RockStation

Riffekkel hengerlő Igazi testvér - Itt a Road új dala!

2021. május 09. - theshattered

road2021.jpgBemutatta az első lemezelőzetes dalát a doboscserén átesett Road. A már Tóth Tamással felvett lemezről kiadott Igazi testvér című dal a kvartett eddigi legsúlyosabb pillanatai közé tartozik, így aki eddig nem kedvelte őket, vagy éppen pont, hogy a riffgazdagabb, összetettebb dolgait szerette a hevesieknek, már nyomhat is a playre! A zenekar legújabb albuma, a Senki kedvéért nem fékezünk június 11-én érkezik.

Tovább

Kedvenc lemezborítóink - meggyalázva

img_7778.jpg

Nagy divatja van a klasszikus lemezborítók újragondolásának. Nálunk is olvashattatok a Simpson család, valamint a SpongyaBob Kockanadrág stílusában átrajzolt borítókról, de láttunk már hasonlót a Minyonokkal is. Ezekben az a közös, hogy jól néznek ki, és legalább egy kevés grafikai- és szépérzék kellett az elkészítésükhöz. 

Tovább

Közös projektben Perry Farrell és Taylor Hawkins

perryfarrelloct2018promo_638.jpgKét hét múlva mutatja be az új dalát a Perry Farrell-féle Kind Heaven Orchestra. A projektben ezúttal olyan arcok fogtak össze, mint Farrell (Jane's Addiction), Taylor Hawkins (Foo Fighters), Elliot Easton (The Cars) és David Bryan (Bon Jovi). A nevezett nóta a Mend címre hallgat majd.

Tovább

...aztán Yngwie Malmsteen is összerakott egy albumot!

yngwee.jpgVolt ideje, hát összepakolta a legújabb sorlemezét a gitárszólók egyik istene, Yngwie Malmsteen. A rifflegenda tíz tételben foglalja össze a Nagy Leállás alatt összerakott témáit, melyek a Parabellum gyűjtőnév alatt jelennek majd meg, méghozzá július 23-án. A hat instrumentális és négy énekes dalt tartalmazó korongról a Wolves At The Door mutatta meg elsőnek magát, amiben van minden, ami csak kellhet: riffek, neoklasszikus témák, remek szólók, szóval...

Tovább

Itt van az orosz győzelem napjára kiadott Sabaton-dal!

sabaton1.jpgMa van az orosz győzelem napja, a dátum, amikor Oroszországban a nácik feletti győzelmet és - részükről - a második világháború végét ünneplik. A töriszakos Sabaton úgy döntött, egy dalt csak felvesz ennek az örömére, erről már nálunk is olvashattatok pár napja, illetve arról is, hogy ez egy feldolgozás, aminek az eredeti előadója Radio Tapok. Megjött, itt van a végeredmény, a Defence Of Moscow!

Tovább

Készülget a következő Metallica, Papa Het nem oltatná magát, ha nem muszáj

0metallica2018_46_eredmeny.jpgEgy jó hónapja adott interjúban James Hetfield kifejtette, hogy nem feltétlen oltatná be magát, ha nem muszáj. Félreértés ne essék: nem oltásellenes az öreg, egyszerűen egy szafarilátogatáshoz szükséges szurit leszámítva soha semmi ellen nem oltották be, így elvan nélküle. De hogy valami zenei is legyen a dologban azt is elárulta, hogy már javában készül az új Metallica-sorlemez, aminek az anyagát leginkább Zoom hívásokon keresztül pakolgatták, pakolgatják össze.

Tovább

Irány Dél - Új videóval jelentkezett a The Black Keys, pár nap és itt az új album

the-black-keys.png

Már 10 éve lassan, hogy a The Black Keys a Lonely Boy-jal rárúgta a világra az ajtót.  Persze előtte is jelentek meg albumaik, de talán elsőre ez a dal jut eszünkbe róluk.  Egy hét múlva , várhatóan Május 14-én megjelenik a legújabb albumuk a Delta Kream. Az ezen szereplő Going Down South kapott most egy hangulatos videót. Kellemes kis nótára sikeredett.

Tovább

Ketrecharc! - Death/hardcore keverék a Tesseract és az Eths tagjaitól

cagefight.jpgÚj formációt indított a modern prog egyik legerősebb csapatának, a Tesseractnak a gitárosa, James Monteith és az Eths énekesnője, Rachel Aspe. A Cage Fight a bemutatkozó dala, a Hope Castrated alapján egy nyakizmokra veszélyes death / HC keveréket tol, talán jobb, ha ti is megnézitek magatoknak!

Tovább

Otthon, édes Moszkva - Két hét múlva jön a Lindemann koncertalbuma

moscow.jpgHamarosan mindenki számára elérhető lesz a Lindemann legfrissebb kiadványa, a Live In Moscow. A tavaly az orosz fővárosban felvett anyagról eddig is szállingóztak a számok, ezek sorába áll most be a Home Sweet Home. Alább csekkolható a videó, ahogy a kiadvány részletei és az eddig kiadott számok is.

Tovább

Jótékonysági licitre dobja az arany- és platinalemezeit a Rammstein

rammstein_2019_2.jpgA Rammstein ott segít, ahol tud! Legalábbis most ez a helyzet, a németek ugyanis elárverezik az évek alatt felhalmozott díjakat, valamint arany- és platinalemezeket, hogy az azokból származó bevételeket különböző szervezeteknek adják tovább. Az első kalapács alá kerülő tárgy Paul Landers platinalemeze, amit a Herzeleid megfelelő eladási számai után kapott.

Tovább

Fel a fehér farit, aztán kezdődhet a buli! - Friss szám a The Night Flight Orchestrától

thenightflightorchestra2021.jpgMint mindig, a The Night Flight Orchestra most is akkora bulislágert pakolt le az asztalra, hogy csak úgy zörög majd a tánctér - ha majd, persze. A White Jeans egyelőre csak egy különálló kislemezként mutatkozott be, albumbejelentés nem járt mellé, de ez nem jelenti azt, hogy ne jönne hamarosan az újabb jó hír. De ha mégsem, egy ideig akkor is meglesz a hallgatnivaló. Tessék veretni neki a Fehér farit!

Tovább

Bővült a jövő évi Nova Rock névsora

nr2019.jpgKomoly nevekkel erősített rá a jövő évi, remélhetőleg már tényleg megrendezésre kerülő Nova Rockra a fesztivál szervezőgárdája. A friss névsorban a legnagyobb húzás a harmadik nap headlinereként a Volbeat, de azért egy Kornra, egy In Flamesre, vagy épp egy Gloryhammerre sem lehet azt mondani, hogy rossz fogás lenne. Részletek alább!

Tovább

More Than Dreaming - Bemutatta a lemeznyitó dalát a Light The Torch

ltt2021.jpgKiadta a második lemezelőzetesét a Light The Torch. A Howard Jonest (ex-Killswitch Engage), Francesco Artusatot (ex-All Shall Perish) és Ryan Wombachert (Bleeding Through) soraiban tudó, bátran all-star brigádnak nevezhető csapat június 25-én hozza ki a kettes korongját, a You Will Be The Death Of Me-t, amiről a remek Wilting In The Light után az egész lemezt indító More Than Dreaming került ki a nagyvilágba.

Tovább

Ruthless címen kiadta a soron következő EP-jének címadóját a Nonpoint

nonpoint_2021.jpgA Nonpoint sem mostanában kezdte az ipart, de legalább szorgosan, szinte adott ritmusban szülte a lemezeket. Ezt a sort a járvány sem törheti meg, igaz a Ruthless képében most szokatlan módon csak egy EP-t kapnak majd a rajongók, amit a saját kiadójukon, a 361 Degrees Records LLC-n keresztül adnak ki. Elsőnek a címadó nóta mutatta meg magát.

Tovább

Hol vagytok, Stonerek? - Bemutatta az első dalát a Bjork-Oliveri tengely szupergruppja

stoner2021.jpgMi van veled? Semmike? Na, azért csekkold csak le a Stöner dalát, mert az öregek azonnal megmutatják, honnan is ered a stoner erő! A két volt Kyuss-tag, Brant Bjork és Nick Oliveri, valamint a dobokat püfölő Ryan Güt által alkotott trió, ahogy nálunk is olvashattátok, június végén hozza majd ki a bemutatkozó anyagát, a beszédes című Stoners Rule-t, erről pedig a Nothin' ki első ízelítőnek. Bátran, csak bátran!

Tovább

KORPIKLAANI & EQUILIBRIUM: különleges vendégekkel készül folk metal est októberben a Barba Negrában!

koreqkonc.jpgFinnország egyik legismertebb folk metal csapata, a KORPIKLAANI a német epikus folk/melodic death EQUILIBRIUM legénységével karöltve veszi kezelésbe a megvonás tüneteit nehezen kiheverő európai közönséget ősszel! A "Majestic European Tour 2021" budapesti állomása 2021.10.24.-én lesz a Barba Negrában, ráadásul különleges kísérőik is akadtak: az északias folk / ambient zenét játszó orosz NYTT LAND mellett maga a KORPIKLAANI énekes Jonne Järvelä nyitja az estét az egyszerűen JONNE néven működő szóló-projektjével, melynek tagja Samuli Mikkonen (KORPIKLAANI) dobos, Jesper Anastasiadis (TURISAS) basszusgitáros és Dimitri Keiski gitáros is.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum