RockStation

Plasticocean - Új dal a Nova Prospect énekesnőjének közreműködésével

2022. január 11. - sunthatneversets

plasticocean_bandphoto.png

Egyetlen címmel megjelent a Plasticocean zenekar új single-je, melyben Besnyő Gabriella a Nova Prospect énekesnője működik közre.

A zenekar gondolatai az új dalról:

A mai felgyorsult, stresszes világban egyre többször érezzük azt, hogy egyedül vagyunk, de érdemes megállni egy pillanatra, magunkba nézni és elgondolkodni, hogy ez tényleg így van-e. Jó eséllyel mindenkinek van egy olyan személy az életében, egy társ – akár baráti, akár társas kapcsolati szinten – akire bármikor támaszkodhat, bízhat benne és akkor sem fordít hátat, amikor segítségre van szükség. 

Sajnos ebben a rohanó életben nem vesszük észre mi az, ami igazán fontos, holott egy apró cselekedet bárki felé is többet jelent, mint gondolnánk. Lehet, hogy annak az embernek a legnagyobb bajban egy kedves gesztus és a tudat, hogy számíthatunk egymásra a világot jelenti. Ha a környezetünkben észrevesszük valakin, hogy kezd egyre jobban magába fordulni a „holnapra kipiheni” hozzáállás a legrosszabb, ami történhet. Akkor is ott kell lennünk egymásnak, amikor nem minden „hepi”. Sokszor megfeledkezünk róla, hogy a tisztelet és a másik iránti nyitottság fontos emberi értékek. Bárkivel előfordulhat, hogy tarkón ragadja a mély melankólia, ezért meg kell tanulnunk megérteni és elfogadni másokat. Fontos éreztetnünk a másikkal, hogy senki sincs egyedül, bármekkora vihar dúl a lelkünkben, mindig van, aki megért minket és segítséget kérni sosem szégyen.

A képi világban ezt a depresszióval járó belső vívódást szerettük volna szimbolizálni. Először egy egyszerűbb szöveges videót terveztünk, de ahogy haladt a projekt egyre inkább a komplexebb megoldás felé húzott a szívünk. Amikor elkezdtünk a dalon dolgozni, először egy pörgős, súlyosabb anyagot akartunk formálni, viszont ahogy megérkezett az első vázlat a szöveggel tudtuk, hogy inkább átadjuk a mélyebb érzelmeknek és egy befogadhatóbb kereteket adunk neki, hogy szélesebb közeghez is könnyebben eljuthasson a mondanivaló. Ahogy a demózások végéhez közeledtünk, egyre többször feljött a gondolat, hogy jól állna egy kórus vagy egy más hangszín az énekekben. Itt jött az ötlet, hogy egy igazi szenvedélyes, erős női hangra lenne szükségünk. Mivel Besnyő Gabit és a Nova Prospect munkásságát nagyon tiszteljük és szerencsére mára már nagyon jó barátságot is köthettünk velük, egyértelmű volt, hogy őt kérjük fel. Hatalmas megtiszteltetés, hogy igent mondott a megkeresésre, viszont álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyen lelkesedéssel és örömmel fogadja. Az egész folyamatot átjárta a pozitív személyisége és, hogy folyton ötletelt velünk, mind a zene, mind a képi anyag felvételénél. Ezúton is szeretnénk óriási köszönetet mondani Kiss Józsefnek (Nova Prospect) és Pintér Judithnak (JuC.ink) a technikai közreműködésért!

Besnyő Gabi gondolatai a közös munkához kapcsolódva:

Mindig baromira megtisztelve érzem magam, amikor egy zenekar arra a döntésre jut, hogy az én hangommal megspékelve szeretnék kiadni valamelyik dalukat (mondjuk, általában kicsit sajnálom is őket, hogy nálam jobb ötletük nem volt a feladatra, hahaha). Imádom az ezzel járó kihívást, hogy vajon tudom-e majd azt hozni, amit a banda elképzelt. Ráadásul az én "alkotói" vénámnak is jót tesz egy kis vérfrissítés, amikor kicsit más zenére kell kreatívkodnom, vagy csak simán felénekelnem egy alapötletet, ami olykor eléggé eltérő a mi zenénkhez képest. Nem utolsó sorban pedig az ilyen közös gyerekek mindig szorosabbra kötik a két csapat közötti barátságot. 

Amikor október derekán Geo megkeresett az Egyetlennel, épp azt sem tudtam, hogy fiú vagyok-e vagy lány. :D Javában turnéztunk a Useme/Fatal Error kombóval, felhalmozódtak az aktivistáskodásommal járó feladatok, és még a pedagógus-minősítésemre is készültem... Szóval egyébként is sok volt a feladat. De nem tudtam nemet mondani ezeknek az aranygyerekeknek.� Meg nem is akartam. Kicsit jó is volt kiugrani a mókuskerékből, ha csak annyi időre is, amíg az ő dalukkal foglalkoztam.

Az énekfelvétel során a srácok közül senki nem volt jelen, mert a saját kis stúdiónkban vettük fel Jocóval (a Nova Prospect gitárosa) az éneksávokat, úgyhogy nagyon izgultunk, hogy mit szólnak majd a végeredményhez. Az én hangfekvésemnek ugyanis nem teljesen volt kényelmes az az alapdallam, amit Geo eredetileg felénekelt. Mindenképpen új énekdallamot kellett kitalálnunk a refrénhez, amitől én egy kicsit tartottam. Aztán jött Jocó a jobbnál jobb ötleteivel, és még olyan dolgokat is felénekeltetett velem, ami nekem talán eszembe sem jutott volna. Jó volt látni, hogy ennyire bele tudja élni magát egy melóba, és engem is elvitt magával a lelkesedése. Szóval szerintem nagyon ügyesen megproducerkedte az éneket, és végül a PLASTIC-es fiúk is könnyen elfogadták az újításokat. Nagyon kíváncsi vagyok a óceáni drukkerek reakciójára is.�"

A felvételek jó részét ismét Peti (gitár) és Bálint (basszusgitár) készítette, az éneket Botlik Mátyásnál (Grenma Stúdió) rögzítették, a keverés, a master és a produceri munkák pedig Horváth Attila ’Atish’ (SuperSize Recording) köszönhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7416809626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum