RockStation

Rammstein – Affenknecht nyár közepén?

2009. április 26. - sunthatneversets

Bár korábban a Rammstein Europe rajongói portálra hivatkozva mi is leközöltük, hogy a Rammstein új albuma Verbot címmel május 8.-án kerül a boltok polcaira, azonban úgy tűnik ez az info nem teljesen helytálló. A legújabb – egyébként hivatalosan szintén nem megerősített – információk szerint a nyár közepén megjelenő új albumról az első single Affenknecht címmel érkezik az alább látható borítóval. 
 

VIDEJÓ! Placebo : For What It's Worth

A For What It's Worth az első hivatalos single a Placebo június 9.-én megjelenő Battle For The Sun című új nagylemezéről. A banda nem a legkarcosabb darkrock irányzatot műveli, ennek ellenére mindig is azok közé tartoztak nálam, akikre érdemes odafigyelni, mert van egyfajta kisugárzása a zenéjüknek, ami mellett nem tudok elmenni szó nélkül. Cirka 15 éves fennállásuk alatt jópár király nótát összeraktak már és most az új lemezről korábban kiszivárogtatott  címadó dal (Battle For The Sun a Rock STATION-ön) és a teljesen hivatalos, klipes For What It's Worth egyaránt arról tanúskodik, hogy a Placebo folytatja legjobb hagyományait, sőt mintha egy kicsit komolyabb,  kevésbé simulékony hangzásra váltottak volna. Király a Monster Magnet-et megidéző kezdés a dalban és a folytatás is megér néhány perc figyelmet. Katt a videóhoz!

Tovább

Amorphis, Sonata Arctica, Misery Index, Hate Eternal koncertek

A Concerto szervezésében három további koncert ténye látott napvilágot:

Mivel a Sziget nem lesz túl erős metalban (nem lesz HammerWorld színpad), azt gondoltuk, hogy egy tengeren túli death/grind bulinak teret adunk előtte:

Tehát MISERY INDEX (us) + HATE ETERNAL (us) + BENEATH THE MASSACRE (can) + PSYCROPTIC (aus): augusztus 10., Diesel

Végre hagyományos turné keretében érkezik Budapestre az AMORPHIS, új albuma, a Skyforger népszerűsítésére. Október 28., Diesel. Vendégzenekarok, végleges jegyárak, jegyértékesítés később. 

Novemberben menetrend szerinti pontossággal érkezik Budapestre a SONATA ARCTICA. November 17., Petőfi Csarnok. Vendégzenekarok, végleges jegyárak, jegyértékesítés később.

Superbutt – Klip a Figure című dalra

Elkészült és egy hétig csak a Lángoló Gitárokon látható a Superbutt első klipje a You And Your Revolution lemezhez (Rock STATION kritika: Nehézsúly - Superbutt : You And Your Revolution).
A Figure című dalra forgatott videó rendezője Jeli András, operatőre Lukács Dávid, a legkedvesebb szereplője pedig Charlotte, a malac. Az alábbi linken a klip mellett egy werkfilmet is talál mindenki, aki kíváncsi rá, hogy miként is zajlik egy ilyen forgatás:

Superbutt - Figure videó (hoszt: Lángoló Gitárok blog).

 

A jászberényi gőzös : Magor - Túl mindenen (demó 2008)

A Magor zenekar még januárban keresett meg minket a tavalyi demó kiadványuk anyagával. Pont akkortájt, amikor a csapat a Wackor budapesti, Ráday klub-béli lemezbemutatóján lépett fel élőben, úgyhogy akkor meg is néztem őket és pár bíztató szót a koncertbeszámolóban is elkönyvelhettek már tőlünk. (Egész estés zúzás: Wackor Uncommon Ground lemezbemutató a Rádayban) Annak, hogy most ismét szerepelnek sajnos semmi aktualitása nincs azon kívül, hogy adós vagyok még a tavaly januárban elkészített Túl mindenen című háromszámos demóanyag recenziójával. Pedig szívesebben írtam volna már inkább az elkészült nagylemezről.

A tavalyi bemutatkozó anyag ettől függetlenül mindenképpen megérdemel egy kis figyelmet, mivel nem gyermeteg játszadozás hallható itt; a Magor zenéje húz, mint az állat. Bizonyára azért, mivel nemrég AC/DC koncerten voltam, most akaratlanul is csak az elcsépelt gőzmozdonyos hasonlat jutott eszembe, de a lényeg, hogy a ritmusszekció által elővezetett feszes, dallamos és sodró riffek elemi erővel ragadják el a gyanútlan hallgatót.

Tovább

A szürke univerzum : Depeche Mode – Sounds Of The Universe

Amikor Lala nevű középiskolás osztálytársammal 88-ban – az anyját, de régen volt – a győri buszvég felé tartottunk elment mellettünk két taknyos általános iskolás. Furcsán bámultak ránk, egyikük azt mondta a másiknak: nézd már depesesek! Na Lalánál ez kiverte a biztosítékot és hirtelen a kölyökre üvöltött: Metálosok kisköcsög, metálosok!

Miután a két bepánikolt gyerek rövid úton menekülőre fogta a dolgot, mondtam a Lalának, hogy: Vazzeg Lala! Háromcenti hosszú, felfelé szárított hajunk van, ráadásul mintha egy  láncfűrésszel vízszintesen hirtelen elvágták volna. Rajtad és rajtam sincs semmi metálos cucc, még részeg se vagy vazzeg. Persze, hogy úgy nézünk ki, mint a depesesek.

Lala miután konstatálta, hogy depesesek lettünk, levágatta azt a kevés haját is, én még bírtam egy ideig, de a Depeche Mode csak a két évvel később kiadott Violator-rel ért el engem. Bár mindig is az erősebb muzsikákért rajongtam, valahogy ez a zene mégis megfogott és később az egész életműbe beleástam magam. Noha igazi fanatikká sosem váltam a későbbi lemezeket is beszereztem bár feltétlenül elfogadni a 97-es Ultra-val bezárólag tudtam a zenekart. Persze minden lemezükön van valami amiért lehet szeretni a bandát, viszont tény, hogy lemezről lemezre szűkült az igazán minőségi dalok száma, de  nekem egy közel harminc éve működő zenekarral kapcsolatban ilyen számszerű elvárásaim már nincsenek. A nagy ikonok az évek múlásával mind halványabb albummal jelentkeznek, ezen nincs mit vitatkozni, mint ahogy azzal sem, hogy aki ilyen régóta űzi az ipart az a fennállás első harmadában – legfeljebb felében – kiadja a maga igazán nagy dobásait, aztán valahogy lemezről-lemezre egy kicsit kiég.

Tovább

Budapesten a Nine Inch Nails

UPDATE 2009.04.23.:

jegyárak:
7.900 HUF (június 1-től 8.900 HUF)
ülő: 9.900 HUF

 

Na emberek aki szereti az indusztriális zenéket az most örülhet, hiszen korunk egyik legnagyobb ikonja, a lassan félévente lemezt kiadó – igaz ezután a turné után hosszabb pihenőt tartó -  Trent Reznor és Nine Inch Nails nevű csapata július 24.-én a Syma Rendezvénycsarnokban lép fel. A részletekről majd később. 
 

Vindofcséndzs és Október Feszt : Scorpions, André Matos Band – Syma Rendezvénycsarnok Budapest, 2009.04.21. (képes beszámoló videóval)

Egyet mindjárt az elején le kell szögeznem. A Scorpions gyerekkorom kedvenc zenekara volt. Szinte ezen nőttem fel, a 80-as évek közepén. A World Wide Live dupla koncertalbum maga a biblia volt évekig, tehát ezek után tőlem senki ne várja, hogy heveny fikázásba menjek át, de tény, hogy hülye szóviccel élve a tegnap este nem volt annyira SYMA. 

Tovább

VIDEJÓ EXTRA! Slipknot + Ad Astra

A gödi Ad Astra Crust Of Ego című lemezét mi is megvizslattuk itt a blogon (Rock STATION kritika: Darabra vékony : Ad Astra - Crust Of Ego). Most elkészült az album Waves című dalára egy igen szerény költségvetésű klip melynek rendezésért/vágásért Dudás Miklós (többek közt Cadaveres) volt a felelős. 

A Slipknot névre hallgató amerikai banda ellenben jóval nagyobb költségvetéssel dolgozik. Ez az All Hope Is Gone című album (Rock STATION kritika: Okos elefánt : Slipknot - All hope Is Gone) Sulfur című dalához készült klipen meg is látszik. Maszkot fel! Metáál!

A videókhoz katt a tovább linkre...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum