RockStation

Nem csak a hörgésről szól az új Opeth album!

2024. szeptember 17. - moravsky_vrabec

opeth2024.jpg

Az Opeth új nagylemeze hosszabb idő után ismét tartalmaz hörgős éneket is, de Mikael Åkerfeldt gitáros-énekes nem örül, hogy mindenki csak erről beszél.

Az október 11-én megjelenő Last Will and Testament egy történetmesélős konceptlemez lesz. Az 1920-as években játszódó sztori egy gazdag családban zajló örökösödés körül forog, és már a dalok címei (§1, §2, stb.) is sejtetik, hogy nem mindennapi anyag készült. Amikor megjelent az első előzetes kislemez, a §1, a figyelem mégsem erre összpontosult, hanem arra, hogy négylemeznyi kihagyás után ismét hörgős éneket hallunk egy Opeth dalban. Mikael egy interjúban el is mondta, hogy nem feltétlenül örül ennek.

Láttam néhány hozzászólást, hogy „Ó, te jó ég, az Opeth visszatért, Mikael visszatért” – ilyesmiket. [...] Tetszik nektek, bejön az ilyesmi? Remek, örülök neki. De akkor is, csupán ennyiről szólnánk? Négy lemezt adtunk ki egymás után extrém ének nélkül, szerették is az emberek, most meg mindenki a hörgéssel van elfoglalva. Szinte már arra gondolok, hogy trollkodásból csinálok egy szar lemezt, egy igazi, színtiszta fost, de tele lesz hörgéssel, és majd meglátjuk, mit szólnak hozzá.

Akárhogy is, már csak bő 3 hét van a Last Will and Testament megjelenéséig, ami biztosan nagy dobás lesz, hörgés ide vagy oda. A lemezen szerepel majd Ian Anderson (Jethro Tull) és Joey Tempest (Europe) is, addig is hangolódjunk az eddig kiadott két dal segítségével!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5118493146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum