RockStation

NOSZTALGIA! Bohém zsenialitás : QUEEN - Bohemian Rhapsody

2009. július 19. - SAABI

Még most is nagyon jó érzéssel gondolok vissza arra az évre, amikor először találkoztam a Queen zenéjével. Tulajdonképpen nekik köszönhető, hogy az akkori, éppen a "merre tovább?" kérdéssel küszködő zenei érdeklődésem végérvényesen a rockzene irányába fordult. 

Nosztalgiázós rovatunkban most egy nagyon nagy klasszikust ajánlok a figyelmetekbe. A Bohemian Rhapsody a QUEEN 1975(!) -ös A Night At The Opera című nagylemezén volt hallható és azt hiszem kétség nélkül állíthatom és bizonyára sokan egyetértenek velem, az egyik legjobb dal, amit ember valaha összehozott a földön.

Hangulatok, érzelmek olyan skáláját fogja át, amit elhordozni nem könnyű, Freddie szuggesztív előadásmódja és Brian May gitárjátéka feledhetetlen. Az áriázás utáni riffek valami eszméletlenek és indezt már 1975-ben tudta a nyújtani a Queen, érzésem szerint már akkor évekkel a koruk előtt jártak a művészetükben, utat mutatva sok-sok követőnek.

Ahogy az angol mondja egyszerűen és tömören: a great song.

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr71250651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sandrativadar · http://queenfan.gportal.hu 2009.07.21. 06:32:52

Köszönöm, hogy a Queen-nel foglalkoztok! Az együttes és Freddie Mercury rajongóit várom a honlapomon: queenfan.gportal.hu/
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum