RockStation

Az új hullám : Balaton Music Wave (beszámoló + képek)

2009. július 13. - Matyesz

Egy gyors helyzetjelentést szeretnék küldeni nektek Zánkáról, ugyanis a  „Zene Hullám” végigsöpört a Balaton partján a Gyermek- és ifjúsági centrum-ban,  ahol először rendezték meg a Balaton Music Wave elnevezésű 3 napos fesztivált. Ha a helyszín neve ismerősen cseng, az nem a véletlen műve, korábban ugyanis a Balatone fesztivál látogatói vehették birtokba pár napra, a tábort.

Tényleg csak nagyvonalakban tudok beszámolni nektek a 3 nap eseményeiről, mert amikor ti e sorokat olvassátok, én már a vonaton üldögélek a csomagjaimmal, és Tokaj felé tartok, ahol ugye a tizedik Hegyalja Fesztivált rendezik meg az idén.

Visszatérve a fő témához mit is várhat az ember egy első éves fesztiváltól ?  Elnézve a programot és a jegyárakat, továbbá  a helyszínt-  a Balaton parton van a fesztivál, és bármikor átruccanhatunk megmártózni a „Magyar tengerbe” ha esetleg nagyon melegünk lenne – egész kellemes kis három napnak ígérkezett, 3 színpad és a Balaton társaságában.

Valóban jól is indult a fesztivál, első nap gond nélkül végigment a program, a nagyszínpadon a Szeg, Cadaveres, Subscribe, Road, Tankcsapda zenekarok váltották egymást, szóval egy elég erős első napot láthattunk, pláne egy első éves fesztiváltól. A kisebb színpadokon is olyan bandák szórakoztatták az összegyűlteket, mint a Blind Myself, Pokolgép, Napra..  Ha már az összegyűlteknél tartunk, hiába volt elég jó nyárias idő (bizony mostanság a nagy esőzések közepette meg kell ezt becsülni)  és elég színvonalas program, nem voltak túl sokan a színpadok előtt, pedig a zenekarok is kitettek magukért.

Bizony, ahogy a második nap indult, hát ez sem tett jót a nézőszámnak,  egy elég rendes kis eső érkezett és áztatta kitartóan a fesztiválozni kívánó embereket. Mivel mind a 3 színpad szabadtéri, ez némi problémát jelentett. 4-5 óra felé, azonban hajlandó volt elállni az eső, így kis csúszással ugyan, de folytatódhatott a fesztivál. A kempingben pedig a jó kis sárdagasztás, de legalább az eső nem tért vissza. A nagyszínpadon lazább nap volt a Cool Garden (nem tudom felléptek-e végül, mert éppen a cipőmet szárítgattam egy ifjúsági szálló wc-jében lévő kéz szárítóval) HoneyBeast, az Egyesült Államokból érkező gitárvirtuóz Geoff Tyson, a Magna Cum Laude és a Hoolligans részvételével. A Rock színpadon a program 4 helyett 8 kor kezdődött,  egy-két zenekar fellépése így kimaradt a programból, de a Prosectura és a  Neck Sprain zenekarokat így is meg tudtam hallgatni, ahogy az Ausztriából hozzánk látogató Metalcore reménységet is, a The Sorrow-ot.

Harmadik nap már eléggé érdekesen alakult, az időjárással rendben volt: napsütés, bár némi szél társult hozzá, de abszolút kellemes, eső felhők sehol. Ám a program eléggé megváltozott az előzőekhez képest, több zenekar fellépése is elmaradt, nem érkezett meg például a Depresszió, a Kaukázus, a Dalriada és a Rómeó vérzik sem. Ennek az okát nem tudom pontosan, találgatni pedig nem akarok, ez nem is az én dolgom. Az elmaradt koncertek ellenére is maradtak erre a napra olyan fellépők, mint : Alcohol, Velvet Stab,Yellow Spots és természetesen a sokak által várt Holland szimfonikus metál Banda az Epica, akik nagyon jó hangulatú koncertet adtak, rájuk azért érezhetően sokan voltak kíváncsiak(azért még elfért volna pár ember a nagyszínpad előtt), sok embert lehetett látni csak az aznapra érvényes karszalaggal.

Szóval a balatoni „Zene hullám” nem söpört maga alá mindent, nem döntött romba házakat, de egy kellemes családi hangulatú fesztivál volt, az más kérdés, hogy miért maradtak el koncertek, és hogyan kárpótolják azokat akik azokra lettek volna kíváncsiak, akik végül nem jöttek el. Ahogyan  persze az is nagy kérdés, hogy mi lett volna, ha nem ilyen az időjárás pénteken, akkor többen jöttek volna-e el. De ezt már sosem tudjuk meg, arra viszont majd választ kapunk legkésőbb jövő nyáron, hogy lesz-e újabb Balaton Music Wave, vagy visszatér -e a Balatone fesztivál..

 Végül íme  egy pár kép a fesztiválról. A képeket Brezina Ágnes készítette.

Első napi ebédünk, amit 480 Ft ért szereztünk be, a ifjúsági tábor menzáján, ottani dolgozóknak való kedvezményes kajajeggyel :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr851242757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum