RockStation

Hammer Of Doom Festival XV

Epicus Doomicus Universalis

2022. október 31. - magnetic star

hammer-of-doom-xv-2022-billing-komplett.jpg

Két év kihagyás után november 18-án és 19-én ismét lesújt a balsors pörölye Bajorországban. Az utolsó eseményen történetesen ott voltunk, és a folytatásra megint olyan fellépőgárdát rittyentettek a szervezők, amely képes lesz feledtetni az elmúlt döglött időszakot.

A megszokott helyen, vagyis a würzburgi Posthalléban tartandó fesztivál nagy erénye, hogy nem mennyiségileg igyekszik pótolni a kétesztendős kiesést – értsd: továbbra is ragaszkodik a kétnapos terjedelemhez, és nem zsúfolja túl a programot –, hanem a hagyományokhoz méltó minőségi felhozatallal.
A péntek este felfogható amolyan kedvcsinálónak a szombati szeánszhoz, lévén rövidebb. Viszont hazai részről az Ophis, az Iron Walrus (előbbi két, utóbbi „csak” egy évtizede küzd az undergroundban), illetve az irányzat mai germán zászlóvivőjének tekinthető Atlantean Kodex, az ír Death The Leveller, na meg az okkult rock amerikai alapbandája, a Coven sem átlagos összeállítás így együtt. Szombaton azonban a Candlemass és a néhai Eric Wagner emléke előtt tisztelgő The Skull – az énekesi poszton az egykori C.O.C. frontember Karl Agellel, és Scott Reagers (Saint Vitus) is mikrofont ragad majd – a stílus minden igaz hívét garantáltan megtérdelteti. Hozzájuk társul a szintén patinás Spiritus Mortis, a pszichedelikus / stoner vonalról érkező Villagers Of Ioannina City, no meg a doom metal friss német, angol, valamint USA-beli képviselőinek színe-java.

A legfontosabb részletek ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1517963666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum