RockStation

Hegyalja Fesztivál 2009 fellépők | 3. rész : Keep Of Kalessin

2009. július 09. - sunthatneversets

Úgy gondoltuk idén, hogy a július 15-19. között megrendezésre kerülő Hegyalja Fesztivál nevesebb külföldi fellépőit is bemutatjuk. Tesszük ezt egyrészt azért, mert metálban elég erős a felhozatal, másrészt pedig a fesztivál idén ünnepli 10. születésnapját. 


A norvégiai Trondheimben 1993-ben alakult Keep Of Kalessin már a kezdetektől fogva tradicionális, sötét, mégis epikus black metalban utazott. Első demójuk 1996-ban készült el Skygger av sorg címmel. Erre figyelt fel az olasz Avantgarde Music, így a bemutatkozó album (Through Times Of War) 1997-ben már náluk jöhetett ki. Ezután intenzív belföldi koncertezésbe kezdett a csapat, majd 1999-ben jöhetett az új nagylemez, mely az Agnen: A Journey Through The Dark címre hallgatott. Ezen az albumon már egy jóval kiforrottabb, egyedibb zene hallható, amelyen a black mellett thrash és death metal elemek is megjelentek. 


2000-ben komoly tagcserék történtek Obsidian C. gitáros (és fő dalszerző) körül. Az összes zenész lelépett mellőle, ő azonban úgy döntött, mindenképpen továbbhalad a már korábban megkezdett úton, a következő három évben egyedül írta a zenét, folyamatosan alakítva ezzel ki saját stílusát. 2003-ban történt a fordulat Obsidian C. életében, a legendás Satyricon ugyanis őt kérte fel turnégitárosnak. Ennek köszönhetően kapcsolatba kerülhetett a Black Metal színtér legnagyobb zenészeivel. Sikerült rávennie Frostot, a Satyricon dobos-legendáját, hogy dobolja fel a zenekar friss EP-jét, a mikrofon mögé pedig a Mayhem korszakalkotó De Mysteriis Dom Sathanas című albumát is feléneklő Csihar Attila került. A "Reclaim" EP-t ebben a felállásban rögzítették, amely 2004-ben látott napvilágot, ezzel a Norvég black színtér elitjébe emelve a zenekart.


Ezzel a felállással azonban szinte lehetetlen lett volna megoldani a koncertezést ezért Obsidian-nek új tagokat kellett keresnie ahhoz, hogy élőben is népszerűsíteni tudja zenéjét. Újra felvette a kapcsolatot a korábbi dobossal, Vyl-lel, talált megfelelő utódot Attila helyére (Thebon), a basszusgitáros posztot pedig Wizziac töltötte be. Az új nagylemez Armada címmel 2006 tavaszán került a boltokba, majd két évre rá 2008-ban követte ezt a Kolossus című alkotás.


A zenekar a Fesztivál DeWalt színpadán a július 15.-ei (szerdai) program részeként, de már csütörtökön 01.20-túl lép a deszkákra.

A biográfiáért köszönet a zajlik.hu-nak.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr831236549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum