RockStation

Trendváltások a rockzenében - ...és a jövő

2024. január 07. - theshattered

snapshot_18.jpgMegfigyeléseim szerint a rockzene körülbelül tízévenként megújul, legalábbis más irány, más zenekarok lesznek a "menők". Ez persze egyéni megfigyelés, lehet véletlen sincs így, én mégis elmagyarázom, mire is gondolok. A videóban átveszem a rockzene múltját, jelenét és megpróbálom a jövőre vonatkozó gondolataimat is kifejteni, szóval remélem, tetszeni fog a móka. Fontos, hogy lehetetlen lenne minden stílust és minden zenekart felsorolni a példákban, így tudom, hogy maradt ki még ez-az, de amúgy meg két órás lenne a videó. Az talán meredek lenne.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6418296673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kútmester 2024.01.07. 16:53:53

Ezt a túlzott progresszivitást fogják kicsit feelingesebbé, dalamosabbá vagy ha kell zúzósabbá tenni, hogy az emberek ne csak rácsodálkozzanak hanem rá is mozduljanak a zenére. Egyébként a metaltól behozhatnak teljesen idegen hangszereket, stílusokat, bármit, mint ahogy már be is hoztak.
Erről jut eszembe, van ugye az Apocalyptica akik csak csellóval (most már dob is van) csinálják a metált és senkinek nem jutott eszébe egy olyan, mondjuk death metal zenekart létrehozni,ahol a cselló együtt zúzna a gitárral és akkor még egyéb hangszereket meg se említettem.
Vagy old school death metalt játszani csak tiszta énekkel. Persze valami öblösebbel. Akár operásabban.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum