RockStation

Gitározz együtt Paul Gilberttel, a Mr.Big ex-gitárosával

2008. szeptember 22. - SAABI

Paul Gilbert, aki a Mr.Big zenekarral elért sikerek után, 1997-ben szólókarrierbe kezdett  2008. október 12.-én ismét Budapestre látogat és az A38 hajón ad koncertet (kezdés: 20:00). 

A Mr.Big egykori sztárja már tavaly is koncertezett nálunk. A szakma színe – java is kíváncsi volt a gitárfenoménre, és az ő élménybeszámolóik alapján is csak megerősíteni lehet azt a tényt, hogy bizony sajnálhatták azok, akik kiszorultak a koncertteremből

„Röviden, egy igazi rock legenda tette tiszteletét ezen az estén. És, hogy milyen is volt ez a másfél óra? Csodálatos. Fenomenális. Zseniális. És még lehetne a jelzőket sorolni napestig. Ahogy a színpadra lépett a négyes rögtön sejteni lehetett, hogy itt ma oktatás lesz. Valamelyik barátom azt mondta a koncert előtt, hogy felejtsük el, amit a zenéről tanultunk. Teljesen igaza lett.”– olvashattuk akkor a Hard Rock Magazin lapjain.
 
Paul Gilbert legutóbb szinte véletlenül tért be hozzánk, hogy a Spock’s Beard előtt játsszon. Az a koncert sok gitár- és rockzenét szerető ember számára felejthetetlen volt.

Most is hasonlóra készül azzal a különbséggel, hogy ez az este csak az övé lesz és természetesen a miénk, mert nincs két egyforma Paul Gilbert buli!

A mostani koncert kapcsán a szervezők különleges lehetőséget is szeretnének biztosítani 6 szerencsés rajongónak, akik VIP vendégek lehetnek Paul Gilbert koncertjén!

Ez azt jelenti, hogy nem csak a koncertet, hanem a beállást (soundcheck) is végig nézhetik, emellett kapnak egy új Gilbert pólót, és egy oktató dvd - t is. Ráadásul egy órán keresztül gitárleckéket vehetnek Paul Gilbert - től!!!!!!! Paul felhívja mindenki figyelmét, hogy a saját gitár mellett célszerü elhozni egy hangfelvevőt is, hogy a közös gitározás örök emlék maradjon!

VALLJUK BE, KEVESEN MONDHATJÁK EL MAGUKRÓL, HOGY EGY FÉL NAPOT PAUL GILBERT - TEL TÖLTÖTTEK, ÉS EGYÜTT GITÁROZTAK VELE!

/FIGYELEM! A LEHETŐSÉG PAUL GILBERT ÉS A MENEDZSMENT FELAJÁNLÁSA, A SZERVEZŐKNEK NINCS LEHETŐSÉGÜK BEFOLYÁSOLNI A VIP VENDÉGEKKEL KAPCSOLATOS LEHETŐSÉGEKET!/ 

Érdeklődők az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek:

Angels Media
Nyilas Kriszta
06 20/3906190
media.angels.paulgilbert@gmail.com

 

Paul Gilbert előtt a magyar, instrumentális rock- és metalzenét játszó K3 lép fel.

 

Linkajánló:

Paul Gilbert hivatalos website

K3 hivatalos website
K3 MySpace online zenehallgatás
 

Kis ízelítő a koncert elé:
Paul Gilbert - Norvegian Cowbell, Live Newcastle 2008 May

 

-----------------------

Azoknak, akik még nem ismernék, Paul Gilbert BIO:

Hét éves korában kapta első hangszerét és 13 évesen már saját zenekart alapított Paradis néven. Többnyire kedvenc csapataik dalait (UFO, Van Halen, Styx, Rush, stb.) játszották és hősünk itt kapott először kölcsön egy Ibanez márkájú gitárt, mely márkát azóta sem hagyta el. A hangszergyártó ezt 1988-ban egy reklámkampánnyal köszönte meg neki. 1984-ben Los Angeles-be költözött és megalapította a Racer-X nevű zenekart. 1985-től zenetanárként kereste a kenyerét, de ne feledjük, ekkor még mindig csak 18 éves volt. 1989-ben találkozott Billy Sheehannel és rögtön egymásra találtak; e találkozás gyümölcse a Mr. Big zenekar lett. Bár Paul-ból igazi rocksztár lett, a tanítással mégsem hagyott fel és már Japánba járt gitárbemutatókat tartani. A Mr.Big-ből 1997-ben kiszállt, és a helyére Richie Kotzent ajánlotta.

Gilbertet bevették a G3 turnéba Joe Satriani és John Petrucci mellé és többek szerint a "legüdítőbb" koncerteket adta a másik két úriember mellett, és talán az sem véletlen, hogy hosszú idő után most jött össze az európai turné is.

Szinte minden stílusban otthonosan mozog; a blues-tól az AOR-ig,a rock'n roll-tól a metal-ig minden technikát, trükköt ismer. Mégsem fullad öncélú gitározásba.

Amióta Paul kilépett a MR. BIG-ből, 10 CD-t adott ki a saját neve alatt. "Szólóművészként lehetőségem van ötvözni a punk/pop dalszerzést, amelyet imádok, azzal a sikító, reszelős gitárjátékkal, amelyet tizenévesen műveltem. Ha pedig űrruhában akarok a színpadon nyomulni, abban senki sem akadályozhat meg!"

2007-ben Paul úgy döntött, elindul első VILÁG KÖRÜLI koncertkörútjára. "A 90-es években biztonsági játékos voltam, azaz csak japánban turnéztam. Az utóbbi néhány évben viszont annyi levelet kaptam az amerikai, európai és a világ többi táján élő rajongóktól, hogy elhatároztam, visszatérek, és mindenütt fellépek!"

Pault a turnéra a "GET OUT OF MY YARD" korongon zenélő társai, Mike Szuter basszusgitáros, Jeff Bowders dobos, továbbá az egykori RACER X gitáros Bruce Bouillet és Paul felesége, Emi Gilbert billentyűs kísérik. Ez a csodálatos felállás már fellépett főzenekarként Japánban, és bejárta Amerikát is a legendás "G3" koncertkörúttal, amelyen Joe Satriani és John Petrucci (Dream Theater) is játszott.

 
A közelgő bulikon felcsendülnek a MR. BIG, a RACER X nótái, meg persze Paul régi és jelenkori szólómunkáinak témái is.

Legutóbbi szóló lemeze idén idén jelent meg Silence Followed By A Deafening Roar címmel.

------------------ 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr96674301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum