RockStation

Hajnal - Megjelent a Felleng EP-je

2022. október 22. - theshattered

felleng2022.PNGKiadta az ötdalos kislemezét a pop-punk vonalon alkotó Felleng. A csapat az eddig kiadott klipes dal, a Harmónia, a Mese és a Város mellé egy újabb videóval egészítette ki az anyagot, ez a Láng című tételre készült el. Mind a friss filmecske, mind a teljes anyag az alábbiakban található meg.

A teljes EP pedig...:

A Felleng egy 2020-ban alakult magyarul éneklő, pop-punk/pop-rock formáció. Célunk, hogy ha egy problémát vázolunk fel egy dalban, annak megoldását is meg is keressük, vagy legalább elinduljunk afelé. Zenénk táplálkozik a fentebb említett stílusokból, de bátran nyúlunk az alternatív és egyéb zenei irányzatok felé is.
A bemutatkozó albumunk 2021 tavaszán jelent meg, ami a "Viszi a szél" címet viseli. 

Koncerteztünk már a budapesti BelFeszten, illetve az Alvin és a Mókusok előzenekaraként is. Idén pár buli még tervben van, illetve íródnak az új dalaink is, így hamarosan ismét stúdióba vonulunk.

A Hajnal EP a bezártságot, annak elfogadását, nehézségeit és elengedését dolgozza fel. Három dal már napvilágot látott az 5-ből, amik leginkább a problémák megoldását keresik, míg a most debütáló két dal, a Láng, illetve a Kapcsold ki már inkább az ezekből való kiszabadulással foglalkozik. Zeneileg kissé más irányúra és kísérletezősebbre sikerült mint első anyagunk, de a témájából adódóan így találtuk a legmegfelelőbbnek, hogy bemutassuk ezeket az érzéseket.

Négy klip készült eddig az EP-hez és egy visualiser érkezik még. A Harmóniával mutatkozott be új gitárosunk, Graczár Dávid, így mindenképpen meg akartuk őt mutatni a világnak egy image klip keretein belül, amit Bikali Sanyi csodás operatőri munkájának, és Mirtse Kori varázslatos vágásának, színkezelésének és effektelésének köszönhetünk.

fellenghajnalep.jpg

Az összeköltözés történéseit bemutató Mesével új vizekre eveztünk, hiszen a címe miatt egy igazi mesebeli hangulatot szerettünk volna teremteni, amihez a Mazsó Animation csapatnak nem lehetünk elég hálásak. A tőlünk egyáltalán nem megszokott dalhoz egy nagyon egyedi és látványos videóanyagot sikerült összehozniuk.

A Város ismét Sanyinak, Korinak, illetve a klipben szereplő barátainknak köszönhetően egy nagyon kellemes és abszurd városi kiruccanást örökít meg, Karai Anna főszereplésével.

A most, az EP-vel megjelenő szerelmes Láng szöveges videója pedig a Mazsó Animation csapat által alkotott animációs anyag, ami szintén tökéletesre sikeredett és illeszkedik a dal érzésvilágához.

A felvételek, mixing, producing Horváth Botond Barnabás érdeme, míg a master Stámusz Ferencnek köszönhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1117959330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum