RockStation

Klubkoncerteket hoz a Fekete Zaj

2022. október 15. - theshattered

feketezaj23.jpgMint ismeretes, a Fekete Zaj fesztivál szervezői igen ízletes felhozatalú klubkoncertekkel is szoktak kedveskedni a nagyérdeműnek, nem lesz ez másképp októberben sem. Az alábbiakban három olyan bulit találtok, melyeket nem érdemes kihagyni, főleg ha jól érezted magad a Mátra ölelésében megrendezésre került fesztiválok valamelyikén.

unnamed_2.jpg

OKTÓBER 15. ANALOG MUSIC HALL
Body/Cult pres. Zanias, Black Nail Cabaret, Man + Machine & guests

Lineup: Zanias, Black Nail Cabaret, Man + Machine, Dj Syncbutton, Mike Nylons, Rekatze
Esemény | Jegyek

Tőlünk talán kissé szokatlan esemény lehet a Body/Cult második felvonása (az első a Mátrában debütált az idei Zajon), de a nem titkolt célunk ezzel az, hogy az egymáshoz közel álló, ám a budapesti éjszakában mégis külön futó színtereket megpróbáljuk picit összemosni, és a Berlinben, Londonban és Tbilisziben már népszerű, technóval kevert EBM és post-punk estéket itthon is meghonosítsuk.

Velünk lesz az érzelmi katarzis nagymestere, a Linea Asperából is ismert ausztrál Zanias, aki legutóbbi, Unearthed című albumán techno hatásokat kever post-punkkal és mindezt fülbemászóan dallamos szintetizátorokkal és a jól ismert, erőteljes hangjával fűszerezve transzcendentális élményt nyújt.

A hazai pop noir színteret a Black Nail Cabaret képviseli, akik jelmezekkel, BDSM erotikával, sötét harmóniákkal és izgalmas elektronikával fűszerezett előadással érkeznek. Ez az egyetlen budapesti koncertjük idén és különleges vizuállal készülnek az estére.

A posztindusztrializmus, a cyberpunk és a neonfények függője, Man + Machine alighanem az egyik legizgalmasabb kortárs előadója az újgenerációs magyar techno színtérnek. Indusztriális hangzásával, az EBM, a techno, a metal, a post-punk és a darkwave iránti rajongásának keveredésével egy olyan világot teremt, mely egyszerre képez hidat fiatalkora, illetve a kortárs techno között, amiben épp annyira jelen van a szenvedély és szenvedés, álom és erőszak, mint az öröm és a szorongás érzése.
A budapesti BRVTAL kiadó egyik alapítójaként és művészeti vezetőjeként ismert Dj Syncbutton főként az EBM vonalat hozza a Body/Cultra, de a szettjeiben felcsendülhet a techno mellett akár az italo és a body music is. Érkezik János Borsos alias Mike Nylons, a Borsos Lőrinc nevű képzőművész páros egyik fele is, aki a magyar kísérleti elektronikus zenei szcéna egyik megkerülhetetlen mozgatórugójaként számontartott EXILES kiadónál többször megjelent előadó. Rekatze személyében pedig egy feltörekvő DJ-t köszönthetünk Budapestről, akinek a stílusát leginkább az EBM, az elektro és a techno határozzák meg. Nem idegen a szettjeiben a sötét melankólia sem, de mindezt energikusan és táncparkett-orientáltan hozza el szombat este is.
unnamed_3.jpg

OKTÓBER 17. AKVÁRIUM KLUB
Cult of Luna, Caspian, Birds in row // Akvárium Klub

Lineup: Cult of Luna, Caspian, Birds in row
Esemény | Jegyek
 
Végre a célegyenesben vagyunk és egy teljes év várakozás után már csak pár nap választ el minket a Cult of Luna, a Caspian és a Birds in row zenekarok koncertjétől. Az esemény egyik érdekessége, hogy az előadók olyan speciális látvány- és élményvilággal készülnek, amit csak nagyobb nemzetközi fesztiválok esetén szokhattunk meg tőlük.

Az apokaliptikus élő előadásairól ismert sötét post-metal Cult of Luna a mostani turnéja előtt már több mint két és fél éve nem állt színpadon, úgyhogy elsöprő energiákra számíthatunk tőlük hétfő este. A zenekar dobosa, Thomas a Phoenix turné miatt nem tud részt venni a koncerteken, így a turnén Christian Augustin helyettesíti, mellette pedig Daniel Berglund lesz a másoddobos. A banda idén februárban a The Long Road North albumával immár sorban a nyolcadik lemezét adta ki.

Caspian közel 5 év csend után a post-rock, a metal, a shoegaze, az elektronika, a zaj, a minimalizmus és az ambient zene varázslatos keveredését hozza el, a Birds in row pedig a francia hardcore punk vonalat erősíti – ők egyébként a COVID előtti hetekben játszottak legutóbb az Alcest és a Kælan Mikla társaságában az A38 Hajón.
unnamed_4.jpg

OKTÓBER 23. AKVÁRIUM KLUB
Perturbator, Health, Author&Punisher // Akvárium Klub

Lineup: Perturbator, Health, Author&Punisher
Esemény | Jegyek

Szintén egy olyan esemény, amit 2020 eleje óta szervezünk és végre megvalósulhat! A Perturbator néven ismert James Kent a francia synthwave dark elektronikát hozza el az Akvárium Klubba. A kezdetben black metal zenekarokban gitározó fiatal srác zenéjét főként a cyberpunk kultúra által inspirált elektronikus zene ihleti, emellett jellemző rá a szoftveres szintik keveredése és a ’80-as évek retrowave hatásai is felfedezhetők benne.


A Californiából érkező HEALTH a művészien kidolgozott zaj, a nyers szintik, a kísérteties monoton ének és az őrület határát súroló dobolás egyvelegét hozza el nekünk az indusztriális noise rock műfaján keresztül. Az Author & Punisher személyében pedig egy industrial doom és drone metal produkciót hallhatunk, Tristan Shone projektjét, akit többen a 2020-as Tool turné és együttműködés óta ismernek – a közös koncertezés után a Tool ritmusszekciója, Danny Carey dobos és Justin Chancellor basszusgitáros közreműködött a Krüller album egy-egy dalában.
JÖVŐ ÉVI KONCERTLISTA

2023.01.31. Katatonia, Sólstafir // Akvárium Klub
Esemény | Jegyek

2023.02.17. The Legendary Pink Dots (UK) // Robot
Esemény | Jegyek

2023.03.05. Leprous, Kalandra, plus special guest // Budapest, Barba Negra
Esemény | Jegyek

2023.03.29. Igorrr, Amenra, Der Weg Einer Freiheit, Hangman's Chair // Budapest, Barba Negra
Esemény | Jegyek

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3817954134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum