RockStation

Koponya hegyek, hova legyek? - Ezt rejti a januári Metalhead Box

2023. április 23. - theshattered

metalheadbox.jpgAz 2023-as év első Metalhead Boxában elszaporodtak a koponyák, szinte minden elemen megjelenik valamilyen formában. De hogy miként? Mutatom!

Tovább

Erich Maria Remarque - Nyugaton A Helyzet Változatlan (Alexandra Kiadó, 2023)

tudum-masolata.jpg

Szeretett műfajunk ezer szállal kötődik a háborús tematikához. Hogy kizárólag a címnél, azaz a kortársak által Nagy Háborúként emlegetett első világháborúnál maradjunk, elég csak az Iron Maidenre, a Motörheadre, a Sabatonra vagy a hazai Age Of Agony nevére gondolnunk.

Tovább

Ignorance - Itt egy újabb dal a The Devil Wears Prada deluxe újrakiadásáról

the-devil-wears-prada-2023.jpgMint ismert, május 5-én újra megjelenik, illetve új kiadást kap a The Devil Wears Prada tavalyi nagylemeze, a Color Decay. Az extra dalokkal rendesen megtöltött anyagról most az Ignorance került ki, persze videóval körítve. Lentebb a borító és dallista mellett maga a videó és a korábban kiadott Reaching is megtalálható.

Tovább

Necrophobic - Bloodhymns (Hammerheart Records/Century Media, 2002/2022)

A kortárs undergroundban is megállná a helyét

71u33zv8g7l_uf1000_1000_ql80.jpgA 2022-es újrakiadás sorozat okán tavaly májusban már megemlékeztem a svédek 2006-os keltezésű, Hrimthursum című korongjáról, októberben pedig a debütáló The Nocturnal Silence-ről ejtettem pár szót. A sorozat azóta folytatódott, melynek keretében a Century Media lépésről lépésre szolgáltat igazságot a manapság már csak némi utánjárással, kéz alól beszerezhető Necrophobic lemezeknek.

Tovább

Bemutatta az új lemezének címadóját a The Amity Affliction

the-amity-affliction-march-2023-promo-credit-tom-barnes.jpgMár a negyedik friss dalát mutatja a május 12-én megjelenő új lemezéről a The Amity Affliction. Az ausztrál metalcore harcosok ezúttal a korong címadó-, egyben záródalát, az inkább balladai hangnemet megütő, persze mötálból is merített, Phemmel közös Not Without My Ghostsot adták át a nagyközönségnek, ehhez pedig egy videót is készítettek. Íme a részletek!

Tovább

Klipet készített az összes új dalához a Metallica

338679939_958149868513895_1468618325899364265_n.jpg"Tessék választani!" - Mondja a kereskedő és így van a Metallica is. A friss lemezét a múlt héten kiadott legendák a teljes lemezhez, azaz minden dalhoz készítettek egy-egy videót, ezeket az alábbiakban találjátok. Ha ez nem lenne elég, vannak a zenekar YouTube csatornáján még olyan megoldások is, mint hagyományos lemez lejátszási lista, vagy dalszöveges videók francia, német, olasz, japán, koreai, spanyol, portugál és persze angol nyelven. Szóval lehet nézelődni, szemezgetni. A kiszolgálásra nem lehet panasz.

Tovább

War Time - Igazi harci kedvvel lendít nyakon a Bleeding Through

bt2023.jpgÚj dalt mutatott a következő nagylemezén dolgozó Bleeding Through. A metalcore vonalról indult, azóta a dallamok mellé néha blackes, blastbeates ízeket is csempésző brigád friss szerzeménye a War Time címet viseli és hát tényleg olyan, mintha most készülnének leigázni valamit. De hogy is van ez? Mutatjuk!

Tovább

Dührohamként pusztít el a The Acacia Strain új dala

acacia2023.jpgNem sokkal lépi át az egyperces küszöböt az egyszerre két nagylemez kiadására készülő The Acacia Strain legújabb dala, a Chain, viszont azalatt mindent visz. A Jacob Lillyvel (Chamber) közösen kiadott tétel még Vincent Bennett szerint is az eddigi legkeményebb daluk (pedig aztán elég erős a mezőny), szóval tessék felkötni a gatyeszt! A két album, melyek május 12-én jelennek majd meg, a Step Into The Light és a Failure Will Follow címeket viselik majd.

Tovább

A jövő héten új dal jön a Bring Me The Horizontól

bring-me-the-horizon-december-2021-promo.jpgA tavalyelőtt kiadott DiE4u és a tavalyi sTraNgeRs után újabb dal kiadására készül a Bring Me The Horizon (nem igazán kapkodnak). A valamikor megjelenő második Post Human EP-re szánt, összességében könnyedebb anyagról kipattintott LosT című dalt május 4-én tervezik bemutatni, az apróbb részletek viszont már csöpögtetik. Nem mellékes infó, hogy Oli Sykesék június 1-én Budapestre jönnek, a Sportarénába szervezett bulin a Spiritbox fog bemelegíteni nekik.

Tovább

Wargod - Új csapást mér az Immortal

immortal2022a-1536x979.jpgEgy hónap van hátra az Immortal új albumának, a War Against Allnak a megjelenéséig, egész pontosan május 26-ig kell vágni azt a képzeletbeli cetlit. A Demonaz által összerakott és egyelőre ismeretlen zenészekkel felvett albumról ez már a második előzetes tétele az egykor azért nagyobb egységet mutatott csapatnak, az első promós dal a címadó volt. Jó lesz azért a lemez?

Tovább

Megjött a David Ellefson-féle Dieth harmadik dala

diet.PNGDon't Get Mad ... Get Even! címen bemutatta a legújabb lemezelőzetesét a Dieth. A David Ellefson (ex-Megadeth), Guilherme Miranda (ex-Entombed A.D.) és Michał Łysejko (ex-Decapitated) alkotta death/thrash brigád június 2-án hozza majd ki a bemutatkozó anyagát, ennek a címe To Hell And Back lesz. Mutatjuk a fontosabb részleteket!

Tovább

RockNuggets Vol49. / Numerical Control Society - Moonshot (2023)

Kontrollált hangcunami

numerical_1.jpg

Amerika méretéből adódóan is sok lehetőséget rejt. Így előbb utóbb a nagy számok törvénye alapján belebotlunk egy-egy zenekarba, akik szimpatikusak lesznek a számunkra, vagy olyat alkotnak, amit mindenképpen meg kell említeni. A Numerical Control Society is ebbe a kategóriába tartozik, akik most hozták ki legújabb Moonshot elnevezésű EP-jüket

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum