RockStation

Rock Nuggets Vol2. / Metalite - Live at Sweden Rock Festival 2022 EP (AFM Records, 2022)

2023. január 06. - moravsky_vrabec

metalite_band2022.jpg

Metalite egy nem túl régi svéd power metal zenekar, markáns elektronikus elemekkel, és dallamos női énekkel.  Amúgy a dobosuk is lány, de ez most kevésbé kardinális információ.

Eddig három lemezt készítettek, a szóban forgó koncert EP-t kis rosszindulattal akár időhúzó kiadványként is felfoghatjuk. A legutóbbi albumuk, az A Virtual World (kritika ERRE) után egy rövidebb turnéra is elmehettek, aminek megkoronázása a Sweden Rocks-fellépés volt. Ennek állít emléket ez a négytételes, alig negyedórás középlemez, amin a himnikus-heroikus dalaikra fókuszáltak. Személyes kedvencem, a Beyond the Horizon nem szerepel rajta, de a két legnépszerűbb slágerük (We Bring You the Stars és Far from the Sanctuary) igen. Együtt-éneklős, azonnal ragadó refrének jellemzik mind a négy dalt, ahogy ez egy fesztiválon el is várható. Az új album már készül, addig is ha kell egy kis instant pozitivitás, és nem zavar a sok samplerről játszott szinti, vagy esetleg Amaranthe rajongó vagy, hallgass bele! És még valami: a Cloud Connected saját dal, nem In Flames feldolgozás.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1018018534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum