RockStation

A Whitesnake egyik legnagyobb slágere eredetileg Tina Turner számára íródott

2022. június 01. - moravsky_vrabec

whitesnake_david.png

A Whitesnake nemrég új válogatáslemezzel jelentkezett, és a búcsúturnénak nevezett koncertsorozatuk is elkezdődött. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a zenész urak egymás után adják az interjúkat, és néha egy-egy érdekesebb téma is becsúszik.

Azt például eddig nem sejtettük, hogy az Is This Love című dalt eredetileg Tina Turner számára írták. Nem akármilyen nótáról van szó, hiszen (a Here I Go Again után) ez a második legnagyobb sikerük, Amerikában a Billboard lista második helyéig jutott. De hogy is lett volna ebből Tina Turner dal? 

A What's Love Got to Do with It sikere után Tina Turner népszerűsége addig nem látott magasságokba jutott, és a kiadója több dalszerzőt is megkeresett, hogy a következő lemezére minél ütősebb anyagot hozzanak össze. Így jutottak el David Coverdale-hez, a Whitesnake énekeséhez is, aki mellesleg nagy rajongó. Megkérték, hogy ha lenne olyan témája, ami érdekes lehet a "rocknagyi" számára, csak szóljon nekik. El is kezdett dolgozni egy dalon, amiből az Is This Love nőtt ki később. Arról, hogy miként állt össze, és miért nem lett belőle Tina Turner sláger, így mesélt egy interjúban: 

John Sykes (gitáros) és én kibéreltünk egy villát Dél-Franciaországban, de az időbeosztásunk különbözött. Ő igazi éjszakai bagoly, én meg inkább napközben dolgoztam. Úgy délután 4 felé épp előmászott a szobájából, hogy főzzön egy kávét, én meg ott molyoltam, és felcsavartam a hangerőt. "Ó, ez meg mi? Egész jó!" - mondta John, mire én: "Ez nem a miénk, Tina Turnernek lesz." Aztán megitta a kávéját, leült, és csak úgy természetesen elkezdett játszani. A témái hatására én is egész klassz dolgokkal álltam elő, amiket magamtól biztosan nem tudtam volna összehozni. Talán ő sem jött volna elő ezekkel az akkordokkal, de ezek a díszítések is a dal szerves részét képezik. Aztán amikor a kiadó meghallotta, nekik is mondtam, hogy: "Nem-nem, ez Tina Turnernek lesz." Ők meg annyit válaszoltak: "Nem neki lesz." És azóta ez lett az egyik legnagyobb sikerdalunk. 

Ha legközelebb meghallod, képzeld el, milyen lenne Tina Turner hangján. Ha pedig maradnál az eredetinél, irány a Barba Negra, ahol július 4-én Coverdale papa és zenekara a teljes slágermúzeumot eljátssza majd, minden bizonnyal az Is This Love-ot is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4217845187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum