért egyáltalán nem rossz!

Tovább

Visszalép a turnézástól a Protest The Hero gitárosa

protestthehero2020.jpgAz otthonlétet választja inkább a folytonos utazás és a fellépésekkel járó izgalom helyett a Protest The Hero gitárosa, Luke Hoskin. A járvány alatti nyugalmat megszokott zenész a dalszerzés, stúdiózás terén továbbra is aktív marad, viszont a bulikon már nem lesz jelen. A helyére Ben Davis került. Nem ez az egyetlen változás a PTH soraiban: a turnékon eddig részt vett basszusgitáros, Eric Gonsalves helyett Henry Selva (The Human Absract) lesz látható, hallható a színpadon.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum