RockStation

Albumsimogató: Down II: A Bustle in Your Hedgerow (Elektra Records, 2002)

Lefelé, csakis lefelé!

2022. március 13. - KoaX

down_ii.jpg

Hihetetlen, de a kettes számú Down lemez is idén lesz húsz éves. Az extra hosszú, tizenöt dalt tartalmazó lemez kiállta rendesen az idő próbáját, a mai napig az egyik kedvenc lemezünk. Nem is volt kétséges, hogy eme jeles alkalomból megemlékezünk az albumról: II: A Bustle in Your Hedgerow, hajrá!

Tovább

Jonathan Davis elárulta, szerinte melyik a leggyengébb Korn-dal

korn_2021_2.jpgA Korn pályájában van egy hullámvölgy, ezt körülbelül Head távollétével lehet körülírni, már ha nagyon tágra akarjuk tenni ezt az időszakot. Ezzel azért minden bizonnyal kevés rajongó tud ellenkezni. Persze a nevezett "gyengébb" korszakban is készültek erős nóták, ahogy a közös periódus alatt is szellősebb tételek, mégis fura módon az énekes, Jonathan Davis szerint az egyik fénykori, még promós kislemezen is kihozott tételük a leggyengébb alkotásuk.

Tovább

Ozzy és Sharon Osbourne is felbukkan Yungblod új klipjében

yungbludozzy-1024x650.jpg

Bevalljuk az őszintét, hogy a brit poppunker (?!) Yungblud nevét akkor hallottuk először, amikor a Bring Me The Horizon Post Human című EP-jén feltűnt vendégként. Valószínűleg most sem került volna a látókörünkbe, ha az idén a Volt Fesztiválon is fellépő előadó új klipjében nem bukkanna fel egy híres páros, Ozzy és Sharon Osbourne személyében. A The Funeral című dal videója alább csekkolható.

Tovább

Mit parodizálsz? Nu metalt? Az igen!

violentinzident.jpgKi lehet parodizálni a nu metalt? Van, aki szerint eleve egy vicc (legalábbis nem metal) ez az irány, de ez maradjon egyéni ízlés kérdése, azért elég sokan szeretik ezt az egykor szebb napokat is látott műfajt. Visszatérve az eredeti kérdésre: bizony, hogy ki lehet, mert azért meg voltak a maga egyedi, néha vicceske dolgai a zenekaroknak, amit könnyű pellengérre állítani. A The Violent Inzident bemutatkozó anyaga, a This Is Nu-Metal! pedig ezeket a jellegzetességeket szedi csokorba és rakja görbe tükör elé. A menüben előkerül majd a Korn, a System Of A Down, a Limp Bizkit, a Papa Roach, de még a Roots korszakos Sepultura is, sok egyéb más akkori csillag is. Íme három ízelítő tétel, a Nu-Metal! és a Brazil Is Great, és a Triggered! (The Snowflake Anthem), teljes korong április 1-én érkezik. Higgyétek el, érdemes várni!

Tovább

The Eaters And The Eaten - Itt egy új Misery Index-dal

misery_index_2022_1.jpg

Ahogy korábban is írtuk Complete Control címmel május 13-án jelenik meg a marylandi death/grind alapvetés, a Misery Index új lemeze. Ennek első előzetese The Eaters And The Eaten címmel jelent meg, hozzá egy ütős videóval. Az új lemez keverését Will Putney (Body Count, Every Time I Die) végezte, a maszter pedig Jens Bogren munkája.

Tovább

Hallgasd meg a Ghost új albumát!

ghost_hysteria_slider-980x600.jpg

Minden Ghost rajongó tudja, hogy nagy nap a mai, lévén ma jelent meg a svédek új albuma Impera címmel, amely alább meg is hallgatható. A megjelenést egy élőben közvetített előadással is megünnepelték, melyben a Kaisarion, a Call Me Little Sunshine, a Hunter’s Moon és a Spillways dalokat adták elő, sőt akik YouTube Premium előfizetők az Enter Sandman feldolgozását és Dance Macabre-t is megkapták. Ha valakit ezek is érdekelnek alább megtalálják.

Tovább

Újabb metalos film érkezik a Netflixre

metallords.jpgA Trónok Harca sorozat mögött álló egyik arc, D.B. Weiss felügyelete alatt készül, készült el a hamarosan a Netflix kínálatába kerülő Metal Lords. A középsuliban játszódó zenés dráma(?)-vígjáték trailere már elérhető, a zenéért nem más felelős, mint maga Tom Morello (Rage Against The Machine, Prophets Of Rage). Az alkotás április 8-tól lesz "éles".

Tovább

Rise From Ruins - Új dal az Absent In Body elnevezésű szupergruptól

absent_in_body.jpeg

Ahogy az elmúlt hetekben már többször írtuk, Plague God címmel március 25-én a Relapse gondozásában jelenik meg az ex-Sepultura dobos, Igor Cavalera és a Neurosis gitárosa, Scott Kelly, valamint az Amenra gitárosa, Mathieu J. Vandekerckhove és énekese, Colin H. Van Eeckhout által életre hívott Absent In Body debütáló albuma. Erről harmadik előzetesként már itt is van a Rise From Ruins tétel, a másik kettővel karöltve.

Tovább

Cyberhex - Új dal a Motionless In White-tól

motionless_in_white.jpg

A gót/indusztriál/modern metal keverékével leírható zenét játszó Motionless In White hamarosan új albummal jelentkezik. A június 10-én a Roadrunner gondozásában megjelenő Scoring The End Of The World címet viselő album első előzeteseként a Cyberhex című dal érkezett meg, melyben az ex-Cradle Of Filth billentyűs/énekesnő, Lindsay Schoolcraft működik közre. A dal mellett lemezborítót és dallistát is tudunk mutatni.

Tovább

Megérkezett a Rammstein új dala, a Zeit!

rammstein_2022.PNG

Kiadta következő nagylemezének az első előzetes dalát a Rammstein. A Zeit és a hozzá készített videó, melyet Robert Gwisdek rendezett az alábbiakban nézhető meg. A banda hasonló című nagylemeze április 29-én jelenik meg. Az album borítóját és a booklet fotóit a kanadai rocklegenda és legalább annyira jó fotográfus Bryan Adams készítette. Már csak egy kérdésünk van: ez volt-e az a dal, amit kiküldtek az űrbe?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum