RockStation

RockNuggets Vol.196 / Skid Row – Live in London (earMUSIC, 2024)

A Skid Row legjava

2024. október 09. - moravsky_vrabec

skidrowlive2024.jpg

A hányatott sorsú amerikai csapat karrierjében volt két rövid év, amikor úgy tűnt, hogy végre ismét összeállnak a dolgok. Ezt az időszakot örökíti meg a Live in London koncertlemez és videó.

A zenekar klasszikus felállása már 1996-ban, Sebastian Bach kirúgásával szétrebbent, akkor három évre fel is oszlottak. Az újjáalakulást követő bő 20 év alatt összesen két nagylemezt készítettek, miközben több énekes is megfordult a zenekarban. Aztán 2022-ben csatlakozott hozzájuk a svéd Erik Grönwall, aki egy generációval fiatalabb, igazi Skid Row-fanatikus, és nem mellesleg éppen kezdett kigyógyulni a leukémiából. Kiadtak egy egész jó lemezt (ITT olvashatsz róla), majd intenzív koncertezés vette kezdetét. A tündérmese nem tartott sokáig, ugyanis Erik egyelőre nem bírja a turnézós életmódot, ezért kiszállt a zenekarból. Jelenleg ismét énekes nélkül állnak, de inkább ugorjunk vissza két évet, amikor is a teltházas O2 Stage közönségét egy ütős, 16 dalos bestof programmal zúzták le.

A Slave to the Grind brutál riffjével indítják a programot. Elég nyers a megszólalás, a hangszerek jól kivehetők, Erik pedig a lelkét is kiénekli. Amennyire lehet, lemezhűen: a ritmizálás, a hajlítások, a nüanszok mind ott és úgy vannak, ahogy kell. A program az első két lemez örökzöldjeire épül, ezek közé három új dal fért be, valamint a Psycho Therapy feldolgozása (Ramones), Rachel énekével.

Egyik csúcspont követi a másikat, és végre van (volt) valaki, aki rendesen el tudja énekelni ezeket a témákat. Ahogy Erik unisonóban elszirénázza a Livin’ on a Chain Gang első versszakát, az libabőr. A másik ilyen az In a Darkened Room, még akkor is, ha nem is sejtjük, miről szól a dal. De elhangzik a teljes Skids-slágermúzeum, méghozzá hiánytalanul. Ma már nem szokás csupasz koncertlemezzel előállni, adni kell valami pluszt is. A Live in London egyik extrája, hogy képanyag is tartozik hozzá, a másik pedig, hogy egy és negyed órában kizárólag zseniális dalokat rejt, egy jó formában levő zenekar előadásában, parádés énekkel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2418700260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum