RockStation

Nevergreen – Megjelent az Új Birodalom

2009. december 20. - sunthatneversets

Magyarország vezető  gothic metal csapata, a Nevergreen 2009-ben újabb, kétnyelvű lemezzel jelentkezik, melynek bónusz DVD-jén archív koncertfelvételek, interjúk és videoklipek mellett rejtett extrák is találhatók, melyeknek tartalma legyen valóban meglepetés minden Nevergreen rajongó számára!

Az 1994-ben egy országos tehetségkutatón feltűnt, s ott dobogós helyezést elért zenekar már bemutatkozó albumával, a Game Overrel elnyerte azt a címet, amit a mai napig megőriztek: náluk sikeresebb gothic metal csapat annak ellenére sincs hazánkban, hogy az underground metal színtéren számos banda vallja magáénak ezt a stílust. Hogy mi sikerük titka? Egyrészt nyilván a kitartás, a zenébe vetett hit. Másrészt pedig természetesen maga a zene. A Nevergreen-nek saját zenei arculata van, melyet talán így lehetne körülírni: „sötét, félelmetes hangulat, mélyen dörgő gitárriffek, wagner-i orgonafutamok, Bob Macura öblös, de emlékezetes dallamokkal teli éneke, mellyel a billentyűs Matlári Miklós borongós, a világvégét és a szerelem fájdalmait egyaránt megjelenítő szövegeit közvetíti.” Ebben a kiválóan sikerült új lemez dalai is nagy szerepet kapnak majd.  Akik hallották az anyagot, megegyeznek abban, hogy a korai Nevergreen súlya, ereje egyesül rajta a későbbi albumok dallamközpontúságával. Ez az elegy pedig egy igazi metal rajongó számára kivédhetetlen!

A gothic doom mesterei tehát sok viszontagság után még mindig alkotnak, nem is akárhogyan: az aktuális HammerWorld magazin Hangpróbáján az új anyag első helyezést ért el, azaz a magazin újságíróinak egybehangzó véleménye szerint ez a korong a 2009-es év utolsó hónapjának legjobb korongja! Egy méregerős új lemez, Madonna: Frozen című világsikerű dalának Nevergreen-ízű változatával, dupla korongon, melynek dvd részén a 2007-es Gothica-s koncert szinte teljes anyaga megtalálható, további érdekességek, extrák kíséretében!
A lemezen a következők kaptak helyet:

Cd:

Most és Mindörökké / Now and Forever
A végtelen folyamon / Eternal Avenues
Frozen
Fehér Orosz / White Russian
Az elveszett világ / Sad wings of the War
Új Birodalom / New Empire
A szerelmed vágya vér / Hunger for Blood
Még él a vágy / Lust still alive
Életünk és Vérünk/ For Empire and Kingdom
A Holtak Nemzete/ Nation of the Dead
 
bonus DVD:

koncert: gothica 6.66, 2007. április 30. @ petőfi csarnok

a bosszú hajnalán
idegen vér
a harang értünk szól
soha már
ó, fortuna
ködtenger mélyén
here comes the rain again
istenek vére
a szerelem magányos templomában
mindörökké
furor christiani
ámok
interjú, rejtett extra, képgaléria: 2007 –  félsziget, 2008 – sziget

videoklipek:

az elveszett világ/sad wings of the war
kereszt az égen/cross in the sky

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr501608555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum