RockStation

"Már 2006-ban meg kellett volna válni Serjtől"

2023. január 04. - theshattered

soad-clementeruiz-2020.jpgVan olyan ember, aki számára újdonság lenne a System Of A Down belső hatalmi harca, viszálya? Ugye, hogy nem. Ennek a következő fejezetét éppen John Dolmayan nyitotta meg, aki a Battleline Podcastnak adott interjújában egyenesen odáig jutott, hogy a már a Mezmerize / Hypnotize duót sem akaró sógorát, Serj Tankiant 2006-ban ki kellett volna rakni és helyette mással folytatni a zenekart. De vajon mi lett volna belőle?

John Dolmayan: "Serj sokáig nem akart a zenekar tagja lenni. Hogy őszinte legyek, talán már 2006-ban meg kellett volna válni tőle. Többször nekifutottunk a próbálásnak és lemezírásnak, de olyan szabályrendszerek kerültek elő, amiket meglehetősen nehezen lehetett betartani és fenntartani azt az egységet, ami a System Of A Downt jelentette. Így végül nem jutottunk dűlőre egyáltalán. Ez részben Serj hibája, részben az én hibám, de ugyanúgy Shavóé és Daroné is. Ha van egy zenekarod, amiben a csapat nagy része egyet gondol, egy személy pedig teljesen mást, elég nehéz úgy összeülni és zenét írni, hogy közben arra gondolsz, hogy az a személy kell-e egyáltalán oda.

Szerintem folytatnunk kellett volna és ha Serj nem akart volna akkoriban a zenekar tagja lenni, akkor továbblépni és menni előre valaki mással. De ez van, amikor lojális vagy és nagyon szeretnéd, hogy működjön a dolog. Olyan dolgokat tartasz szem előtt, melyek károsak a zenekar egysége, vagy a helyzet egészsége szempontjából. Talán jobb lett volna, ha egy másik énekessel megyünk tovább, felveszünk vele egy-két albumot, írjuk a dalainkat, majd a későbbiekben visszahozzuk Serj-t, ha ő is akarja. Lehet jobb lett volna. De mivel ez nem történt meg, elpazaroltunk olyan tizenöt-húsz évet a várakozással.

És ezt jól látni abból, ha meghallgatod bármelyikünk side projektjét. Egyik sem üti a System szintjét. Valójában nagy része szerintem egyáltalán nem is jó. Ha odarakod amellé, amit a Systemmel, közösen csináltunk, érteni fogod, miért fontos a csapategység és hogy a bizonyos tehetségek egységének, valamint annak a bizonyos varázslatnak miért van akkora jelentősége."

Ti el tudtatok volna képzelni egy Serj nélküli SOAD-ot?

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr918017894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum