RockStation

Az eladási listákon is jól szerepel az új Gojira lemez

2021. május 16. - moravsky_vrabec

 gojira-2021-gabrielle-duplantier-2.jpg

Ki vagyunk éhezve a jó hírekre, szinte szomjazzuk a remény leghalványabb sugarait. Már az új Gojira album, a Fortitude puszta léte is ok az örömre, amit csak tetéz, hogy a közönség is jól fogadta.  

Tovább

Kijátszotta a szerencsekártyáját Billy Gibbons

gibbons2021.jpegFeelinges blues-rock tucatnyi felvonásban. Az eddigi számok alapján így lehet leírni Billy Gibbons szólólemezének, a június 4-én megjelenő Hardware-nek a beltartalmát. Hogy tisztuljon a kép, a My Lucky Card képében a harmadik előzetest szedte ki a szakállas öreg a cuccról, a lendület pedig nem véletlen: ezzel fogja nyitni a korongot.

Tovább

Világvége a világvégéről - Nem felejtettük el a Lacuna Coil koncertanyagát, ugye?

lacuna-coil2018.jpgNem kettőt, de még nem is hármat kell aludni a Lacuna Coil koncertalbumának, a Live From The Apocalypse-nak a megjelenéséig, így a csapat úgy gondolta, csak érdemes fenntartani körülötte kicsit a figyelmet. Az előbb említett cím alatt az olaszok tavalyi online koncertjüket adják ki, amit szeptember 20-án közvetítettek országnak-világnak, rajta tizenhat tétellel. A szettben a teljes új lemez, a Black Anima felsorakozott, a Bad Things után most az Apocalypse kéredzkedett ki egy kicsit szétnézni. Megjelenés: június 25.

Tovább

Visszatér a Bulb-korszakhoz Misha Mansoor, szólólemezre készül a gitáros

misha_mansoor-1000x515.jpgSzemély szerint én még emlékszek arra, amikor a netet feltúrva próbáltam összeszedni az összes Bulb-dalt, demót, ilyesmit, aminek egy részét később a zenekarában hasznosította a gitáros - ez még valamivel az első Periphery-lemez időszaka előtt volt. Ezt a zenei érát igyekszik újra felfrissíteni Misha Mansoor, aki a nemrég újra kiadott dalai mellé az elmúlt időszakban gyártott még pár ötletet. Ezeket a friss témákat a Moderately Fast, Adequately Furious című nagylemezen teszi hamarosan közzé, a Parabolica, mint első kóstoló már kint is van. Az anyagot a Periphery saját kiadója, a 3DOT Recordings kezeli, a megjelenési dátum július 16.

Tovább

Betámadta a PETA a The Offspringet

offspring2021.jpgEbben a vattacukor világban már mindenre figyelni kell, különben lesz kapsz, főleg a Szabadság Földjén! A The Offspring se sejtette, hogy lecsap rájuk a PETA, amikor a We Never Have Sex Anymore videójába csimpánzokat szerződtettek szereplőnek. Márpedig az állatvédő szervezet szerint ezzel Dexter Hollandék igencsak túllőttek a célon, szerintük a jószágokat az igen kegyetlen körülményeiről híres / hírhedt állattartótól, Steve Martintól kérték kölcsön, amit igencsak nehezményeznek. A PETA célja egyértelmű: törölje a zenekar a klipet, amilyen hamar csak lehet. Mielőtt félreértés lenne: mi sem támogatjuk az állatkínzást és a helytelen tartásmódot!

Tovább

Puha csontocska - Itt a The Rasmus visszatérő dala!

rasmus2021.jpgNégy éve annak, hogy albumot adott ki a The Rasmus, úgyhogy ideje volt valamivel előhozakodniuk. Jelentik, már készül a tizedik albumuk, viszont egyelőre csak egy nótát adtak ki róla, ez a Bones. Nem utolsó infó, hogy a zenekar jövő ősszel turnéra indul, melynek egyik állomás Budapesten lesz, ha minden jól megy, 2022. október 17-én érkeznek a Barba Negrába. Addigra természetesen már a lemez is kint lesz.

Tovább

Ray Of Light - Megérkezett az Amorphis gitárosának második szólódala

esaholopainen-byjuusosoinio.jpgA Leprous énekesével közös dal lett a második kislemez az Amorphis gitárosának, Esa Holopainennek a szólólemezéről, a Silver Lake by Esa Holopainenről. A minden dalban más vendégénekest rejtő alkotás május 28-án fog megjelenni, az első nyilvános nóta a Håkan Hemlinnel (Nordman) felvett Storm volt.

Tovább

Tizenöt év után ad ki új dalt a Faster Pussycat

fasterpussycat2021.jpgNem most volt, hogy új dalt kaptunk a Faster Pussycattől, sőt, talán van olyan rockgeneráció, aki nem is ismeri ennek az érzésnek az ízét. Hogy ez megtörjön, a csapat felvett egy friss nótát, a New Orleans előtt fejet hajtó NOLA-t, amit egy digitálisan és vinyl kislemezen tesznek elérhetővé a jövő hét péntektől kezdődően. Mind a két verzió második dala egy Johnny Thunders & The Heartbreakers-feldolgozás, a Pirate Love.

Tovább

Égessen meg Prométheusz tüze! - Friss Panzerfaust-videó!

609b7624-panzerfaust-release-official-video-for-promethean-fire-image.jpgTavaly jelent meg a Panzerfaust jelen állás legutóbbi nagylemeze, a The Suns Of Perdition, Chapter II: Render Unto Eden. A zenekar az anyagot majd Budapesten is be fogja mutatni, de hogy addig se kopjon el az album híre, a csapat egy klipet készített a korongot nyitó Promethean Fire-höz, amit az alábbiakban mutatunk meg.

Tovább

Júniusban jön Devin Townsend Devolution-sorozatának második része

devinempath.jpgBemutatta a Devolutuion-sorozatának második részét Devin Townsend. Az énekes-gitáros június 25-én adja ki a teljes nevén a Devolution Series #2 - Galactic Quarantine című albumot, ezen a zenész tavaly szeptember 5-i online koncertje kap helyet. A részletek és az Aftermath videója az alábbiakban. Ha már a budapesti koncert és a turné ugyebár egyelőre sztornós...

Tovább

Megérkezett a harmadik Go Ahead And Die-tétel

goaheadanddie2021crop.jpgMár négy hét sincs a két Cavalera, Max és Igor Amadeus, valamint Zach Coleman közös zenekara, a Go Ahead And Die bemutatkozó lemezének a megjelenéséig. A zenekar nevét viselő csomagról a Roadkill képében már a harmadik nóta mutatta meg magát, várhatóan azért még egy-kettő kicsúszik a fennmaradó idő alatt. Addig pedig lehet ezekkel gyúrni!

Tovább

Axewitch - Out Of The Ashes Into The Fire (PureSteel Records, 2021)

Svéd fémmegmunkálás

axewitch_cover.jpg

A borítón szereplő, aranyszínben pompázó főnixnél jobban nehéz lenne elkapni ennek a kiadványnak a lényegét, a svéd Axewitch ugyanis valóban hamvaiból tért vissza az Out of the Ashes into the Fire című lemezzel. Az 1979-ben Hazy néven indult, majd 1981-től Axewitch-ként működő linköpingi ötös tradicionális heavy metalban utazik.

Tovább

Kemény, de cuki - Rammsteint nyomnak az O'Keefe-es gyerekek

maxresdefault.jpgTudjátok, az O'Keefe Foundation diákjai azok a gyerekek, akik rendszeresen előkapnak valami nagy rockslágert és jól eljátsszák azt. Most a Rammstein ikonikus örökzöldje, a Du Hast került terítékre, amihez egy jópofa videó is készült (azért megnéztem volna a szomszédok arcát, amikor meglátták, hogy vegyvédelmi ruhás gyerekek sereglenek a placcon). Az, hogy Till Lindemann megszokott hangja helyett egy cuki kislány vereti a germánt, már külön cukifaktor.

Tovább

Saját maga forgatta le az új klipjének az anyagát a Deathchant

deathchant-waste-4000-scaled.jpgSötét humor, sör (és miegymás)-szagú riffek és maga a Deathchant-hangulat! Egy kérem egy helyben, egy időben sűrűsödött össze, méghozzá a zenekar legújabb videójában! A Holy Roller klipjének érdekessége, hogy a csapat maga vette fel hozzá az anyagot, ha pedig többre is vágynátok, június 25-én jön a nagylemez, a Waste!

Tovább

Hét lelket megőrlő - Gyalul a friss Carnifex nóta!

carnifex_2019.jpgKislemezdallal lepte meg a rajongókat a Carnifex. A finom, deathcore alapú, de a kezdet óta sokat finomodott, különböző elemeket (például blacket) összeszedő csapat egy dalszöveges videót adott a Seven Souls mellé, melyet már mutatunk is! A rajongók tuti nem csalódnak benne, a csapatot eddig nem ismerők pedig nyugodtan tegyenek egy próbát!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum