RockStation

Megérkezett a Rammstein új dala, a Zeit!

2022. március 10. - theshattered

rammstein_2022.PNG

Kiadta következő nagylemezének az első előzetes dalát a Rammstein. A Zeit és a hozzá készített videó, melyet Robert Gwisdek rendezett az alábbiakban nézhető meg. A banda hasonló című nagylemeze április 29-én jelenik meg. Az album borítóját és a booklet fotóit a kanadai rocklegenda és legalább annyira jó fotográfus Bryan Adams készítette. Már csak egy kérdésünk van: ez volt-e az a dal, amit kiküldtek az űrbe?

A Zeit címet viselő lemez április 29-én jelenik meg, a címadó dal pedig már elérhető minden digitális streaming felületen, sőt, hamarosan 10”-es vinylen és CD-n is. A dalhoz készült klipet Robert Gwisdek színész-zenész rendezte, akinek ez az első közös munkája Till Lindemann-nal és zenekarával.

A Zeit-ban az ünnepélyes zongora és az angyali hangokat idéző kórus izgalmasan keveredik a frontember feszes baritonjával. A dal a transzcendencia és a múlandóság témájával foglalkozik; azzal, hogy mennyire kétségbeesetten kapaszkodunk a boldog pillanatok utolsó morzsáiba.

A rajongók hamarosan három verzióban is meghallgathatják a zenekar visszatérő dalát: az eredeti mellett a Grammy-jelölt Ólafur Arnalds írt egy neo-klasszikus változatot, a korábban Norah Jonesszal és Max Richterrel is együtt dolgozó producer, Robot Koch pedig egy elektronikus verziót készített a Zeit-ból.

Csaknem harmincéves fennállása alatt a Rammstein több mint 20 millió albumot adott el, élő fellépéseik pedig az azonnal felismerhető látványvilág és showelemek miatt az évek során igazi kuriózummá váltak.

Az április végén megjelenő lemezből több változat is készül: a standard CD mellett egy 20 oldalas könyvecske is lesz, a deluxe kiadásban pedig egy 56 oldalas füzet, maga a csomagolás pedig hat panelből áll majd. A Zeit természetesen megjelenik dupla LP-n is, amelyhez egy szintén húszoldalas nagyalakú booklet készül. A lemez anyagát a franciaországi St. Rémy de Provence-ban rögzítették Olsen Involtini producerrel együtt, akivel előző, cím nélküli albumán is közösen dolgozott a zenekar.

Az albumborító fotójának nemcsak a helyszíne különleges (az együttest a berlini Aerodinamikai Parkban kapták lencsevégre, a légi kutatások központjaként szolgáló Trudelturm torony lépcsőjén), hanem a fotós is, aki a többszörös Grammy-díjas Bryan Adams volt.

ramm_zeit.jpgzeit.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4217775982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.03.11. 06:08:11

Jó, nagyon jó a klip.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum