RockStation

Rock STATION évzáró, avagy ez volt 2009 ezen a rockzenei blogon

2009. december 24. - sunthatneversets

Megint eltelt egy év. Nemrég még azon örömködtünk, hogy egyéves lett a blog, aztán már megint év vége van. Ez az egész rockzenei újságírás  – ha nevezhetem magunkat nagyképűen újságírónak –  nálunk idén egyfajta fanatizmussá változott, hiszen amíg tavaly voltak napok amikor nem frissült a tartalom, idén ehhez minimum egy atomtámadásra lett volna szükség. Igaz ehhez nagyban hozzájárult a lemezkiadókkal és menedzsmentekkel való egyre szorosabb kapcsolatunk, ami leginkább hírek, koncertek-ajánlók, lemezmegjelenések és promó cédék képében öltött valóságot.

Bár az internetes rockzenei lapok száma nem kicsi, magam sohasem gondoltam, hogy versenyt kellene futnunk más lapokkal, de a naprakész tájékoztatás azért mégiscsak fontos eleme minden médiumnak. Azt gondolom viszonylag naprakészen próbáltunk mindenkit informálni a rock/metál élet történéseiről, sőt voltunk olyan elvakultak, hogy bizonyos estekben a RockStation-ön jelent meg egy adott hír vagy videó elsőnek az országban. A látogatottságunk is megnőtt a tavalyi évhez képest, most átlagosan napi kétszáz egyéni látogatónál tartunk, és van egy kis mag, aki rendszeresen visszatér és olvas minket, ez kb. napi 30-40 látogató. Nekik külön köszönjük! Nyilván jól eső érzés mondjuk az Index címlapjára kikerülni – idén ez hatszor sikerült -, de én személy szerint annak jobban örülök, hogy a Google a keresések között még mindig nagyon előkelő helyen hozza az oldalt, illetve, hogy a kommentelők nagy része színvonalasnak tarja RockStation-t.
Összesen 113 lemezről, 4 dvd-ről, 11 demóról írtunk 2009-ben. Közel 300 hírt jelenítettünk meg, emellett pedig még számos rovatot tartottunk meg, sőt a nagyobb hazai fesztiválok nevesebb fellépőit egyenként mutattuk be. Mindezt gyakorlatilag ketten, munka és család mellett.

A tavalyi évre azt mondtam zeneileg igen erős volt és bár az idei lemezmegjelenések nevekben nem tűntek olyan erősnek, én mégis erősebb évnek gondolom az ideit. Számos nagyon kiemelkedő színvonalú lemez jelent meg idén és külön öröm, hogy itthon sem csökkent a színvonal, bitang erős lemezek kerültek a boltok polcaira, igaz hogy ennek a zenének még mindig nincs meg az a becsülete nálunk, mint amit a stílus amúgy megérdemelne.


Idén a hazai koncertszervezők is kitettek magukért, kis túlzással szinte az év minden napjára jutott egy koncert. Saabival idén sem jutottunk el sok koncertre, de azért emlékezetes marad, ahogy a Volbeat levitte a sérónkat a Dieselben, hogy láthattunk legendákat – AC/DC, Scorpions, Alice In Chains – élőben, bár Saabi azt mondta, hogy nem tudja mit szeretett a Scorpions-ban régebben :-). Külön öröm volt számunkra, hogy állandó koncert-tudósítónkat Frogfoot-ot személyesen is megismerhettük.

A becsület idén is megkívánja, hogy megköszönjük családjainknak, hogy türelmesen viselték, hogy tőlük lopjuk el az időt és nektek olvasóknak, hogy olvassátok az oldalt.   Hogy a jövő mit hoz még nem tudjuk. Jövő februártól kicsit nálam is sűrűbbek lesznek a napok, hiszen baba jön a családba, de most úgy gondolom, hogy sikerül úgy szervezni az életet, hogy az oldal is töretlenül menjen tovább. 

Az Ünnepek után még jövünk egy 2009-es összefoglalóval, amelyben egy helyre összegyűjtjük az idei legjobban sikerült lemezeket.

 


500.000 metal videos on ROCKTUBE and METALHEAD

 
Addig is nem marad más hátra, mint hogy a floridai punkcsapat az A Day To Remember kimondottan az idei ünnepekre készült vadonatúj klipjével (Holiday Video Right Where You Want Me To Be)  mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és nagyon Boldog Új Évet kívánjunk! Találkozzunk 2010-ben is!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr171615678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum