RockStation

Megjelent a Måneskin új albuma, a Rush!

2023. január 25. - rockstation

maneskin-kerrang-cover-feature-september-2022-credit-fabio-germinario.jpgA világszerte ismert rock szenzáció, a Måneskin megjelentette várva várt harmadik albumát RUSH! címmel, mely már meghallgatható vagy megvásárolható ide kattintva. Az albumon megtalálhatók a korábbi „Supermodel” és a „The Loneliest” című slágerek, valamint a legújabb kislemezdal, a „Gossip” Tom Morello közreműködésével. Megjelenése után azonnal az iTunes eladási lista #1 pozíciójába ugrott 20 országban, köztük Amerikában, Olaszországban, Franciaországban, és Top 20-as pozíciót ért el további 39 országban, például Angliában és Japánban, ahol mindkét helyen #3 lett.

Az album producerei nagyrészt Max Martin és Fabrizio Ferraguzzo voltak, a 17 dalos műremeket Los Angelesben, Olaszországban és Tokióban vették fel. Az albumon egyaránt hallhatók angol- és olasz nyelvű dalok, köztük a korábban megjelent kislemezek is, a kaliforniai hangzást és fülbemászó modern rock groovokat felvonultató „Supermodel”, a hihetetlen „Mammamia”, és a legutóbbi, nagy ívű, old-school rock ballada, a „The Loneliest”.

A megjelenésre a banda egy esküvővel egybekötött partyt adott Rómában, a Palazzo Brancaccioban, abban a városban, ahol a Måneskin személyes és zenei kapcsolata megszületett a tagok között. Mind a négy bandatag, Damiano DavidVictoria de AngelisThomas Raggi és Ethan Torchio szimbolikusan összekötötte az életét a többiekkel egy négyes esküvő formájában, hogy örök hűséget fogadjanak egymásnak, ahogy a zenekar egyre jobban meghódítja a világot és újabb szédítő magasságokba érnek.

A bulira meghívtak minden olyan embert, aki kulcsfontosságú volt a sikerükben és rock iránti szeretetükben, köztük a ceremóniamesteri szerepet is játszó Alessandro Michelet, valamint olyan hírességeket, mint Baz Luhrmann, Machine Gun Kelly, Paolo Sorrentino, Sabrina Impacciatore és sokan mások.

Az album érkezésével egy időben folytatódik a LOUD KIDS világkörüli turné is. A 2023-as turnédátumok februártól májusig tartanak, mely idő alatt 32 dátumon több mint 500.000 rajongó előtt fognak játszani.

maneskinrush.jpg

RUSH! dallista:

1 Own My Mind

2 Gossip Feat. Tom Morello

3 Timezone

4 Bla Bla Bla

5 Baby Said

6 Gasoline

7 Feel

8 Don’t Wanna Sleep

9 Kool Kids

10 If Not For You

11 Read Your Diary

12 Mark Chapman

13 La Fine

14 Il Dono Della Vita

15 Mammamia

16 Supermodel

17 The Loneliest

LOUD KIDS turné dátumok:

Február 23. - Pesaro, Olaszország - Vitrifrigo Arena SOLD OUT

Február 25. - Torinó, Olaszország - Pala Alpitour SOLD OUT

Február 27. - Amszterdam, Hollandia - Ziggo Dome (korábban: AFAS LIVE) SOLD OUT

Március 2. - Brüsszel, Belgium - Forest National SOLD OUT

Március 3. - Brüsszel, Belgium - Forest National SOLD OUT

Március 6. - Berlin, Németország - Mercedes Benz Arena SOLD OUT

Március 10. - Köln, Németország - Lanxess Arena SOLD OUT

Március 13. - Párizs, Franciaország - Accor Arena (korábban: Zenith) SOLD OUT

Március 16. - Bologna, Olaszország - Unipol Arena SOLD OUT

Március 17. - Bologna, Olaszország - Unipol Arena SOLD OUT

Március 20. - Firenze, Olaszország - Nelson Mandela Forum SOLD OUT

Március 21. - Firenze, Olaszország - Nelson Mandela Forum SOLD OUT

Március 24. - Róma, Olaszország - Palazzo dello Sport SOLD OUT

Március 25. - Róma, Olaszország - Palazzo dello Sport SOLD OUT

Március 28. - Nápoly, Olaszország - Palapartenope SOLD OUT

Március 29. - Nápoly, Olaszország - Palapartenope SOLD OUT

Március 31. - Bari, Olaszország - Palaflorio SOLD OUT

Április 3. - Milánó, Olaszország - Mediolanum Forum SOLD OUT

Április 4. - Milánó, Olaszország - Mediolanum Forum SOLD OUT

Április 6. - Milánó, Olaszország - Mediolanum Forum SOLD OUT

Április 11. - Barcelona, ​​Spanyolország - Palau Saint Jordi SOLD OUT

Április 26. - Zurich, Svájc - Hallenstadion (korábban: Halle 622) SOLD OUT

Április 28. - Bécs, Ausztria - Wiener Stadthalle SOLD OUT

Április 30. - Esch-sur-Alzette, Luxembourg - Rockhal SOLD OUT

Május 2. - Koppenhága, Dánia - The Royal Arena

Május 5. - Milánó, Olaszország - Mediolanum Forum SOLD OUT

Május 8. - London, Nagy-Britannia - The O2 Arena (korábban: O2 Academy Brixton) SOLD OUT

Május 12. - Varsó, Lengyelország - Torwar Hall SOLD OUT

Május 14. - Prága, Csehország - O2 Arena (korábban: Malá Sportovní Hala)

Május 16. - Budapest, Magyarország - Budapest Arena (korábban: Barba Negra)

Május 18. - Riga, Lettország - Arena Riga

Május 19. - Tallinn, Észtország - Saku Suurhall SOLD OUT

A MÅNESKIN-ről:

„Egy Hiteles Erő…, mely megfiatalítja a rock ’n’ rollt a legújabb generáció számára” írták a Måneskinről, mely egy kritikusok által is elismert 4 tagú rock banda, akik Róma utcáin kezdték a zenélést tinédzserként, és most, csak néhány évvel később egy elbűvölő zenészekből álló pengeéles csapattá váltak, akiket széles körben a Rock zene világkörüli újjáéledésének egyik vezéregyéniségeként üdvözölnek. A zenekarnak eddig 320 zenei minősítése van világszerte (köztük 48 Arany, 253 Platina és 18 Gyémánt lemez). Az utóbbi évben a banda 7 milliárd dallejátszást generált, miközben #1 pozíciót értek el számos országban és a Global chartjain a különböző digitális zenei platformoknak, illetve 2021 második legtöbbet pörgetett TikTok dala is az övék volt. A csapat meteorikus felemelkedése tovább folytatódott 2022-ben, miután felléptek a Saturday Night Live műsorban és a The Los Angeles Times azt írta róluk, hogy „Amerika Új Kedvenc Rock Bandája”, megnyerték a Best Alternative Video díját a VMA-n, a Top Rock Dal díját a Billboard Music Awards-on, a Legjobb Új Alternatív Előadó díját az iHeart Radio Music Award-on (és jelölték őket a Legjobb Csapat kategóriában is), és további díjeső hullott rájuk világszerte, köztük Japánból, Spanyolországból, Lengyelországból, Magyarországról (Fonogram díj - Az év külföldi hard rock vagy metal albuma vagy hangfelvétele) és Finnországból, valamint további 19 jelölést is szereztek világszerte, köztük a Brit Awardson, az NME Awardson, a Kerrang Awardson, a Swiss Music Awardson is. Ők az első olasz művészek, akik megnyerték a „Legjobb Rock” díjat az MTV Europe Music Awardson. Az elmúlt nyáron a Måneskin hozzájárult az „If I Can Dream” egyedi feldolgozásával az ELVIS mozi #1 filmzenéjéhez is. A Max Martin által készített „Supermodel” című slágerük nemrég meghaladta világszinten a 238 millió lejátszást, Top 20-as pozíciókat ért el 17 ország rádiós listáján, és 5 héten át vezette a Billboard Alternative slágerlistáját is. A banda folytatja győztes státuszának megerősítését 2023-ban is, miután nemrég jelölték őket a Legjobb Új Előadó kategóriában a Grammy Awardson és a Kedvenc Rock Dal kategóriában az AMA Awardson. Ezzel párhuzamosan a zenekar hírneve, mint a vezető „MUST-SEE LIVE” rock banda minden egyes fellépésükkel tovább nő. 2022-ben domináltak a világ színpadjain, köztük olyan helyszíneken, mint a római Curcus Maximus, a Lollapalooza, a Rock am Ring, a Summer Sonic és a Rock in Rio fesztiválok.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8218033334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum