RockStation

Sziget Fesztivál 2009 fellépők | 10. rész : Deathstars

2009. augusztus 06. - SAABI

Nos lassan megint eltelt egy év a 2008-as Sziget Fesztivál  óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Fesztivál nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak. A brit bandák zömétől elnézést kérünk idén annyian vannak, hogy egyenként nem jutott rájuk időnk. 

A stockholmi Deathstars valójában az 1993-ban alapított heavy metal együttes, a Swordmaster-nek a romjain jött létre, társulva a korábbi Dissection dobosával, Ole Ohmannal (Bone W Machine) és a gitáros Emil Nodtveidttel (Nightmare Industries).
 
A Deathstars frontembere, Andreas Bergh (Whiplasher Bernadotte) szervezte be a gitárost, miután látta Erik” Halvorsent (Beast X Electric) gitározni. A banda mindkettőjükön megtartotta a radikális imázsát és zenei irányzatba helyezte a Syntetic Genaration albumért. Az albumot először Svédországban adták ki 2002 márciusában a LED Recordings-nál, de a német Nuclear Blast kiadó által is felfedezett album megjelent Európában is a következő évben.
 
Sajnos a második album felvételének kezdete 2004 júliusától eltolódott; így akkor kezdtek neki, amint hazatértek Svédországba a lipcsei „Wawe Gotik Treffen” (Németország) fesztiválon való fellépés után, ahol elloptak tőlük 15,000 dollárt érő felszerelést a turné buszukból. 
 
A Deathstars 2005 elején nekilátott a Termination Bliss névre keresztelt új album felvételeinek, a banda saját stúdiójában, mely a következő évben látott napvilágot, majd a csapat és Erik Halvorsen gitáros útjai elváltak, melynek oka a lelkesedés teljes hiánya.
Ezt orvosolva, a Deathstars 2006-ban jelentette be az új felállást egy új gitárossal, Cat Casino-val Nightmare oldalán. Szeptemberben lett a Deathstars teljes tagja, és a hivatalos honlapon úgy tüntették fel, mint "A Deathglam Kate Moss-a".

2009 elején új lemezzel jelentkeztek Night Electric Night címmel (RockStation kritika: Death Glam : Deathstars - Night Electric Night) és a Gothica farsangon is felléptek a Dieselben, sőt a Szigetes fellépés után október 18.-án az Into Darkness Tour keretében ismét tiszteletüket teszik a hazánkban.

A Sziget Fesztiválon augusztus 14.-én (pénteken) 23.00 órai kezdettel lép fel a banda az MTV Headbangers Ball – Rock Színpadon.

A biográfiáért köszönet a www.nuskull.hu-nak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr801292099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum