RockStation

Sabaton @ Exit Festival, Újvidék, 2021. július 9.

Sabaton a nappalinkban – rendhagyó koncertbeszámoló

2021. július 11. - moravsky_vrabec

sabatonexit.jpg

Az elmúlt bő egy évben nem sok koncertbeszámolót olvashattatok a Rockstation hasábjain. Most azonban lehetőségünk nyílt megnézni a Sabaton Exit fesztiválos koncertjét – még ha csak online is.

Tovább

Rick Rubin és Paul McCartney - Producerlegenda beszélget a nem kevésbé neves Beatle-vel

macca321.jpgMinden szempontból érdekes dokumentumfilm kerül a Hulura július 16-án (ha nem tudnátok, ez is egy online filmszolgáltató). A McCartney 3,2,1-ban a The Beatles basszusgitárosát a producerzseni, Rick Rubin fogja meginterjúvolni, melynek középpontjában mi más lenne, mint a Fab Four és persze az ő zenéjük. Ha mindez eddig nem lenne elegendő, akkor nézzetek bele az adásba, mutatjuk az előzetest!

Tovább

A horror-metalcore folytatódik - Jön az Ice Nine Kills következő lemeze

iceninekills2021.jpgMegérkezett a Ice Nine Kills október 15-én megjelenő albumának, a The Silver Scream 2: Welcome To Horrorwoodnak az első előzetes dala. A Hip To Be Scaredben, illetve annak a véres, de igényes, szinte már filmszerű videójában a korábbi turnétárs Papa Roach énekese, Jacoby Shaddix is tiszteletét teszi - igaz nem túl hálás a feladata. Ha eddig nem ismertétek volna őket, ideje kipróbálni!

Tovább

Lesz ereszd el a hajamat a Parkban! - Jövő hét szombaton zúz egyet a Subscribe

subscribe_band.jpgEgy igazi minifesztivál lesz július 17-én a Budapest Parkban. Az eredetileg tavalyra tervezett, viszont az ismert okokból idénre halasztott tömegtorna, a Subscribe buli kerül végre megrendezésre, ahol az előzenekarokat még a notorikus későknek sem illik kihagyni, sőt, a megjelenés már a nyitástól kötelező! Mert hogy kik is nyomják majd a Subi előtt? A Tiansen, a Trillion és a The Idoru. Emberek, ha ez a névsor nem elég meggyőző érv a jelenlétre, akkor magatokra vessetek. A többiekkel ott találkozunk!

Tovább

Shards Of Glass - Megérkezett az A Pale Horse Named Death új dala

aphnd2021.jpgSzeptember 24-én adja ki a legfrissebb albumát, a 2019-es When The World Becomes Undone-nak a kistestvérét az A Pale Horse Named Death. A doomcsapat, hogy addig se kelljen éheztetni a füleket, a májusban bemutatott Believe In Something (You Are Lost) után kiadta a Shards Of Glass című dalát is. Az Infernum In Terra-n egyébként összesen tizenegy dal fog helyet kapni.

Tovább

A svéd aranytojás esete a Stoner rockkal avagy itt az új Gaupa klip

213217874_189535079847934_1524636752610185173_n.jpg

Zenei kalandozásaimnak hála bukkantam rá pár évvel ezelőtt a Gaupa zenekarra akik Svédországból halmoznak el minket vad és zseniális stonerrel. Eddig egy minialbum és egy album jelent meg tőlük,viszonylag friss feltörekvő zenekarról van szó. Akik viszont beléphetnek a nagyok világába ugyanis a napokban leszerződtek a Nuclear Blast Records-al. Ennek örömére a Feberdröm lemezen található Mjölksyra kapott egy jó kis videót. Élvezzétek!

Tovább

Elkészültek az új Megadeth-lemez basszussávjainak újrajátszásai

megadeth2020_mcabe_gregg.jpg...mert hogy bizony nem csak úgy megy az, hogy kipenderítik David Ellefsont a Megadeth-ből és ottmaradnak azok a csúnya, bűnös hangok a szalagon! Dave Mustaine - igaz kényszerűségből, de - ezt is leszervezte. A rőt hajú gitáros egy egyelőre még meg nem nevezett, de felső kategóriás basszerral nyomatta újra azokat a témákat, amik a vélhetően a The Sick, The Dying And The Dead címen megjelenő korongra kerülnek majd fel. Hogy ezek különböznek-e Ellefson ötleteitől, jó eséllyel sosem derülnek ki. Ami biztos, hogy kicsi Dave utódját még keresik - ezen a szinten nem megy az olyan gyorsan.

Tovább

Rissz-rossz metalos faviccek jöhetnek?

apavicc.jpgA favicc, vagy apavicc az a kategória, amiért embereket börtönbe kellene zárni, hogy visszakapják az általuk okozott büntetést. Mondjuk akkor én is életfogytiglanon lennék, haha! Ez a becses, de kétségtelenül zsibbasztó stílus a metalban is megállja a helyét, a két YouTube-er, 2SICH és Bradley Hall ezekből a fémízű fárasztásokból szedett össze egy csokorra valót, hogy aztán... Igen. Készüljetek a fájásra!

Tovább

The Gnashing - Itt a Deafheaven újabb dala

deafheaven2020.jpgA Great Mass Of Color után újabb, talán stílusát tekintve kicsit meglepő dalt adott ki a Deafheaven. Az Infinite Granite révén új lemezre készülő csapat a The Gnashinggel sem feltétlen a blackesebb vödörből merített ihletet, viszont ennek ellenére egy egész jó dalt pattintottak össze. Érdemes tenni vele egy próbát!

Tovább

Új dallal jelentkezett a The Idoru: So Kind, Yet So Cruel

idoru2019.jpgA tavalyi kislemezük után új lemezre készül a The Idoru. A július 17-én a Budapest Parkban a Subscribe előtt fellépő, azért valljuk be, egy-két dolgot már az asztalra is lepakolt csapat a So Kind, Yet So Cruellal kezdte meg a promót. A teljes korongról még nem sokat tudni. viszont legalább már mivel gyúrni rá!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum