RockStation

RockNuggets Vol50. / MuN - Nhemis (2023)

2023. április 21. - KoaX

mun.jpg

Ha a lengyel rock/metal zenéről esik szó, nekem elsőre mindig a Behemoth és Nergal ugrik be. Azonban vannak itt még igazi csemegék a zene eltökélt híveinek. Itt van például a MuN zenekar, akik most hozták ki a negyedik nagylemezüket. Mi meg eddig semmit se tudtunk róluk.

Kivételesen a lengyel ötös nem stoner zenekar! Mindenki fellélegezhet, pedig stoner zenével foglalkozó csatornán akadtam a nyomukra. A srácokra sokkal inkább jellemző az a progresszív és egyedi megközelítés, mint a svéd Opeth-ra. A zenekar első lemeze 2016-ban jelent meg, a Nhemis pedig már a negyedik a sorban. Összesen nyolc dalt tartalmazz és a játékideje valamivel több, mint negyven perc. Remekül váltogatják a könnyedebb témákat, amiket eléggé markáns gitárok és nagyon kemény ordítás, hörgés kísér. Néhol érzek egy erős Fear Factory hatást is, noha ahhoz azért sokkal sterilebb hangzásra lenne szüksége a zenekarnak, hogy ez előtérbe kerüljön. Nem mondom, hogy az év albumát hozták össze a srácok, de tény, hogy kiemelkednek a többi zenekar közül. Egy komolyabb kiadóval sokra fogják még vinni.

45kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7318101772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum