RockStation

Albumsimogató: Def Leppard – Adrenalize (Phonogram, 1992)

A Hysteria kistestvére?

2022. január 16. - moravsky_vrabec

defleppard_adrenalizecd.jpg

Idén már 30 éves az Adrenalize, a lemez, amivel megszerettem a Def Leppard zenekart. Egyúttal egy korszak végét is jelentette számukra, miközben a hihetetlenül népszerű Hysteria album árnyékában kevesebb figyelmet kapott és kap ma is. Terjedelmes nosztalgia-iromány, illetve ismeretterjesztés következik – ahogy nézzük.

Tovább

Feldolgozáslemezre készül Udo Dirkschneider

udo_1.jpgMy Way címen egy jó erős, tizenhét dalos feldolgozáslemezzel jelentkezik Udo Dirkschneider. A teuton fémlegenda nem meglepő módon olyan számokat szed elő az anyagon, amiknek előadói hatással voltak rá, viszont külön érdekesség, hogy nem csak a metal berkeiből válogatott az öreg. Így a kvázi alap zenekarok (Rainbow, Led Zeppelin, AC/DC) mellett lesznek érdekesebb tételek is, elég csak átmazsolázni a már nyilvános dallistát.

Tovább

Mégis ötös felállásban turnézik a Judas Priest

Andy Sneap visszakerült a turnéfelállásba

judaspriest-10.jpg

Pár napja jelentette a Judas Priest, hogy négyes felállásban kezdi meg turnéját és Andy Sneap turnégitáros (aki mellesleg a csapat készülő lemezének producere is) nem tart velük. A bejelentés szerint, ahol tud csatlakozik hozzájuk a betegsége miatt a turnézással felhagyott Glenn Tipton gitáros is. Andy Sneap egyenesen kiábrándítónak nevezte a döntést, de a legnagyobb felháborodás a rajongók körében alakult ki, akik már azt találgatták, hogy az ikergitáros szólók egyik része sávról megy-e majd, vagy ritmusgitár nem fog szólni a szólók alatt. /Fotó: Máté Évi/

Tovább

MINDLESS SINNER - MISSIN’ PIECES újrakiadás (Delta Recording/Pure Steel Records, 1989/2021)

mindless_sinner.png

A német Pure Steel Records az újdonságok megjelentetése mellett rendszeresen kutatja a nyolcvanas évek elfeledett, netán a maguk idején is csak a beavatottak körében ismert zenekarait. A fókusz persze a kiadónál a hagyományos metal vonalon van, de néha bekerülnek a képbe a hard rock vagy a speed/thrash irányzat egykori képviselői is. A németek lelkesedése esetenként négy évtizede inaktív zenekarokba is képes új életet lehelni. A szűrőn pedig alkalmanként fennakadnak olyan egykori albumok is, melyek esetében csak a csillagok szerencsétlen állásán múlhatott, hogy nem szereztek szélesebb körű ismertséget az alkotóiknak.

Tovább

Újra támad a moszkvai medve

Új dal a Siberian Meat Grindertől

siberian_meet_griender.jpg

Join The Bear Cult címmel jelenik meg április 22-én jelenik meg a hazánkban is gyakran megforduló crossover/hardcore/thrash vonalas moszkvai Siberian Meat Grinder új albuma. A lemezről már a második előzetes jön ki, melynek címe Into The Grinder,. Ezt, valamint a korábban megjelent Immolate Them Allt  a tovább után találjátok.

Tovább

Hivatalos: április elsején jön a Meshuggah új lemeze!

0meshuggah20019_02_eredmeny.jpgMegtörtént a napok óta levegőben lógott bejelentés: igen, hamarosan érkezik a Meshuggah legújabb nagylemeze! Az Immutable című korong április 1-én szabadul majd el, az előrendelések január 28-tól indulnak. Mint ismeretes, a tervek szerint nyáron a Fezenre látogató svédek újra a klasszikus felállásban nyomják, igaz az albumon Fredrik Thordendal feladata mindössze a szólók leszállítása volt.

Tovább

Rock Believer - Itt a Scorpions új lemezének címadó dala!

scor2019.jpgRendesen dübörög a promó gépezet a Scorpions körül, a stúdiós kisfilmek mellett javában szállingóznak a hamarosan megjelenő lemez promós dalai is. A legújabb kiszemelt "áldozat" a címadó tétel, a Rock Believer lett, ezt az alábbiakban találjátok meg. Aztán hogy a nagy halasztgatások közepette lesz-e budapesti koncert, még várjuk ki, de az album február 22-én biztosan megjelenik.

Tovább

ELMARAD a Napalm Death koncert (is)

ndtour22.jpg

Kezdődik, folytatódik, vége lesz egyszer? A lényeg, hogy, aki fellátogatott a méltán híres Napalm Death Hungary blogra az láthatta, hogy Csiga megírta már a hírt. Az A38 honlapján a koncert neve mellett az szerepel, hogy az esemény ELMARAD. Nem tudjuk, hogy lesz-e pótlás, vagy végleg törölték a bulit. A hivatalos közleményre még Mi is csak várunk, hogy mi is lesz. Addig is...

Tovább

King Buffalo - Acheron (2021)

Trip hátán trip

king_buffalo_acheron.jpg

A tavalyi év egyik, ha nem a legnagyobb meglepetése számomra  az amerikai, egészen pontosan Rochesterből származó King Bufallo volt. Előtte még nem hallottam róluk soha, és így tolták a képembe a The Burden of Restlessness elnevezésű albumukat, ami totál levitte a fejem. De nem teketóriáztak, még az év végén kihoztak egy újabb lemezt, Acheron címmel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum