RockStation

AFI - Bodies (Rise Records, 2021)

Évfordulós stílusválogatás

2021. július 04. - Elisorne

afibodies.jpg

A nyárral együtt júniusban megérkezett az új AFI album is, a Bodies. Jómagam nem vagyok egy keményvonalas AFI rajongó, jobbára a felszínt kapargattam mindig is a munkásságukban. Azonban a stílust szeretem, amolyan slágerrock számomra. Na, de lássuk felérnek-e a friss számok a Miss Murderhez.

Tovább

Denis Pauna ismét alkotott - A King Diamondnak "adta" a Master Of Puppets-t

paunametdiamond.jpgVannak arcok, akikről nehéz lekattanni. Ilyen például Denis Pauna, aki azzal üti el az idejét, hogy az egy adott zenekar neves dalát egy másik stílusában adja elő, nem is akárhogy! Az egyik új alkotásában a Metallica örökzöldjét, a Master Of Puppets-t nyomorgatja meg kicsit, hogy aztán Hetfieldék egyik nagy példaképének, a King Diamondnak a stílusában kenje azt a falhoz. Az eredmény? Príma! Főleg, hogy emberünk milyen ügyesen lehozza a Diamond-stílust!

Tovább

Húsz percnyi belezést? - Stúdióban zenélős élő videót adott ki a Sanguisugabogg

sanguisugabogg_1.jpgMég csak két éve létezik a gyönyörű nevű, nemrég gitároscserén átesett Sanguisugabogg, mégis már többször olvashattatok róluk akár nálunk is. A belezős death metalt toló amerikai csapat most élőben is bemutatta, mire képesek, mégpedig egy húszperces stúdióban zenélős videó által, melynek rögtön az elején elsütöttek egy új dalt, ez a Necrosexual Deviant.

Tovább

Roller-core - Új dallal köszön be a We Butter The Bread With Butter

maxresdefault.jpgSzeptember 24-én fog megjelenni az újra a régi énekessel és megint duó felállásban verető troll-deathcore csapat, a We Butter The Bread With Butter legújabb nagylemeze, a Das Album, amihez tegnap kiadták az első hivatalos előzetes dalt - a tavalyelőtti Dreh Auf! legyen inkább visszatérő nótaként elkönyvelve. Az időközben az Eskimo Callboy slágerét, a Hypa Hypa-t is eszmélet király módon átgyúró csapat a 20 km/h-ban az elektromos rollereknek állít emléket, aminél szerintem haszontalanabb jármű nem sok van a földkerekségen. Talán csak a Segway. De ez a zene, ez királyság!

Tovább

Otthagyta a Queensrÿche-t a csapat gitárosa, Parker Lundgren

queensryche-2015.jpgTíz év hivatalos tagság, de ennél három évvel több közös zenélés után otthagyta a Queensrÿche sorait Parker Lundgren. A harmincnégy éves zenész ezentúl inkább a gitárboltjára és a feleségével közösen üzemeltetett kávézóhálózatára kíván koncentrálni, elvileg mindkét fél csakis a legjobbakat kívánja a másiknak.

Tovább

Aletheia - Videó készült a tegnap megjelent Die Apokalyptischen Reiter tegnap megjelent lemezéhez

6079fd6e-die-apokalyptischen-reiter-issue-tiki-video-the-divine-horsemen-album-preorder-live-image.jpegÜnnepi anyaggal készült az idén huszonöt éves Die Apokalyptischen Reiter. A The Divine Horsemen anyagát egy mindenféle felkészülési időszak, vagy próba nélküli kísérleti ülés alatt dobták össze, ezt préselték végül plasztikba. A lemez aztán végül tegnap meg is jelent, ami mellé bemutatták az Aletheia című dalhoz forgatott klipet.

Tovább

Sabaton: hatalmas turnén hozzák el hozzánk jövőre az új lemezt, különleges vendég a The HU és a Lordi!

_mg_5140.JPG

A Sabaton 2022 tavaszán újra háborús övezetté változtatja Európát, fegyverek és bombák helyett sokkal kellemesebb hangélmény vár ránk egy olyan lélegzetelállító előadáson, amelyen a színpadon megelevenednek az általuk megénekelt történelmi események. A 26 várost, 17 országot felölelő "The Tour To End All Tours" keretében egy hadosztályt hazánkba is vezérel Joakim Brodén, a 2020-as Amaranthe-tal és Apocalyptica-val közös teltházas aréna koncert után most 2022.03.13.-án, vasárnap Budapesten, a Papp László Sportarénában lépnek fel a mongol folk metalos kuriózum, a The Hu és a 2006-os Eurovíziós Dalfesztivál győztese, a finn Lordi szörnyeivel együtt. További infók a koncertekről ITT.

Tovább

Game Over - Októberben jön az U.D.O. következő nagylemeze

udo_1.jpgTizenhat dalban mondja majd el az öreg smirglihangú teuton, mi is bántja mostanában a fantáziáját. Az U.D.O. friss lemezén, a Game Overen helyet kapó tételek közül három egy előzetes EP-n, az Arisingon fogja megmutatni magát, ez augusztus 27-én érkezik, a teljes korongra még október 22-ig kell várni. A lemezcím miatt kéretik nem megijedni, az öreg csak az emberiség jelenlegi állapotára igyekszik reflektálni.

Tovább

Megjelent a Born Of Osiris albuma az Angel Or Alien

born-of-osiris-2019.jpgA mai naptól szabad préda a modern progmetalban nyomuló Born Of Osiris legújabb nagylemeze, az Angel Or Alien. A lent is meghallgatható album nyitódalához, a Poster Childhoz a nagy nap alkalmából készült egy klip is, úgyhogy szava nem lehet az embernek. Csak rá kell nyomni a playre, a lemezanyag meg teszi a dolgát!

Tovább

Elkészült a Volbeat soron következő lemeze

volbeat2019.jpgRajtra kész a Volbeat következő alkotása, a 2019-es Rewind, Replay, Rebound című nagylemez utódja. Az egyelőre még cím nélküli korong várhatóan idén megjelenik, konkrét infók még nincsenek - leszámítva, hogy a ma egy hónapja kiadott Wait A Minute My Girl és a Dagen Før tuti rajta lesznek. Addig lehet gyúrni ezzel a két nótával!

Tovább

Thoughts & Prayers - Friss videó a Motionless In White-tól

miw2019_1.jpgKét éve, hogy megjelent a Motionless In White legutóbbi nagylemeze, de a legények nem érzik azt, hogy kifutott volna az album promós köre. A Disguise című alkotásról ezúttal a Thoughts & Prayers kapta meg a saját videóját, külön érdekesség, hogy a rendező a csapat gitárosa, Ricky Olson volt.

Tovább

Everlasting Dying Flame - Itt egy újabb B-oldalas Mayhem tétel

mayhem2021.jpgIgaz, a Daemon speciális kiadásán már elérhető volt, de ha valaki lemaradt volna, most már hivatalosan is kiadta az Everlasting Dying Flame című dalát a Mayhem. Az Atavistic Black Disorder / Kommando EP-n megjelenő tétel az alábbiakban, a korongról érdemes tudni, hogy a három saját szerzemény mellett négy punk feldolgozás is helyet kap a fedélzeten, egy-egy Discharge, Dead Kennedys, Rudimentary Peni és Ramones szám kapja majd meg a kezelést Csiharéktól.

Tovább

Átlépte az egymilliárdos nézettséget az It's My Life videója

bonjovi7.jpgAki azt mondja, hogy nem ismeri a Bon Jovi egyik ászát, az It's My Life-ot, az hazudik. Lehet kedvelni, vagy nem kedvelni, egy biztos: igen népszerű a tétel. Az eredetileg 2000-ben kiadott kislemezdal 2009-ben YouTube-ra rakott klipje nemrégiben átlépte az egymilliárdos megtekintést, ami több mint szép teljesítmény, főleg ha azt nézzük, hogy ezt tizenkét év alatt abszolválta. Persze a kérdés jogos: mennyi lenne az annyi, ha éppen már a dal kiadásakor is üzemelt volna a videómegosztó oldal, de... Ez már egy másik történet.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum