RockStation

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 3. rész : The Prodigy

2009. július 26. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 


Nos lassan lehet, hogy átmegyünk drum'n'bass station-be, mert a Pendulum után, most a The Prodigy bemutatása következik a sorban és itt is igaz, hogy bár a csapat nem direkte rockbanda, azért hozzáállásban, színpadi produkcióban mindenképpen beleillik magazinunk profiljába. 

A britek elektro világsztárjai voltak már mindenféle zenei stílus meghatározás alanyai. Volt ez már rawe, big beat, drum n' bass, def-techno, jungle, meg még tököm tudja mi nem. Egy viszont biztos: bár annyira nem az én zeném, nem véletlenül tartanak ott, ahol. Ugyanis ahhoz, hogy világszerte ismert legyél, egy jó adag szerencsén kívül kétségtelenül több kell - legalább tehetség - mert így sehogy sem lehet tizenhatmillió lemezt eladni.
 
A Keith Flint (énekes), Maxim Reality (énekes, MC) és Liam Howlett (billentyűs, főatyaúristen, zenei agy) alkotta trió idén ötödik lemezét adta ki Invaders Must Die címmel (RockStation kritika: Nem az a dühbomba : The Prodigy - Invaders Must Die).
Korábban olyan listahódító  slágerekkel hozakodtak elő, mint a Charly, a Voodo People, a Smack My Bitch Up, vagy a Firestater. Legsikeresebb lemezükkel a Fat Of The Land-del Liam Howlették minden elképzelhető csúcsot megdöntöttek, még a leggyorsabban fogyó lemez Guinness rekordja is az övék. A csapat a 2000-es években is szállította a lemezeket, igaz már nem olyan gyorsasággal.

A Szigeten közvetlenül a Pendulum után lép fel a banda augusztus 14-én (szerdán) 21.30-.as kezdéssel a Nagyszínpadon.

A cikk további részében: Invaders Must Die!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr641268524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum